跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

住紅磡,土瓜灣既媽咪一齊入黎傾下計

我係桐桐媽咪,住紅磡海逸
============
紅磡,土瓜灣-媽咪會
============

住黃埔 & 海逸
=========
1)alanchoi (囝囝-alan ,2002/9/26 黃埔10期 )
2)cathyneo (囝囝-3yr7m, 讀plktysf k1, 住黃埔新村)
3)CecilyLau2000 (囝囝-頌謙, 2yr3m, 讀德寶, 黃埔七期)
4)san0530 (囝囝, 5yr, 住黃埔)
5)BOBO128 ( 囡囡-桐桐chloe, 2002/8/8, 住海逸 )
6)new_mother (囝囝-天行, 1m, 住海逸)
7)huiyin (囡囡- 8月, 住海逸)
8)JASMINEBB- Jasmine (囡囡) - Oct 20, 2001, Janelle (囡囡) - Feb 21, 2005.住海逸
9)dna (囝囝-nicolas, 3.6yr,plktysf k1, 囡囡-nicole, 19m住黃埔12期)
10) alicec (囡囡-16m, 住黃埔2期)
11)Joeytomemi (囝囝-Joey-3.8Y,讀德寶-2 期, 住黃埔2期)
12)Davidma ( 囝囝-David, 2002/Oct/12,囝囝 - Victor, 2005/Feb/5, 住海逸
13) haomama, 寬寬(囝囝), 1 june 2003 黃埔2期
14)Cat( 囝囝-Wang Wang, 21個月, 住黃埔七期)
( 囡囡 - Denise, 4 years old)
15)twinsmama ,孖仔 3.7 yrs old plktysf k1, 住黃埔12期)
16) SandyKL (Sandy (大仔-Duncan, 17/01/1996, 二仔--Yu Ting, 19/01/1998, 細女-Yola, 01/09/2002, 住黃埔花園)
17) limyiu (囡囡 - 昕昕Crystal, 2003/05/02, 住黃埔花園
18) IceCrm (囡囡 - Charmaine, 就黎7個月, 住黃埔5期)
19) Angelo_Mama (囝囝 - Angelo 顥顥 - 24 May, 2003 黃埔花園)
20)Deborah( 囡囡 -35個月, 囝囝15個月, 住海逸T17)
21) Y&T 女 Yumi 04/03/1998,仔 Tommy 9/11/2002
我住黃埔一期
22) pmjleung ~黃梓翀,男 (2003-9-28)whampoa estate
23)nataling 囡囡 - 彤彤 2000/12/25 & 囝囝 - 熙熙 2004/11/04 住喺黃埔4期
24)macy03 Horus / boy / DOB Sep03 / 住 2 期
25) Eunise 天樂(Tinok) 3rd Nov ,04---海逸T8
26) MRSYEUNG 囡囡—華華,31Dec2002,讀威廉;囝囝,22Sep2004,住黃埔花園

其他屋苑
======
1)dmom(囝囝, 2y9m, 4m. )
2)Joy_E (囝囝- )
3)joly(囝囝- )
4)Sofina_w (囝囝-俊燁, 21月, 近高山劇場)
5)candy_kent(孖囡- , 欣榮)(棋棋, 稀稀) 2003/2/20
6)heihei媽媽 (囡囡-hei hei, 善善 )
7)irenepang803 (孖囡-雪妍&心妍, 13月, 紅磡)
8)Jamie( 海悅)
10)Vin (囡囡 - 凱喬 , 6歲, 住北帝街 , 將升讀紅磡信義學校)
11) beautybb(大囡- 6yr,細囡 1 歲 2 個月)
12) tammyklc (新城中心) (囡囡-文禧21mth)
13) mamameia仔 16 mths 住半島豪庭
14)魚毛janet(Grace- 7歲半,讀紅磡馬頭涌官小,Esther-4歲半,太陽島,Breeze-3個半月,住北拱街)
15) wingcc /WingWing/girl 紅磡,近高山劇場2003年7月3日

排名不分先後,制作粗略,如有錯漏,敬請原諒和更正
(可 PM 給我BOBO128 加入 & 更正 )

大宅

Re: 紅磡,土瓜灣-媽咪會

我bb岩岩一歲喇, 都係住嚮紅磡, 我自己都係嚮紅磡返工架. 依家邊個幫你湊bb呀當你返工果陣?
居天下之廣居,立天下之正位,行天下之大道;得志與民由之,不得志獨行其道;富貴不能淫,貧賤不能移,威武不能屈:此之謂大丈夫。

大宅

Hi! 我叫諾諾B,而家有8個幾月,住係土瓜灣!!!

