跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 東涌媽咪會 (PART II)

jennyliu 寫道:
我想問最近既沙灘係邊到? [size=medium]我諗應該係 Discovery Bay

如果囝囝6months 好唔好俾佢去沙灘swim? [size=medium]我個囡3個月o係屋企浴缸浸水, 4個月都有去 Discovery Bay & 梅窩踢o下水, 6個月o係泳池游水... 佢好自然反應o甘條腰用力撐起對腳踢水o架!!!

個人認為泳池應該會好過沙灘 law (最好 check o下清洗泳池o既時間, o岩o岩洗完去游心理上好似好o的o甘

大宅

jessicalau 寫道:
jennyliu,

担心咪給bb踢下水,我阿女八個月大左右帶了她去銀礦灣,以為好近,點知坐的士都要一個鐘,佢好開心架,但要佢落水就大喊。

一個鐘的士, 咁即係幾錢呀?

有無去過長沙, 都好正ga, d沙又滑水又較乾淨, 的士都係$5x, 如果無記錯...
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

大宅

在東涌最衰係去邊個沙灘都唔可以駕車, 除非出城...
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

大宅

早晨!!早晨!!!

HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

男爵府

但係我阿姨住愉景灣,我好細個陣入個去個沙灘SWIM,但之後我姨就同我地講那個沙灘唔好SWIM,因為好danger,海底會有d洞,會令到您失足....之後我再入愉景灣都好似冇乜人係個沙灘swim,佢地多數去club度swim~

複式洋房

真架??我次次去隻仔都係玩沙踏浪,無真正游水嫁!!

唔講又唔覺,講左又好似係bor....
次次去都好似真係無mud人落水嫁bor ?-( ?-(

大宅

leafun,

o, ic, 有媽咪揍, 好過工人揍. 不過你有没有跟你 mami 吵過?? (為個女)

大宅

jenny,

最近的 beach 是 db.

6 months 我覺得基本上 ok, but 玩時要小心不要晒親. 你之後要跟他沖涼, 但 beach 的沖涼水是很冷的, 小心會一熱一冷, 涷親.
jennyliu 寫道:
我想問最近既沙灘係邊到?

如果囝囝6months 好唔好俾佢去沙灘swim?

大宅

111111,

你去日本, 咪要大 ......... 出...........血..........?!!

大宅

去日本走粉!!!! (買奶粉 & 買 BB PRODUCT)
HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

大宅

仲有 skin care 呢!!.............

複式洋房

Somama,吵就無吵過。不過我阿媽同阿爸就響我面前勁話我個女好好湊,時時都用我細個時既情況黎compare,仲要讚到我個女乖到無人有,連我呢個女都無咁乖。 聽到後都唔知好嬲定好笑。

somama^_^ 寫道:

leafun,

o, ic, 有媽咪揍, 好過工人揍. 不過你有没有跟你 mami 吵過?? (為個女)

複式洋房

111111,

我同老公而家諗緊搵人油過間屋,因為啲牆開始發霉。 你裝修間公司唔知幾多錢呢?? 可唔可以PM我佢地個contact,等我地quote吓價吖??? thanks!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

somama,

唔好講阿媽啦,同老公在教導小朋友方面都有好多分歧,好似我老公好鍾意給阿女食零食,又帶佢去深水埗食魚蛋,佢話食得多自然出抗體 ,另外,明知阿女有濕疹,成日話要養貓!有時我真係以為自己仲有個仔

jessica, d男人係咁, 我個"大仔"咪又係, 有日我唔舒服叫他帶他們落街食飯, 點知佢地番黎好高興, 因為食完餐飽飽既mcdonald...我阿女咳到家下...幾大都入佢數! :evil:

大宅

somama,

又帶佢去深水埗食魚蛋,佢話食得多自然出抗體....

可能我老公都相信食多d mcdonald就自然對薯條同有菌既雪糕會出抗體...

禁止訪問

大宅

Hellomummy,

最慘佢又成日教個女話某某係傻朱朱,咁阿女又無端端加左個主任同老師個名,如果返學講左出來真係唔知點算?!好心佢教d好野佢啦!獲獲我接放學,老師梗以為我教佢講啦。

jessica

"傻朱朱"都算斯文喇...e+d細路學野都唔一定from屋企lah...我阿女個同學有日講"信唔信我一巴星死你ar lah?!"呢d一聽就知係屋企學喇... :lol:

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至