婆媳關係

跳至

首頁
12345...31

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

本身我同我老公拍拖果陣都唔算中意我99 ga喇..
自從意外有左之後..我更加唔中意佢..
首先..佢同我屋企人見下面食下飯飲下茶果個令中..都已經令我屋企人覺得佢思想有問題..
因為本身我未有之前都無野做..甘當然有左之後更加搵唔到野做啦..
甘我屋企人見係話有朋友介紹份pt俾我做..
當儲多幾個錢傍身都好丫..點知佢懶係野話唔好!!驚我會整親呢樣整親果樣..
叫我留係屋企安胎好過wor..呀99丫..試問做酒店電話接線生又點撞親呢??
之不過甘我老公都唔係甘想我做..事關我陀囡囡果陣真係好辛苦..所以最終都無做到..
唉..佢講就講得好聽呀..叫我安胎..唔做野邊有錢呀??
都算啦..屋企又養狗wor..又唔肯同佢清潔wor..
隻狗真係超級污糟ga!!老公好聲好氣甘同佢傾..又話我老公係針對隻狗..
好喇..到左有一日無啦啦有房署d人上黎巡查..最終發現隻狗話唔養得..
因為我地住公屋又無申請過狗牌..所以俾人出信要佢搬走隻狗..
諗住終於屋企可以乾淨番d..企理d啦..原來都係發夢..
點知過幾日佢話等房署d人上黎check完就會搬番隻狗番黎wor..
我老公同大伯咪同佢傾下lor..話如果再有人上黎check甘即刻扣分ga喇wor..
傾多2傾..佢就發脾4..話總之死都要養隻狗..因為隻狗又有其他問題愈搞愈煩..
最終我大伯話一係佢同我99搬出去搵d唐樓住..而依家住緊個度就俾我同我老公&囡囡住..
不過所有野d租呀..水電煤要自己俾..當然如果間屋係爬地自己ge..自己俾無所謂..
講真..我都申請緊公屋等上樓..知道將來間屋ge野係我同我老公負責..
但係我點解依家要同你住姐..係因為想係呢段時間儲多d錢姐..
講真我同我老公都無咩積蓄..依家唔儲第時更加儲唔到啦..
遲d間屋d野咩都要我地自己俾ga wor..果d唔係錢呀??
我打死都唔制呀!!咩都係假..我個囡最重要..
仲無啦啦話叫我出去做野請工人wor..傻ga..我點會放心掉低個囡俾工人呀??
依家甘難請個好工人..請個唔好ge..咪即係我個囡受罪??
連我大伯聽到佢愈講愈遠都話佢..
我大住個肚果陣都已經唔care我ga喇..我幾時檢查又唔知..個孫係仔定囡又唔問..
問親佢咩..就話咩都唔識..講真你自己都生左2個啦..點會唔識??
之後就會話你d野係點整點整ga wor..
我坐月個陣都咩都無煮過俾我食lor..搞到我屋企人日日黎照顧我..
山長水又遠甘走出黎..就係為左煮餐飯仔俾我食..

仲有佢份人真係好黑人憎..要番工煮唔到飯我都算啦..
但放假果陣佢仲可以話送我就買左ga喇..但我唔煮ga..我only等食..仲要奉旨唔洗碗ga..
咩都叫我老公做..連起身熄個燈熄個風扇都要特登叫我老公係房走出黎幫佢熄..
其實佢起身去熄只係行幾步ga咋..但佢反而係不停大叫叫我老公去做..
仲有呀..佢隻狗就勁污糟..成日番黎同隻狗玩..但又想同我個囡玩wor..
我就叫我老公叫佢洗左手先..始終狗都會有菌ga ma..但佢就好似好有怨言甘lor..
覺得好麻煩..無ga..ok!!你唔洗咪唔好抱個孫lor..我都唔想俾個囡佢抱..
仲成日話我將個囡放係房唔拎佢出廳..大佬呀..你隻狗一見到你就撲落你度..
我點知佢會唔會整親我個囡ga..而且佢成日成日失驚無神吠wor..嚇親我個囡甘點計先??
抱住佢又輕搖我個囡..我大伯個女朋友話唔好搖佢甘多..
佢慣左就麻煩..點知佢可以話車..都唔關我事..唔係我湊..
fine!!我都唔會再俾個孫你抱呀!!

好在我老公對我真係好好..成日肯聽我呻..如果唔係我真係痴線..

P.S: SORRY..太長篇了..但我實在好想呻..><
仲有ga..遲下再post啦..

