2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:哈哈~+我個胸、肚都冇乜大,+個人基本上都冇

原帖由 silversalt 於 12-01-10 發表
哈哈~ 我個胸、肚都冇乜大, 個人基本上都冇乜肥到, 亦冇水腫, BB 又好輕, 但我都重咗 18、19磅了. 不過我大 ...
哈哈!係lor ,個胸都吾大既,我係美國個時仲肥過而家!好嬲,不過放鬆心情!大家努力!

大宅

fank1022 發表於 12-1-10 19:26
哈哈!係lor ,個胸都吾大既,我係美國個時仲肥過而家!好嬲,不過放鬆心情!大家努力!

...

哈哈~ 我由有咗到現在一直等個胸大, 但一直都冇乜點大過, 好失望呢~ 今個星期去影大肚相喇..... 唉~ 我同BB講, 再唔大, 冇奶水飲喇, 咁囉, 哈哈~

別墅

引用:+本帖最後由+silversalt+於+12-1-10+19:29+

原帖由 silversalt 於 12-01-10 發表
甘快影?你幾多週呀?我二月五先影,而家個肚太少了!係邊影呀?影得靚點!我個間平野,預左hea 影

禁止訪問

大宅

fank1022 發表於 12-1-10 20:02
甘快影?你幾多週呀?我二月五先影,而家個肚太少了!係邊影呀?影得靚點!我個間平野,預左hea 影:nothing ...

我現在30W幾, 影相當日剛好31W. 原先怕個肚大會有紋, 又怕自己水腫或變肥, 所以定31W, 諗住差不多, 點知冇紋冇水腫冇肥個肚亦唔多大, 哈哈~ 不過唔緊要, studio已經book咗, 照影!!
相會由我丈夫及佢一個朋友親自操刀. 雖然佢地唔係專業攝影師, 但都影得好靚架. studio 設備好齊全, 所以都好放心. 由爸爸親自幫BB影, 感覺好意思呢~

大宅

danieltung 發表於 12-1-10 20:20
我夠知太細會冇咁健康 la

不過你唔好再 search , 越睇越失落ga !!

唔係架, 細B不代表不健康的. 我有D朋友出世時都係四、五磅, 但都好健康. 只要內臟各樣功能都OK就冇問題了! 我弟弟的女兒足朋出世, 只係剛剛夠五磅咋, 但都非常健康又食得呢

禁止訪問

大宅

之前我都check過手腳同頭仔細左,但上星期check又正常返,所以唔洗咁擔心,數字上既姐, 我成日同自己講每個人都有高矮肚瘦,bb都有架,器官無問題,有增長就ok,唔好咁擔心

大宅

尋日產檢,C+話BB細左 3WK. 已經 35WKS.

大宅

引用:Quote:silversalt+發表於+12-1-10+21:03+唔

原帖由 danieltung 於 12-01-10 發表
唔夠5磅怕要訓箱
依家係 scan ga 重量會同BB出世時有D出入ga 會重少少 但要心理準備 出世後收咗水又輕少少 放心無問題ga 同埋到最後4週 mami 同BB 増重比率會加速 如果真係擔心 早少少放產假 体息多D 會增磅快D

Dom

複式洋房

回覆:BB肚圍細咗三週幾, 有點不安

我今日去私家照BB肚圍細左2週幾,搞到自已好擔心!自己又輕左1kg !! 唯有再食多d野!

大宅

silversalt 發表於 12-1-6 12:31
真係好多謝你地既鼓勵!! 好想喊~ 唉~ 我真係冇用, 醫生明明話BB冇特別問題, 唔明自己點解仲要咁憂心.
我 ...

我就覺得有關係, 我 BB 之前肚仔細左 10 日. 我係食海参同飲奶追返架, 早幾日 33 week BB 有 4.8lb, 肚仔岩週數 size.

別墅

引用:Quote:silversalt+發表於+12-1-6+12:31+真

原帖由 Spark 於 12-02-03 發表
我就覺得有關係, 我 BB 之前肚仔細左 10 日. 我係食海参同飲奶追返架, 早幾日 33 week BB 有 4.8lb, 肚仔 ...
我今日檢查,三十三週,四磅四,偏小!我屋企人出世都係六磅,算了!順其自然

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我隻b話就話32 week, 都細左2 weeks
扣左排卵蝕既幾日, 佢都細左<2weeks
可能做野太辛苦, 同食得唔夠
醫生要我休息多d

大宅

原來有咁多jm既bb肚圍都細了,搞到我都擔心一場,前日睇醫生,醫生都話我個b肚圍細了2-3週,加上我胎水少左,醫生即刻寫紙要我休息,但bb而家重4磅8,34週,我都希望佢個肚快d大返啦!大家一起加油!

大宅

Tsubamewing 發表於 12-2-3 22:27
原來有咁多jm既bb肚圍都細了,搞到我都擔心一場,前日睇醫生,醫生都話我個b肚圍細了2-3週,加上我胎水少左 ...

大家一齊加油,多點休息.

複式洋房

我個B都係behind 2-3weeks. 不過還有1month就生得,唯有聽天由命。

男爵府

畀面勳章

回覆 Emmababy22 的帖子

我昨天去完產檢, 都唔知點解我食左咁多野, 本來追返哂, 阿 B 呢兩個星期又變返大落後, 細左 2-3 WKS, 唔係好吸收~
醫生又下 ORDER 叫我食返多 D 野, 同埋飲 2杯媽咪奶.........
以為唔洗再狂食的我, 都要繼續食食食, 仲有 1個月, 大家努力啦~

別墅

回覆:silversalt 的帖子

我上一胎八個月時都有話細左二週,但出世都有7磅2,所以唔洗擔心

複式洋房

回覆:minna_minna 的帖子

我都開始飲媽媽奶每日2杯。姑娘叫我唔好膽心,等阿B出世自己食大得好快wor. 我信佢。

首頁

尾頁

跳至