跳至

首頁

尾頁

洋房

請問東涌逸東村有沒有牙醫睇架?

各位好,
如果逸東村是有牙醫睇的話,可否提供以下資料:
1.地點?
2.檢查牙齒係幾多錢呢?
3.辦工時間?
因我的女兒(5.5歲)開始出大牙, 所以想帶佢睇睇牙醫檢查下.
謝謝你們的回應.

大宅

Re: 請問東涌逸東村有沒有牙醫睇架?

Mrs Law,

你囡囡出大牙如果沒有什麼問題, 照計都唔駛專登去check吧?!

逸東真係好似無牙醫, 不過有一間牙科健康中心之類在一號停車場2樓, 我有陣子常經過那處但見它總是沒有開門的, 都不知它係咪?!

上次阿仔懷疑牙周病, 去了東堤間卓健睇, 不過勁貴呀, 淨係檢查加一包消炎藥收我4xx, 肉赤死我! :tongue:
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

大宅

好媽媽勳章

逸東村就唔覺眼有...
但係富東到..東亞銀行附近就有間牙醫診所..
價錢就唔清楚...

洋房

Dear Hellomummy,

Thanks for your information. I have went there(一號停車場2樓) around 7:30pm tonight, but the women said already fully booked. (原來係好似睇街証咁!先到先得。D籌派完就冇!而且每晚只有10-12個籌。)
P.S. They only open every Tue & Thu fm 6:45pm - 9:30pm. and sat fm 8:45-12:00nn.
收費: 新症$40;舊症$20. 如有另類要求便另外收費。

洋房

Hi cpyee02,

唔該哂!

大宅

Mrs Law,

真好, 你終於替我"發掘"了真相, 揭開了它的神秘面紗喇! 哈!

咁怪既...只係開夜晚? 得10-12個籌, 咪要好早去排law? 不過價錢真係好平, 唔知服務點呢?! 咁你仲會唔會去?

Mrs.Law 寫道:

Thanks for your information. I have went there(一號停車場2樓) around 7:30pm tonight, but the women said already fully booked. (原來係好似睇街証咁!先到先得。D籌派完就冇!而且每晚只有10-12個籌。)
P.S. They only open every Tue & Thu fm 6:45pm - 9:30pm. and sat fm 8:45-12:00nn.
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

伯爵府

逸東村就唔覺眼有...
價錢就唔清楚...

我剛剛響東亞銀行附近拔左隻智慧牙!收500
我睇過小孩會平D好似$350倒!
我覺得都幾好佢仲同我睇埋其他牙有冇事!
診所內有張價目表你可以入去睇睇!我都見有其他人入去睇.睇完取咭片走左.

大宅

Mrs Law,

你囡囡check了牙沒有?

我阿仔出緊隻大牙話唔舒服, 好似踵踵地咁, 我想tue去試下呢間唔知有無籌呢?

Mrs.Law 寫道:

大宅

拔智撼齒$500算平, 我幾年前去出面拔over$1000呢! 不過小朋友$350又好似唔係幾抵 因為如果無咩事只是檢查一下, 又沒有什麼treatment......阿仔牙科保健排到8月做check-up, 不過驚佢隻大牙等唔到喇...

哈哈媽咪 寫道:
逸東村就唔覺眼有...
價錢就唔清楚...

我剛剛響東亞銀行附近拔左隻智慧牙!收500
我睇過小孩會平D好似$350倒!
我覺得都幾好佢仲同我睇埋其他牙有冇事!
診所內有張價目表你可以入去睇睇!我都見有其他人入去睇.睇完取咭片走左.

洋房

1. $500蚊拔智慧齒真係好平!
我同事剛剛都拔了智慧齒也要成$900蚊.
2. Hi Hellomummy, 我仲未帶個女去睇呀.因為唔覺唔覺佢個隻大牙都差唔多出晒.而佢又無之前咁日日話痛便冇去到。哈哈!
3.如果你帶個仔睇完,記住話比我聽呀!

洋房

hi hellomummy,

我星期二晚同個女去左看牙醫了,只是替個女檢查一下隻大牙,收費$40元正。如果你真係想帶你個仔去看牙醫,我就建議你真係要早d去登記,如果唔係一定無籌。
我都特登叫個工人6:45pm落去排隊先,都要排到第十,我放工返到東涌已經7:20pm左右,上到疹所meet個工人,都要再等到7:45pm先到我登記,登記完仲未有得看牙醫住,我便回家吃完飯再返疹所,到9:10pm才輪到我地呀!
所以記得早d去排隊登記呀!仲有就係如果係小朋友看牙醫,首次登記係要帶埋手冊及出世紙+埋呀媽張身份証!個姑娘好鬼認真咁話因為要本手冊來對下小朋友個樣渦

大宅

Mrs Law,

謝謝你咁詳細既報導呀 阿仔呢兩日又無叫痛喇, 唔知係咪果日飲左羌茜+皮旦+鯇魚片湯呢? 阿媽話牙肉痛要飲呢味湯ga, 而且好好味, 我都好鐘意飲....不過他再叫痛我都一定要帶他去呢間試, $40真係好抵, 服務ok嗎? 不過真係排得好耐, 仲要係夜晚, 好眼訓果bor! :lol:

thanks again! :wink:

洋房

Hi Hi Hellomummy,

嘩!做乜噚晚咁夜都仲上網呀?好少可喎!哈哈!:-P 講番個牙醫既服務態度都ok啦!而今次只是做一般檢查,我問既問題佢都答到我。 冇乜特別好或差。不過個牙醫似出來實習個d樣,細細個咁。如果要我比佢拔智慧齒就未必找佢。因為佢比唔到信心我。 :wink:

大宅

Mrs Law,

哈! 我一向都係夜鬼ga! 起碼呢d鐘數先出動! 阿仔聽日終於考最後一科喇, 之後都係番半日學, 漫長暑假即將揭幕喇...你d小朋友考完試未?

洋房

hellomummy,

個大女考完試了,不過考唔考試我都冇時間理,好彩佢肯自己溫習,不用我太擔心。我淨係有時間幫佢地簽下手冊,望下d功課寫得靚唔靚,整唔整齊咁,其餘既事就要等佢地自己攪惦,如果唔係真的人都癲呀!你知啦!我又要返工又要幫老公手,仲要同佢地溫埋書就辛苦死了。哈哈!不過我覺得全職家庭主婦仲叻仲辛苦,所以我暫時都仲喜歡現狀,出外工作。
仲有想話比你知,我最後也揀了東涌天主教小學比個女。希望冇揀錯啦!

大宅

你真係幸福的女人既人版呀! 都要你阿女夠獨立夠自律你自可以咁舒服嘛.....唔知我阿仔幾時先可以俾我好似你咁..."淨係有時間幫佢地簽下手冊,望下d功課寫得靚唔靚,整唔整齊咁,其餘既事就要等佢地自己攪惦.."

e~e~做mug咁峰迴路轉呀? anyway都祝你囡囡升小一愉快又學業進步!

首頁

尾頁

跳至