別墅

回覆:我的黑人憎99!!!

你同隻狗邊個入屋先架?你咁多怨言,咁多睇唔過眼,你搬扯囉,無錢就唔好講咁多啦唔該,最憎人當自己仔女係寶,當動物係草!隻狗污糟叫你老公幫佢沖涼抺手腳囉!

gladyslwl    發表於 12-3-23 23:17

琥珀宮

畀面勳章

你咁多怨言, 點解仲要留响到 ? 佢係你99, 唔係你工人, 個度係99間屋, 唔係你嘅 !! 你申唔申請公屋唔關你99事 ! 仲有, 如果你C6 都企你果邊嘅, 我諗你99情願無生過佢囉 !

伯爵府

嘩......好乞人憎既

新抱呀

DAISYLINYING    發表於 12-3-24 16:21
See    發表於 12-3-24 12:21
JFL    發表於 12-3-24 08:16
cookiekwong    發表於 12-3-24 07:07
fishes    發表於 12-3-24 05:50
joycehang41010    發表於 12-3-24 03:37
charlotte413  x5:;pppp:  發表於 12-3-24 02:00
Sumyeema1  x 4  發表於 12-3-23 23:40
肥妹心  x3  發表於 12-3-23 23:05
shanshan16  X2  發表於 12-3-23 22:45

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

有份住公屋, 租,水電煤要自己俾都唔願, 淨係想靠夫家既, 少少付出都唔想.....無言.
你又冇返工, 你99有返工, 你仲怨佢返左工煮唔煮飯, 放假淨買(食送)唔煮飯, 咁我想問你係屋企做咩?
你99屋企都係唔適合你住架啦, 搬罷啦.

miemiemie  做廢柴囉  發表於 12-3-24 18:15
DAISYLINYING    發表於 12-3-24 16:22
See    發表於 12-3-24 12:21
fishes    發表於 12-3-24 05:50
joycehang41010    發表於 12-3-24 03:37
banbanmm    發表於 12-3-24 02:46

禁止訪問

我的黑人憎99!!!

男爵府

可能有D野係相對, 你覺得你99黑人憎, 你99都可能係一樣諗法。

你99難頂, 不過佢要改自己幾十年嘅習慣去就自己新抱又真係難D, 隻狗雖然係問題, 但都係你99嘅事, 你管唔到就鬧佢咩??

而且冇能力走嘅係你同你C6, 好聽D你要靠99間屋, 唔好聽你而家係寄人籬下, 你要忍都係你條命注定....

你C6好, 但果個都係佢亞媽, 聽完你呻, 真係走去同佢媽頂到恆一恆咩???

而且你都申請緊公屋, 應該都係幾年嘅事就可以上樓, 而家忍到就忍啦, 無謂之後幾十年都面左左....(你都知而家社會D人個個都7X-8X都仲健在架啦)

不過, 如果佢湊個孫有問題, 呢樣你就真係可以直接反影喇, 因為呢個真係你嘅事

男爵府

第一..我無當自己仔女係寶,,當動物係草..叫我老公同佢沖涼..我老公唔洗做呀??好得閒呀??
第二..無錯..佢係我99..唔係我工人..甘唔通我屋企人就係工人呀??
我大肚到我坐月一句都無問下我點wor..煮野俾我食都無wor..咩都話唔識wor..連煲薑醋都話唔識wor..甘就叫做99呀??
第三..我唔係話介意屋企有隻狗..我係唔明點解人養狗佢養狗可以養到甘污糟lor..
第四..佢隻狗有皮膚病ga..你會唔會俾佢摸完隻狗..手都唔洗就摸你自己個小朋友丫??

我打出黎係想呻下..唔係俾你批評我..

cnga  死啦..我生仔唔識煲薑醋..我係咪要俾人斬-33-&quot; 出街自己買啦~  發表於 12-3-24 16:26
See  咁你係有位比人批評麻!  發表於 12-3-24 12:24
sasara  你都生過,依家識唔識煲薑醋?識唔識整坐月D野食?唔好講你係生囡唔關事  發表於 12-3-24 01:11
JKmami  怕狗污穢咪自己同佢沖涼囉,你老公無錢要住屋企,你可去做工賺多D錢搬出去:;pppp:  發表於 12-3-23 23:55
k_lego  生仔既媽咪們,記得學識煲薑醋先好俾個仔娶妻喇!  發表於 12-3-23 23:31

