想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 2005年1-6月計劃做人的準媽媽討論區

各位靚太,

我今日去威院做oscar test, 係低風險, 真係鬆一口氣!
今日照超聲波仲見到bb

大宅

vickylui0421 寫道:
Happy小米,

上次我哋喺西田買嗰個 Avent 奶煲,原價$720,折實$532,連 2 細 4 大奶樽。不過我唔知係新款 or 舊款! :lol: :lol:

我地的係舊款黎的

大宅

各位
我今日啱啱先返新工,好攰呀
家陣就訓,同埋新工不可上黎傾計
所以第日都要等到放工返到屋企先有得傾

仲有就係新公司突然有人唔做
所以我暫時放一星期一日假
等我pick up好d野就可以一星期兩日喎

大宅

july25,

知道你bb健康成長, 真的好 , 我都要努力d

你去威院做oscar test, c 唔 c 等好耐? d姑娘有善嗎?

大宅

fcbaby,

都係喎幾句....做還做, 要保重身體!!
照你咁講, 你8月中咪可能出唔到黎 happy tue 羅:-(

仲有呀...你快d pm d 相比我地睇啦!!

男爵府

Tourmaline 寫道:
july25,

知道你bb健康成長, 真的好 , 我都要努力d

你去威院做oscar test, c 唔 c 等好耐? d姑娘有善嗎?

唔駛等好耐咋, 抽血, 照超聲波,

大宅

[quote]
july25 寫道:
各位靚太,

我今日去威院做oscar test, 係低風險, 真係鬆一口氣!
今日照超聲波仲見到bb

男爵府

[quote]
alice78 寫道:
[quote]
july25 寫道:
各位靚太,

今日照超聲波仲見到bb

大宅

[/quote]

係呀, 做完個test真係安樂好多. 不經不覺就到

男爵府

alice78 寫道:
係呀,唔覺唔覺咁,
好快就到預產期架喇!!!
如果你到7個月,可能你會好似我咁,
而家我開始有D驚生既時候,
唔知要痛幾耐,同埋要剪下面唔知會唔會好痛呀!!!

我個係B女嚟架!!!!
你遲D會唔會去照睇吓係B仔定B女呀?

聽講相比起陣痛, 剪

大宅

[quote]
july25 寫道:

聽講相比起陣痛, 剪

男爵府

alice78 寫道:
聽講如果係照既話要4個月至睇到架,
不過就算照都有機會照錯既,
我有朋友試過6個月照左係女,
點知生出嚟係仔呀!!!!
咁你有冇諗過阿B係男仔定女仔呀?
而家我成日去睇D女仔衫,
真係好靚呀!!!!

我睇個醫師佢個妹又係照

大宅

[quote]
july25 寫道 :

我睇個醫師佢個妹又係照

男爵府

[quote]
alice78 寫道:
我又係呀,之前唔知係男定女,
去行街得個睇字,想買都唔知買咩色好,
到知道係女,就睇親都係粉紅色既

珍珠宮

各位,

我尋曰照完超聲波, 係囝囝黎...我就一早有心理準備, 因我miss把脈話似囝...但我老公好失望, 我估唔到佢冇諗过係囝...畀佢氣坏..

bb好活潑, 周圍郁, 唔知係咪个个bb 都係咁呢 ?

男爵府

我都好想知我個B係仔定女呀, 依家見到d BB野都唔知買咩色好. 我個醫師幫我把脈就話覺得仔, 不過超聲波就未知呀, 我一個禮拜前照oscar個醫生都無話我知係仔定女, 所以當住係仔先囉, 照你個case好似把脈都幾準喎!

[quote]
Happy小米 寫道:
各位,

我尋曰照完超聲波, 係囝囝黎...我就一早有心理準備, 因我miss把脈話似囝...但我老公好失望, 我估唔到佢冇諗过係囝...畀佢氣坏..

bb好活潑, 周圍郁, 唔知係咪

大宅

[quote]
july25 寫道:

尋日同老公行BB展行

大宅

Happy小米 寫道:
各位,

bb好活潑, 周圍郁, 唔知係咪个个bb 都係咁呢 ?

BB活潑咪好囉,
我聽D老人家講,話係囝囝既會成日郁唔停架!!!!

珍珠宮

july,

你好快就知ga 喇 !

july25 寫道:
我都好想知我個B係仔定女呀, 依家見到d BB野都唔知買咩色好. 我個醫師幫我把脈就話覺得仔, 不過超聲波就未知呀, 我一個禮拜前照oscar個醫生都無話我知係仔定女, 所以當住係仔先囉, 照你個case好似把脈都幾準喎!

大宅

HI~~HI~~~~
各位~~~~
你地最近係咪好忙呀?
好多日都唔見你地喇!!!!!

首頁

尾頁

跳至