跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 紅磡,土瓜灣-媽咪會

Hello Joy_E

My BB still in my tummy :-P
I now very very attention to the cutie child on the street, I may see you before!! :lol:

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Joy_E,

啟思而家半日要$2450,茶點$110.都幾貴,但呢度附近間間都差唔多價錢

大宅

Joy_E & 莎樂美,

甘Q我仔仔都係六月出世架. 佢21個月大啦!

Wing,

你對啟思的評價如何? 我想俾仔仔讀幼兒班, 我參觀過迦南, 德寶(7期) 及William Int'l. 德寶及William 的校舍都不及迦南大, 整齊, 多玩具, 但勝在d老師及主任好nice. 迦南校舍非常吸引, 但d主任態度認真麻麻. 我共去迦南三次, 每次印象都一樣. 所以我都心大心細, 唔知選邊間.

大宅

CecilyLau2000':原來我o地都係6同BB!!!!(=**=)

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

CecilyLau,

我自己就幾鐘意啟思,佢個校舍唔算好大,但有足夠O既空間俾小朋友活動,D先生,主任,校工,校嬸都好好.活動式教學,小朋友返學好開心,無壓力.

我之前都有去過迦南,都係俾佢個校舍吸引住,又大又新,但我知佢有好多其他雜項收費,所以最後都無俾YOYO讀.如果係幼兒班,我諗大部份人都會揀德寶,我唔係太清楚好唔好,但咁多人揀應該都唔太差O既

大宅

Hello! 各位媽咪,我都係剛剛知道有這topic.真好.

我都係住黃埔架!係舊年8月至搬嚟.我住第10期.同BOBO好近喎!

BOBO,
你記得我嗎?我响吉之島見過你同你囡囡和你媽咪一齊呀.我而家都晚晚同BB行街,一係就行百佳,一係就行吉之島.

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

alanchoi,

我當然記得你 ...有時間一齊約出黎行下街 or 飲下野 !
我今晚都有同桐桐行吉之島 !

大宅

alanchoi & bobo128 : 飲茶預埋我丫唔該, 係呢, 兩位有冇睇開邊位兒科醫生架?
居天下之廣居,立天下之正位,行天下之大道;得志與民由之,不得志獨行其道;富貴不能淫,貧賤不能移,威武不能屈:此之謂大丈夫。

大宅

nnfonder & bobo128,
好呀!好提議呀!

nnfonder,
我睇過12期百佳嗰間,我覺得ok啦.另外一間係响旺角,係我先生的妹介紹的,都幾唔錯,佢都幾好心機講bb的病情比你知,唔似第二d醫生好快就睇完.上次去仲有d"jet so",比咗成6小包Nestle Milk Cereal比我囝囝.你睇開嗰個好唔好呀?

bobo,
我今晚無出街,因為有朋友到訪.反而今日就去咗成2次百佳. :-P

大宅

ALANCHOI: 我個仔睇梗霍禮成(美心側邊) 都OK啦.
居天下之廣居,立天下之正位,行天下之大道;得志與民由之,不得志獨行其道;富貴不能淫,貧賤不能移,威武不能屈:此之謂大丈夫。

大宅

nnfonder,

貴唔貴架.我bb上次睇要$350,你嗰間幾多錢呀?如何係好嘅,我可能會轉,去旺角,車費都要幾十蚊啦.

nnfonder 寫道:
ALANCHOI: 我個仔睇梗霍禮成(美心側邊) 都OK啦.

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

alanchoi, nnfonder,

我個囡睇 11 期陳炳文,我覺得一般!原本只係係佢到打5合1,就覺得佢d手勢幾好 ! 但月初第1次發燒去睇陳醫生,差d俾佢"客"死,因為佢要我個囡去照肺同吸蒸氣,佢話囡囡個肺有雜聲 ! 但最後原來我個囡係出玫瑰疹所以發燒 !!!
原本我婦科醫生介紹我去睇"霍禮成",但我見陳醫生都好旺,又近d,所以就去睇係 !
不如我們約下星期3,4晚上8:00後去麥記食雪糕,好吾好 ?
可 pm 聯絡我 !

大宅

Bobo,

桐桐好似你呀!

公爵府

CecilyLau2000,

多謝你 ! 但我隻眼大隻過桐桐好多 .... :-P :-P

大宅

BoBo,

Ha...Ha... :lol: :lol:

我想問下桐桐半歲生日會係係邊度開架, 我都想幫仔仔兩歲生日時開番個.

Cecily

公爵府

CecilyLau2000'

生日會係尖沙咀小熊國, 要25位以上(收費),每人要收 $50 (大人only),小朋友我地傾到 free of charge, 我幾個 package , 但我地要$50 只包入場,任飲 solf drink, popcorn , 要另 order 其他食物 ! 有小朋友既 games 玩 !

大宅

Bobo,

Thank you for your information. I will consider this for my son's birthday party at June.

Regards,
Cecily

伯爵府

BOBO,

HIHI,我都BOOK左小熊國幫YOYO開生日會,想問下點可以傾到小朋友free of charge O既??你有幾多個小朋友??同埋幾大到架??
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至