2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係高齡產婦,結婚四年一直都無bb。好開心今次ivf 放雪胎bingo,依家5w,心情又繄張又興奮!

大宅

引用:我係高齡產婦,結婚四年一直都無bb。好開心

原帖由 Beauthappybaby 於 11-10-15 發表
我係高齡產婦,結婚四年一直都無bb。好開心今次ivf 放雪胎bingo,依家5w,心情又繄張又興奮!

...
Hi 你幾時照閃閃呀?我都就快5week Lu

大宅

回覆:ivf bingo嘅姐妹入黎傾下

入嚟打下招呼先,我7week幾喇,照咗閃閃,預產期6月1日

大宅

我係超高齡,第一次IVF,冇雪胎,bb重努力緊,照計應該啱啱6w,5w3d時只照到胎囊,得3mm,星期二再照,希望有好消息。

大宅

我約左16/6照閃閃,仲要等多一星期,好期待!呢段時間無乜嘢可以做,每日郬係食、瞓,個肚好似好漲!肥左添:;pppp:

男爵府

畀面勳章

我宜家6週幾, 前幾日突然見紅, 嚇死我呀, 宜家要等21號照閃閃先知佢係咪健健康康 T_T

感恩

大宅

回覆:Beauthappybaby 的帖子

Hello! 我的孖B已week7+, w6d6時兩個也有閃閃。現在BBsize一大一細,希望下次見醫生細B會長番多d。

大宅

引用:我宜家6週幾,+前幾日突然見紅,+嚇死我呀,+

原帖由 chu.c9 於 11-10-16 發表
我宜家6週幾, 前幾日突然見紅, 嚇死我呀, 宜家要等21號照閃閃先知佢係咪健健康康 T_T

...
訓多些同埋千期唔好拿重野

大宅

Chu.c9: 唔好太擔心,最緊要係休息多啲,每日飲奶及食蛋白!

大宅

Eggshell: 恭喜你有孖b, 食多啲蛋白,花膠,一定會生一對活潑可愛嘅孖b.

男爵府

畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章

引用:Hello!+我的孖B已week7+,+w6d6時兩個也有閃

原帖由 eggshell 於 11-10-16 發表
Hello! 我的孖B已week7+, w6d6時兩個也有閃閃。現在BBsize一大一細,希望下次見醫生細B會長番多d。

...
孖b

男爵府

畀面勳章

ice & happybaby, 多謝你地! 我都訓床幾日, 你知ivf後塞藥會流野啦, 每次去tiolet開估都有啲緊張架. 不過今朝起身勁想嘔, 有依啲反應又安心啲 (雖然我好怕返工途中嘔)mouth:

感恩

男爵府

畀面勳章

回覆:eggshell 的帖子

嘩孖b好正呀! 有咩都一鑊過唔洗之後再辛苦.

感恩

大宅

其實做ivf呢個過程真係好辛苦,bingo後都未敢掉以輕心(流產機會比自然懷孕嘅大好多)我地所受嘅壓力真係好大!可以上黎bk同大家傾下偈,輕鬆好多!

男爵府

畀面勳章

回覆:Beauthappybaby 的帖子

冇錯呀, 本身我老公叫我連BK網友都唔好講 (怕小氣), 但現實已經唔講得, 如果連網絡世界都唔講得, 真係屈到顛呀

感恩

大宅

引用:冇錯呀,+本身我老公叫我連BK網友都唔好講+(

原帖由 chu.c9 於 11-10-17 發表
冇錯呀, 本身我老公叫我連BK網友都唔好講 (怕小氣), 但現實已經唔講得, 如果連網絡世界都唔講得, 真係屈到 ...
我班好友都知道左,因為我有寫blog!希望一切順利BBs發展健康

大宅

我個b應該流走咗啦,hcg得番58,少少唔開心,不過我會好積極備戰,過兩個月再來過!你們同bb繼續努力呀!

大宅

Splovebb, 係咪已經確定左?唔好太傷心,我第一次ivf都失敗!最緊要飬好身體,過兩個月再努力過!

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+chu.c9+於+11-10-17+發表冇錯

原帖由 ice_kiola 於 11-10-18 發表
我班好友都知道左,因為我有寫blog!希望一切順利BBs發展健康
我都有記錄懷孕同BB情況, 不過係用app記錄. 我唸住連閃閃果啲都要拍短片, 留住每一刻 ^3^

感恩

男爵府

畀面勳章

回覆:splovebb 的帖子

splovebb, 之前都有睇過你另一個post, 其實bb同你已經好努力, 可能佢想以最健康最好嘅情況先同你見面. 加油呀, 奇蹟會再次發生響你身上, support你!

感恩

首頁

尾頁

跳至