大宅

BB防敏心得分享勳章

你地平時都某時間陪你99,都系只狗陪距噶啦,人地甘大年紀,系需要D動物陪下噶。

男爵府

我大肚果陣唔係無煮飯呀..我都有煮ga..
但佢放假果一日幫手煮番一日都唔過份丫係咪呀??
甘我坐月果陣呢..我又要湊住個b..點買送煮飯呀??
佢咪一樣都無煮過俾我食..我坐月想食餐住家飯都唔得呀??
一定要日日食外賣呀??

shmilyuki  我坐月時係自己出錢請陪月幫自己!唔好乜都要靠人.你有手有腳有思想架!!!  發表於 12-3-24 22:11
多可靚媽  我坐月係自己煮,自己洗,仲要湊大女同做家務,我又唔覺有咩問題。  發表於 12-3-24 14:46
kiko_mami  我坐月果時真係日日食外賣架喎  發表於 12-3-24 03:05
JKmami  99返工難得放假都唔想煮飯,想瞓多陣同relax吓,想食住家飯叫你老公俾錢去買啦:;pppp:  發表於 12-3-24 00:02

男爵府

男爵府

搬我一定會搬lor..
但我想講我從來無同佢嘈呢d問題..我只係發洩下我ge不滿姐..

男爵府

搬囉
love can be a delight, a dilemma, a disease or a disaster.
the proper basis for a marriage is a mutual misunderstanding.

子爵府

:;pppp::;pppp:

琥珀宮

畀面勳章

有本事即搬

See    發表於 12-3-24 12:25
joycehang41010    發表於 12-3-24 03:41

男爵府

有無本事唔關你事!!

happyyee  咁你依家有本事搬咩  發表於 12-3-24 13:46
ginnyhkc  唔駛關,明眼人都睇到你無  發表於 12-3-23 23:26

琥珀宮

畀面勳章

你99同你屋企人要做工人都係因為你

DAISYLINYING    發表於 12-3-24 16:23
豬仔mami    發表於 12-3-24 14:35
joycehang41010    發表於 12-3-24 03:42
jordinat    發表於 12-3-24 02:27

侯爵府

新抱大肚99無責任照顧既,你屋企人錫你至山長水遠黎探你.
好多人大住肚一樣照返工,放工買送煮飯,做家務.屋企得你一個唔使做,家務你做係應該,99都無責任煮俾你食.
你嫁入去人地家庭,佢地無可能樣樣做到你要求,點都好,盡快搬開至係上策.

eeaa  AGREE, 我99都無埋我, 但她其它野好好, 坐月都是靠亞媽及我自已  發表於 12-3-23 23:36

伯爵府

連煲薑醋都話唔識wor..甘就叫做99呀?? -------> 下我有3個仔, 但唔識煲薑醋既, 咁咪唔可以做奶奶.

而且比我放假都想休息下啦, 乜法例規定放假一定要煮飯比'新抱'呀.

樓主,你再生唔好生仔呀,如果唔係他日你自己受返哂所有野.

男爵府

唔識可以上網/問人點整ge姐..
我屋企人都係上網學ga咋ma..
我生唔生都唔關你事la下ma..
我諗我第時d仔囡一定好錫我lor..

DAISYLINYING  我都係自己煲  發表於 12-3-24 16:25
多可靚媽  我生2個都係自己煲薑醋。你99唔煲你就自己煲,好小事。  發表於 12-3-24 14:53
starstarbb  咁你個陣陀女陀得咁辛苦,就係日日係屋企嘔?所以唔得閒自己上網查下?  發表於 12-3-24 14:52
豬仔mami  成日都話你屋企人點解唔同你屋企人住要打攪99  發表於 12-3-24 14:47
JKmami  點解你99老人家又返工又要上網學整俾你,你自己唔學整?真係要用掃把送你走:;pppp:  發表於 12-3-24 00:07
summertown  買鴻X堂薑醋券,乾手淨腳!  發表於 12-3-24 00:00
piggiejai  法律規定一定要識煲薑醋先可以做奶奶?  發表於 12-3-23 23:54
anna_my_baby  有現成可以買,唔駛煲~人地唔想煲都唔好怪人丫,唔係人地責任。  發表於 12-3-23 23:46
gladyslwl  我未生過, 有d野唔敢講實, 不過薑醋你唔可以生之前自己煲咩?  發表於 12-3-23 23:36
jloklok  你可能太年輕  好多人情事故不懂  發表於 12-3-23 23:29
ginnyhkc  老奉幫你問呀...仲要咁乞人憎,比我用掃把趕左你走9年  發表於 12-3-23 23:27

首頁
12345...31

尾頁

跳至