2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

小b.已經連續痾左一星期,由初初一日痾3-4次,到依家痾1-2次,有時好爛,有時又好正常,大家有冇經驗可以分享下比我

日子好近喇...

大宅

回覆:痾了一星期

補充一下,小b胃口、精神各方都冇問題,一切正常

日子好近喇...

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆:fx8630 的帖子

我囝前排都係咁,疴左兩日又有發燒就同佢睇醫生,醫生話佢腸病毒,呢排好勁好多小朋友中左,係經空氣傳染,都要比佢疴清,要戒所以奶類

大宅

引用:我囝前排都係咁,疴左兩日又有發燒就同佢睇

原帖由 small_karen 於 13-09-06 發表
我囝前排都係咁,疴左兩日又有發燒就同佢睇醫生,醫生話佢腸病毒,呢排好勁好多小朋友中左,係經空氣傳染, ...
我仔仔都系,所以醫生話要暫時轉飲豆奶,話我个仔乳糖唔耐受,所以一食有乳糖嘅就會痾,不過好彩,轉飲左一星期多d,之後飲返之前个隻奶就冇問題了

日子好近喇...

子爵府

回覆:fx8630 的帖子

我bb七八個月時肚瀉,要差不多十日才好番晒,初時差唔多一小時疴一次,瞓覺都瞓唔到,睇醫生話bb 可能食新食物糖份太高消化唔到。醫生有開電解水和益生菌,話可以補充水份和令腸胃休息下,不過bb 唔係好肯飲電解水(有咸味),所以飲清水。

如果係病毒,清潔要小心啲,因為菌比較多。我bb 肚瀉時,醫生話可以繼續食奶(可能因為初試固體),食粥,唔好食新野。

禁止訪問

大宅

回覆:痾了一星期

新一年希望各位bb身體健康、無病無痛、精乖伶俐,咁就最好了

日子好近喇...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至