想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 2005年1-6月計劃做人的準媽媽討論區

hi all

i'm now in Hua-Hin ar... it's very great ar
at the 3rd day I get cold ar and sleep almosty one day in hotel ar
now is much more better
nothing la
and "hea" at Hua-hin now
and I will leave there tomorrow and go back to bangkok to shop around

see you all later

大宅

chickchick,

原來係咁架!
咁......我今晚要 "姦"我老公囉....

男爵府

fcbaby,,,,

你點呀? 點解病左呀......ooo.......

小心身體呀..聽日去bangkok應該會精神d架喇... 因為有得去shopping嘛......

大宅

i was sick in bangkok ar ....
because the air-con so cold ar ...
and pls check pm 5mins later
i sending you something

男爵府

fcbaby,

好呀....我會check pm喇..hehe

你食多d生果啦..狂食多d vitamin C既野就OK.....

大宅

chick

check pm la

男爵府

fcbaby,

我收到啦....睇緊條link...

放心啦..我會架喇..

大宅

chick

forget to tell you
i cant read the pm ar .... only thai and english and forum is ok
maybe you can send me email

男爵府

fcbaby,

okok....

大宅

chick

i need to go la
take to you later

大宅

有無靚太係度 ...........????

大宅

點解而家呢度無人o既... 之前好熱鬧咖?去晒邊呀? ?-( ?-( ?-(

大宅

點解唔見晒班太太 o既?????????????

大宅

小米,
你個醫師好多人book呀.. 我要book到8月2日呀.....
anyway, 點都去試下...

珍珠宮

CarmenK,

8月2日都ok快喇...

你可否回番个pm畀我? (address of ec)

因另一个sister 想要, 我原來冇備份bor...

CarmenK 寫道:
小米,
你個醫師好多人book呀.. 我要book到8月2日呀.....
anyway, 點都去試下...

大宅

小米,
pm左喇....

珍珠宮

CarmenK 同其他姊妹,

我lee排極之攰, lunch time 食完反都拿拿林瞓, 所以好少同你地chat 呀....

個肚呢, 今朝瞓响度摸倒个子宫突咗出黎, 好似个橡皮波仔咁呀..哈 ..好想个肚仔快啲大...

chickchick,

你盤骨仲有冇痛呀, 我之前都痛咗成几个星期, 的確几痛苦吓, 話畀我老師听, 佢話我可能缺鈣, 就加咗兩味葯, 骨碎補同杜仲...好勁...我飲咗一劑巳經好咗8成...之後隔咗几日冇飲都冇咩痛....真係 ....

其實我lee一, 兩年每隔几个月就會痛一排, 又去針炙等, 过一排又冇事, 又冇整傷过....又分唔清風寒濕咩東東...搞到我ngar哂头..

之後睇番中葯書, 原來骨碎補可捉进骨吸收鈣質, 不過比較溫性, 要配伍其他葯先得...杜仲-就補肝腎, 強腰膝.

又上咗一課喇..:lol:

CarmenK 寫道:
小米,

我收到喇~~~~

btw, how r u these days? 係咪仲讀緊中醫呀... 唔好太粗勞呀.. 要小心身體呀...

我去試下book中醫先.... 睇下book 唔book到...

複式洋房

HI all, I am a freshman here, and want to add in your list. and get some advise from you.

7月23日 97.3 -AM see doctor with ultrasonic said egg day on 7月25日
7月23日 97.3 -PM David 2 lines
7月24日 97.3 -AM David 2 lines
7月24日 97.3 -PM dodo
7月25日 97.6 -小腹抽下抽下
7月26日 97.0 -小腹抽下抽下
7月27日 97.3 -小腹抽下抽下 seems like fever (very hot)
7月28日 98.3

Which is egg day and is my chance high??
?-( ?-(

男爵府

Happy小米 ,

係??? 原來係缺鈣呀? 等我都問下e生先..hehe

你就好啦...開始穩定期啦...

我呢..就仲有2-3week先到...不過我個肚又實...大左好多, 可能係我本身好細粒啦....我已經有31寸肚圍啦...我度肚臍下1寸個位..最闊係呢樹 :-( :-( 呢排不斷向前發展...

我都唔知遲d會大到點...我而家行步路都好似蝸牛咁...

珍珠宮

chickchick,

我問过健康院既e生, 佢冇点答我, nurse就話盆骨痛只可解釋怀孕后期, 啲關節自己松咁, 等我下星期問下余e生先...

我都唔確定係咪缺鈣, 只知痛咗几星期, 食咗一劑好咗好多, 依家都有少少痛, 但巳經痛少到唔會影響情緒law...

我諗我依家有at least 34吋, 你31吋未算大呀..

点解 "行步路都好似蝸牛咁" ??-(

係咪條腰硬咗?

我終於等到仲有一星期就去余e生度喇, 好期待呀 !

chickchick 寫道:
Happy小米 ,

係??? 原來係缺鈣呀? 等我都問下e生先..hehe

你就好啦...開始穩定期啦...

我呢..就仲有2-3week先到...不過我個肚又實...大左好多, 可能係我本身好細粒啦....我已經有31寸肚圍啦...我度肚臍下1寸個位..最闊係呢樹 :-( :-( 呢排不斷向前發展...

我都唔知遲d會大到點...我而家行步路都好似蝸牛咁...

首頁

尾頁

跳至