大宅

終於俾我發現心目中的topic啦!
我都係住黃埔花園, 囝囝謙謙快21個月大, 明天開始返Playgroup, 好緊張呀! 這幾天四圍搵背朗俾佢, 終於買到個好靚架. 我好多時食完飯後同囝囝, Daddy逛吉之島, 12期百佳, 唔知會唔會係個處撞過你地呢.

nnfonder,
好羨慕你係同區工作, 我返灣仔, 一放工就歸心似箭, 返去同囝囝玩.

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

nnfonder,

桐桐平時係婆婆,工人揍.所以我都好放心 !
而且我住黃埔12期,係凱旋中心返工,行10分鐘就返到屋企 !

CecilyLau2000,

我都等左好耐先有幾個人住附近既回覆 ...
我差不多晚晚同桐桐行12期百佳/吉之島 ...我諗我地可能已經見過...
你囝囝返邊1間 playgroup ???

大宅

bobo128,

我以前又係住黃埔(9期), 而家都時時去架, 因奶奶仍然住黃埔

公爵府

莎樂美 ,

我1997前都係住黃埔(9期),97之後先搬去 12期,你囡囡同我囡囡都係叫桐桐 ...好名好名 !!! :-P :-P :-P

男爵府

我都係住黃埔花園, 住喺五期, 個囡囡而家16個月大, 差唔多每晚都帶佢去吉之島或12期百佳行, 但個女成日都覺得行唔夠, 返到門口發脾氣唔肯入屋, 比佢激死.
我返工就返尖沙咀, 十分方便!

大宅

bobo,
我報左好多媽咪介紹個間Gracefulhands Playgroup, 係太子架. 明天上完堂後, 我會帶囝囝去黃埔迦南Interview幼兒班, 再去7期個間得寶睇下, 再決定俾囝囝稍後讀邊間. 你地就好啦, 寫字樓離屋企甘近.

大宅

大家好!

豬寶寶八點就訓架喇, 夜晚我好少同佢出街架, 反而星期六下午就會出去飲下午茶囉.

我見家居亭果邊都有D PLAYGROUP, 不過未問價錢, 唔知好唔好呢???
居天下之廣居,立天下之正位,行天下之大道;得志與民由之,不得志獨行其道;富貴不能淫,貧賤不能移,威武不能屈:此之謂大丈夫。

大宅

Jasmine,
我住係2期架, 甘Q大家都係行個幾間, 可能真係見過喎. 我好鍾意去Kingcow買野架, 你地呢?

Bobo,
我好鍾意9期同12期架, 2期唔夠住, 囝囝都要跟我同daddy訓, 我地為左要set張床俾囝囝, 攪到頭都痛. 果時層樓係97年$7,xxx買架, 無法啦. 你地d囝囝囡囡係安排點訓架.

大宅

nnfonder,

個邊果d係俾較大的小朋友架(3歲以上), 我走去海逸睇過, 有間叫啟思, 佢地話負責人出差, 遲d覆喎.

大宅

Hi!各位mummy!

複式洋房

Hello BOBO128

我住係土瓜灣(近農甫道)
BB 6月出世

你個BB好得意呀!!!!

大宅

Hi! Jamie :

你又係住係土瓜灣, 我BB都係6月出世呀!!唔知有無見過呢?平日BB比婆婆照顧(also live in tokwawan),每日放工都會去見BB,大約9-10pm才返屋企!!!你呢??

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

HIHI!!我而家先見到呢個topic添 :-P 我住係土瓜灣,YOYO就快4歲LA,而家係海逸啟思讀緊K1,差唔多日日都去黃埔行架

大宅

wing,

你好, 我以前見過YOYO上雜誌呀, 好威水呀, 佢係咪特約model呢?海逸啟思好唔好?而家我同亞囡搵學校會唔會早左o的

Jamie, Joy_E,

我都係6月媽咪, 多o的上6月媽咪會傾計啦 :-P

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

莎樂美,

YOYO影雜誌果D相係咁O岩得咁橋架咋,佢邊做到特約model丫 :-P

我覺得啟思都唔錯,幾好,活動式教學,小朋友返學返得好開心架.我鐘意佢校舍夠新淨,空間都幾大,同埋一班人數唔多,YOYO果班20個都唔夠,但就有3個先生.

你囡囡幾大呀?你想幫佢搵nursery定幼稚園?如果搵幼稚園就真係快左D.幼稚園最細都要兩歲八個月先收.若nursery就兩歲可以入,但若你囡囡未夠1歲,我諗都唔需要太急O既

大宅

沙樂美 :
我都係近呢個月先上網,以前都好少玩,因為我通常比較早訓,係咁

公爵府

Jamie

多謝你讚桐桐,而我係8月媽咪 !

首頁

尾頁

跳至