跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 沙田媽咪會 (part 3)

心心,維他,
妳地講0個個馮醫生嚮邊樹架 係唔係兒科醫生黎架? 可唔可以俾個地址同contact我丫? 因為我仲未同毛毛搵個兒科醫生丫 :-P

仲有我都係心大心細唔知同唔同bb打流感針好,佢咁細個
我就會打,唔知邊到有得打呢?

子爵府

Pauline, 你個女大左好多呀

關於流感針, 我仲15,16幫諾妍打, 今晚同爸爸再商量下先得 :-P

大宅

男爵府

維他 >>
我年頭帶希b去一城快圖美影証證相,都無問題喎﹗佢個時得14個月。

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。
該用戶已被刪除

別墅

Janet123
收到email, 唔該哂 你講果間沙田康健醫務所, 係咪曹貴子醫生呀?我都有朋友話佢好掂兼且好多人睇佢, 我阿b睇過一次, 真係book咗時間都要等好耐, and then, 睇咗三分鐘就出番黎. 聽你咁講, 我真係要打算同阿b打番支預防針, 因為我阿b比較容易感染到病, 係呢兩日, 阿b又好似有d感冒, 今朝同佢睇醫生, 唉, 我阿媽話我細個時都係咁, 每個月都要見契爺一次.

大bb
果位馮宜亮醫生係銀城商場(係一城架), 係正大家樂對面, 我阿b都睇過佢一次, 聽講佢好多人睇, 由bb到老人家, 佢同埋好詳細講解bb病情(我有少少覺得佢長氣添 :-P ), 佢可以講好耐架 :-P

維他
物fotomax咁既, 係上次佢地做promo, 我仲影咗好多添, 果位姐姐好好人架, 不過, 佢係上兩個月調咗去mos個舖lu, 我想我會間唔中入去搵下佢至得

yy
我都想去, 但我安排一下阿b同果新工人, 姐姐新黎報到, 阿b仲成日打佢, 如果得佢一個睇住阿b, 我驚番到屋企, 姐姐喊住話要告我屋企人打傷佢, 咁咪大件事

:-D

大宅

YY(芝芝媽咪)>我應該會去,你呢?
:-) :-) :-)

大宅

Brianmama,
[size=medium]唔該晒!!!

大宅

我今日又去過快X美,今朝果姐姐唔係禽日果個,我問佢証件相影唔影BB,佢話影,但只係影數碼唔會有相底.
我就打佢快X美個客戶服務部,問下點解有人話唔影,又有人話影得.我客戶小姐聽到我話佢
:-) :-) :-)

複式洋房

點解最近咁多bb病架?佩琳都病左幾日lu!要阿b幾大先可以打預防針架?我諗都要同佩琳打!

大宅

最近真係好多人病,阿囡都係病左幾日,琴日好返點啦,依家就輪到我病. 大家要take care yourself lah.

So> why 唔參加今個sunday的普通話聚會,我會去,來啦.

子爵府

smallsmall,
囡囡係著住校服先至'握'到人咋,heehee.諾妍真係越大越可愛呀!! :-P

子爵府

Pauline, 越大越惡呀, 我同爸爸都唔知點算 女仔黎架ma

男爵府

維他、Brianmama:
我會去,因為我好想知他們的新課程內容和評估機制,而且唔知中心有沒有perfromance appraisal form,讓我和芝芝考幼稚園時用。(好似有點誇張 :-P )

不過我7pm放工,乘公司車再乘地鐵再轉火車,我估最快都要7:45pm才到。
該用戶已被刪除

大宅

各位沙田媽咪, 好耐無上黎啦!好掛住你地呀!無法啦!呢排身體好差,成日病,因為出年magnus就有個弟弟or妹妹 :-P

見你地講開打針,我都想同magnus打,所以打俾我果醫生親戚,佢話小朋友係可以打,3歲以下先打半針,過一個月後打多半針;至於3-8歲,就先打一針,過一個月後打多一針;8歲以上,只打一針,佢話最好搵d相熟醫生打,因為出面通常收$150一枝,不過佢話有d醫生好衰,收成$300一枝,來價只係幾十元,太過份. :-x 另外,我覺得3歲以下,最好搵兩個小朋友一齊打,因為佢地先打半枝,如果當時無人打,餘下半枝就唔要,我覺得好浪費,因為聽講香港得50萬枝,好多有需要人士打

維他 - 如果我身體ok,27預我同Mangus啦!

Magnus Mother
:chair:

男爵府

MagnusMother >>
又話唔講住,做乜又咁快講呀﹗ 再次恭喜哂你﹗唔好唸咁多,最緊要休息同食多d野。

KKmum >>
please check pm.
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

子爵府

MagnusMother,
wah!!really good news wor!Congratulations!
該用戶已被刪除

子爵府

MagnusMother> 恭喜曬呀~~~一聽見人有左就好高興呀

首頁

尾頁

跳至