跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 HoneyTracy 於 08-1-3 15:59 發表
唔好咁客氣喎,我自問都冇我其他啲朋友咁緊張啲細路讀書嘅嘢,有時小朋友係唔可以迫得太緊架~~~~~

Totally agree
我都想佢有個快樂童年

大宅

原文章由 HoneyTracy 於 08-1-3 17:00 發表
佢依家响嘉德麗讀緊呀~~~~~

臭臭係你個學弟呀, 剛剛收到信收左佢讀n1:lol
幾驚唔收呀, 因為話31號前收信, 昨晚先收到, 好彩

大宅

原文章由 WYlau 於 08-1-3 17:27 發表
係呀,咁咪好近! 嘉德麗好唔好架?啲野深唔深架?學費大約幾錢?要幾耐之前報名呢? 因為今年比較多BB出世,我驚到時啲學位會好緊張, 所以想問定先,唔該晒!

...

比小小意見啦....
普遍都話好, 不過近街市&冇戶外playgroup, 我就貪佢近
學費: (N1) $2900x12months
幾耐之前報名: 其實我個仔報時係1歲(oct-07), 當時我只係問下open day information, 點知原來n1上午已經full, 即刻報下午班啦, 人人都話我早, 但係唔報我驚下午都full
可以打去問detail, 佢地都幾好人架:)
講開讀書真係有排講呀

大宅

原文章由 HoneyTracy 於 08-1-4 08:05 發表
WYlau & SYCmum,

學校好唔好,只係你自己點去睇啫!我自己就覺得 OK 可能係我唔係好鍾意畀啲壓力啲細路呱 你預計到你個 b 入讀嘅時候學費大約會去到二千咁上下喇。如果你唔係一定要讀埋 nursery 嘅話,啲學校通常會係 ...

其實我都冇咩做reseach...救世軍-冇錯, bb 响幾個月大就要去報定個名留位架喇; 樂基-係唔係火炭呀, 如果係就要留意openday, 因為只會係openday派方&可以download份方, otherwise can't get the form 架啦, 07年openday係11月, 好多人都miss 左, 之後係bk到問有冇人有form

大宅

睇黎我屋企最細,544。不過個廳都ok o既。

唔知幾時可以搞個gathering呢?我地有working mom,都要weekend先成事。為免太麻煩,我諗都係tea time時間會好d。

係咪淨係媽咪+b呢?定係全家呢?我怕老公怕羞呀~~~~~ 講笑o者。

你地咁快傾讀書喇?我想幫阿b報讀翠湖o既真理浸信會呀。

原文章由 WYlau 於 08-1-3 14:32 發表
我都係562,如果唔係太多人都可以容納到嘅!

大宅

真理浸信會好似係响碧濤二期喎?

原文章由 lic9 於 08-1-4 11:54 發表

唔知幾時可以搞個gathering呢?我地有working mom,都要weekend先成事。為免太麻煩,我諗都係tea time時間會好d。

係咪淨係媽咪+b呢?定係全家呢?我怕老公怕羞呀~~~~~ 講笑o ...

大宅

真理浸信會都好似幾好架

大宅

係咪淨係媽咪+b呢?定係全家呢?我怕老公怕羞呀~~~~~ 講笑o ...

gathering 當然好啦, 我老公最怕呢d gathering, 不過咁近, 唔預佢都冇所謂

大宅

嘻嘻~~~~~ 差唔多啦﹗都係附近o者.....哈哈~~

原文章由 HoneyTracy 於 08-1-4 13:50 發表
真理浸信會好似係响碧濤二期喎?

大宅

其實544同562咪一樣,爭個窗台啫!
好呀,搵個星期六或者星期日下晝呀...

大宅

好呀﹗不過去邊個屋企好呢?又或者輪流囉.......嘻嘻~~ 咁多小朋友,勁呀﹗

原文章由 WYlau 於 08-1-4 16:00 發表
其實544同562咪一樣,爭個窗台啫!
好呀,搵個星期六或者星期日下晝呀...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

好似我634最大 .. :tongue:
但係我1入屋就有條大走廊 ... 成30尺呀 ..

大宅

係咪有gathering ar....我都想參加呀~~~~不過我要帶埋老公架...我就生啦嘛..仲有1個月咋~~~~好緊張呀~
原文章由 pangchaimami 於 08-1-4 14:19 發表

gathering 當然好啦, 我老公最怕呢d gathering, 不過咁近, 唔預佢都冇所謂
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

大宅

其實我都搵緊讀書0的資料呀.....冇咩頭緒..都唔知邊間0岩...頭都大埋~
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

大宅

响度恭喜你先,凡事順其自然唔好太過緊張呀!會影應自己同 bb 架。

原文章由 noddybanana 於 08-1-4 19:35 發表
係咪有gathering ar....我都想參加呀~~~~不過我要帶埋老公架...我就生啦嘛..仲有1個月咋~~~~好緊張呀~

複式洋房

如果唔介意我唔係住一城的話, 都想join你哋gathering, 温次到我屋企clubhouse, 都可以容納好幾個家庭!

禁止訪問

大宅

原文章由 zoesychan 於 08-1-4 18:01 發表
好似我634最大 .. :tongue:
但係我1入屋就有條大走廊 ... 成30尺呀 ..

好呀好呀... 有gathering, 有時我係一城見到d mami都會諗下係咪你地
zoesychan... 634都可以攪下gathering, 不過都係小心d 好d, 第一次見面就入屋都好似唔係太好:loveliness: (zoesychan可能你未必介意, 不過學我c6話~小心d好d), 不如試下飲茶先會唔會好d呢
因為我都聽過bk有壞人架

大宅

不如就星期六or日飲茶呀:)
我bb(15個月)比較易就時間, lic9 & wylau嘅bb好似細d (有冇記錯), 會唔會你地提時間好d 呢, 不過唔係喎, 你地bb細會唔會都係入屋好d呢... 因為我都未試過攪類似嘅gathering, 唔知應該點 , 不過真係好想大家認識下, 話晒住一城, 大家有個照應, 仲可以交換湊仔搵學校心得

大宅

不過noddybanana仲有一個月就生, 要你過來第一城會唔會唔方便呀

首頁

尾頁

跳至