跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 沙田媽咪會 (part 3)

今日本來諗住去快x美同Hector影証件相,
入到去見到有人影緊,等佢影完咪同個小姐講,
話想同BB影証件相囉,點知個小姐話佢
:-) :-) :-)

大宅

維他 寫道:

大BB >梗係歡迎你過黎飲茶啦,你好曳果個friend黎唔黎踩場呀? :-P

維他,
等我問下佢先啦 佢而家去左大埔住,我諗佢會黎呱!!
咁時間地點妳地confirm左就話我知啦 :-P

男爵府

:-P :-P :-P

男爵府

hello 維他,

你update個list,有冇我份呀??

男爵府

維他:
無理由快x美唔幫BB拍證件相,去年暑假我都有帶芝芝去拍,現在SHOW出來的大頭相,也是剛剛去快X美拍。我們去拍照那天,還有一個阿媽帶住四個仔女「截我糊」,一個讀小學、一個讀幼稚園(身穿校服),其餘兩個是龍鳳胎(看似歲幾),一人要拍幾個色地,搞到我等了很久,後來快X美個SALES看不過眼,叫她不如讓我先拍。

子爵府

維他, 咁衰~~~以後唔好幫襯佢 :-x

伯爵府

好媽媽勳章

維他.....我在市中心果間快圖美幫亞c影過(當時佢未滿月添呀).....
我覺得沙田中心果間數碼天地影得唔錯...
我仔仔也剛影左...係自己幫佢影的...放佢在床上訓係到....我由上影落去...影大頭...
再搵人key走背景...換成粉紅色....然後上網的數碼公司晒証件size...2.8有八張了

我有個朋友教....買張粉紅或粉藍的卡紙
貼在窗旁的牆....用太陽自然光當打燈
用數碼相機影影影影影影影影影影
影到岩心水....或在photoshop執下佢
然後晒

大宅

[quote]
維他 寫道:
siukitma >都冇乜福利
孩子, 忠﹔請不要為了利益,隨便出賣別人。 孝﹔是我對你唯一的要求。 仁﹔仁者無敵,善待你身邊的人,便不會有敵人。 愛﹔珍惜你所擁有人和事。 在我而言,你已是個完美的人。 2003年2月8日出世

大宅

tszlok >梗係update

侯爵府

NAOKI 感冒, 尋日去馮宜亮度睇, 你地多唔多人去佢度睇? 聽講佢好堅個WOR, 而且佢上年頻上電視所以去佢度

維他 & OTHERS,
馮醫生話NAOKI條頸應該好小事, 佢話如果響HOME做運動都可以好得返, 其實唔一定要去醫院... 又唔知聽唔聽佢講

仲有另一對話:
流感針
心: 我想問BB咁細好唔好打流感針?
DR: 打, 要打
心: 但係佢咁細都要打咩?
DR: 果味野話中就中不分年齡
心: 果味野係咪一定會來?
DR: 會, 一定會
其實我本身打算大人打, B唔打, 而家又1516
我知道BB要打兩針架

除了SO, 其他打唔打??? 邊度打??? 咩價錢???

男爵府

各位媽咪早晨,

心心>naoki睇左醫生好d嗎?我有個朋友介紹過個醫生畀我,佢叫鄧柏生醫生,o係馬鞍山,話佢兒科好掂,我朋友個囝睇左好多醫生都唔得,一睇佢就好返,唔知係咪"行運醫生醫病尾"...

嘻嘻!我亞囝昨晚突然問我幾多歲,我答:廿幾歲,我就問返佢:咁你幾多歲呀,佢話:我兩歲四個月,我就話:你大個囝啦,你係兩歲半啦,跟著再問佢:你幾多歲呀,佢答我:我兩歲四個半,唉~真係畀佢激死...

侯爵府

tszlok
你同囝囝對話好攪笑
唔知幾時naoki識同我講笑呢?

鄧柏生醫生在那? 等我同馬安山朋友仔介紹下先

子爵府

心心 寫道:
除了SO, 其他打唔打??? 邊度打??? 咩價錢???

I will let my kids to have the injection via their nursery (connected with Baptist Hospital) at a special price of $80 per kid. :-P The principal has asked the hospital saying that for kid having influenza before (sure all kids suffered before), just need to take 1 injection, no need to have the 2nd dose....But most doctors advised to have 2 injections for kids < 8 yrs old....

So,
how many time of injections your boys need?

男爵府

yuetmama >>
兩個仔睇開的診所係6至36個月分兩次打,每次半針,要搹一個月。3歲以上打一枝就ok了,只係$150蚊。
姑娘話如果病好,要等一個星期後,先好同佢去打。

siukitma >>
琴晚真係唔好意思,同唔到你傾計,轉
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

心心,

鄧柏生醫生o係係馬鞍山富安花園商場21號A, Tel:26418138

大宅

心心 >馮醫生係香港醫學會副會長,所以佢梗係會成日上電視.
Hector都有睇過佢,因為皮膚的問題,所以後來都係睇皮膚科先搞.
其實除
該用戶已被刪除

男爵府

維他、Brianmama:
創世紀學會於9月29日晚開家長會,你們會不會去?

侯爵府

維他
SOO.... 好清楚好DETAILS呀
有野想問下你, 不如打比你丫

子爵府

維他,
我記得上次Elaine 同亞Kit 都有去一城間快圖美影bb相架,點解今次會唔比影??

首頁

尾頁

跳至