跳至

首頁
12345...19

尾頁

別墅

hi~ 有冇住貝澳或梅窩o既mami呀???

唔知大家識唔識呢???

男爵府

好媽媽勳章

Re: hi~ 有冇住貝澳或梅窩o既mami呀???

哈...你都上左黎呀

別墅

HAHA~~~你bb好嗎?????
我個friend叫我上黎ga!! 現家先知道原來好多人同病相連ga!!! hehe~~ 仲可以大家交流o下!!!

男爵府

好媽媽勳章

曼貴菲

我阿b之前病左, 而家好返喇~

你個baby又點呀??

係呀, 我都喺度學識好多野, bb岩岩出世時咩都唔識, 好彩bb未出世我已經成日上黎學野, 都攪得掂, 不過最怕就係.......去99度

伯爵府

魅力王子

曼貴菲
are you remember me?

別墅

Man Yee,
你阿b冇事喇?/ 如果係我, 實嚇死我!!
你都好d間唔中先去99到, 我99日日都o係到! 佢o個套又唔同我地o個套, 講佢又唔聽, 出得聲多又唔係幾好, 總之到咩都唔o岩la~~ 但係見到佢地亂o黎, 自己又驚! :-(
你就好la~ 可以成日對住阿b!!!

Shah,
I must remeber u! I've found out the magazine which have introduced your BB to re-read. And I've read your blog too~~~ Are you live in Tung Chung?

複式洋房

我都係住係梅窩, 請多多指教

別墅

hello!!! 終於搵到d lantau mami lar!!!
e.......你係??? 你bb係咪 1月22日????
if yes, 我知你係咩個lar!!!!

伯爵府

魅力王子

hello~!^^

i live tung chung grovement house only~

hehe,you can find long time ago"s magazine about fungfung?!
thanks your support~ :mrgreen:
曼貴菲 寫道:
Shah,
I must remeber u! I've found out the magazine which have introduced your BB to re-read. And I've read your blog too~~~ Are you live in Tung Chung?

別墅

I'm very jealous you can be a full time mom! I need to work and i know i will miss many "1st" of baby!!! I'll be unhappy if I miss baby first say "mami" & first turning around, first standing........... :-(

u live in yat tung or fu tung???

伯爵府

魅力王子

曼貴菲
i live in yat tung estate~

how old your lovely baby?
i can know your feeling~!
i have no 99 in hk and my mami need to work,i scard helper no good...
so i to be full time mami,
but sometime i also think i miss my working time ga
you love your daughter,she must can have a good mami in her life~!

support together~! :-P

男爵府

好媽媽勳章

曼貴菲

冇事喇而家, 但呢期便秘呀, 屙唔出, 喊到7彩呀, 屙到出血, 好慘呀 :-(
我開頭第一次見到bb病時都好驚架, 又唔識處理喎, 而家都驚架, 但起碼知道應該點樣做, 你慢慢就慣架喇...heehee :mrgreen:

我岩岩生完時都係喺99度住架, 嗰時又係好唔鍾意佢既做法, 但又唔敢出聲, 之後一滿月就即刻搬返貝澳喇~! 但有時返99度見到佢咩都比bb食(4個月時比果汁, 6個月時同佢去飲茶食野), 真係睇到眼火爆呀, 惟有叫老公出聲囉~!
佢地(99)係咁架喇, 成日以為自己湊過幾個就咩都識咁, 又唔知自己已經過時, 唉.....我地又唔敢出聲, 惟有靠老公啦, 你老公肯唔肯出聲同99 say no呀??

我b而家比人湊呀, 都係放工先見到佢咋

男爵府

好媽媽勳章

shah

heehheee...你又走左黎呢度呀

男爵府

好媽媽勳章

milkcandy

hihi

別墅

manyee,

我以前見我哥個女又係咁, 真係好心痛, 真係有衝動想用手幫佢! 死la!! 到我時實驚死!! but人地話好正常, 必經階段! 其實飲多d水得唔得, 我到而家都冇比bb飲水! ... but其實都冇得驚, 咁最好梗係bb冇病冇痛la!!

其實我奶奶好好ga, 但係佢做d野真係好xx, 成日以為自己湊過幾個就咩都識咁, 又唔知自己o個套根本唔o岩, 就算我出聲都唔聽我講, 真係好擔心平日我返左工, 不過冇眼屎乾淨盲!! 琴晚, 激死我, 我99同bbo係屋企點哂香, 大煙到我都醃眼, bb邊得呀!佢成日都係咁, 我老爺仲變態, 當佢幾歲咁, 又唔扶住條頸同bb跳跳跳wor!! 仲要成日話bb唔凍! bbo岩o岩沖完涼出黎, 我已經費事比佢話, 特登同bb著薄d衫, 點知佢開行冷氣, 我都凍呀! 咁咪同bb蓋番張被仔, 都唔敢蓋得高, 係咁e 遮住肚仔同腳仔, 我老爺死都話佢熱, 死都要拿開哂bb d被!! 我個心真係好驚bb凍親!! 我真係唔想返屋企!!! :-( 我老公成日都會出聲, 佢咪同99嘈!! 又係搞到我唔知咁!!

Shah,

你就好la!! 99唔o係hk!!

男爵府

好媽媽勳章

曼貴菲

下...你冇比水bb飲架??? 你餵人奶?? 如果奶粉既話一定要比架, 我個仔飲得水小就便秘喇, 最好起身第一餐奶之前餵幾啖水比佢先, 之後先塞支奶比佢, 咁樣d腸胃會好d架, 都係人地教我既~~
仲有每次餵奶前後都要比d水, 你試下啦, 不過唔係你湊又好難控制到既, 盡量啦~....

其實bb出世開頭嗰幾個月真係好辛苦, 我地又鬼咁緊張喎, 佢地又好似當公仔咁武, 真係激c呀

嘩....你奶奶係咪唔記得左bb喺度呀, 咁大煙唔得架喎, 小心d喇下次~
你老爺都幾誇張架喎, bb仲咁細個, 咁快就同佢跳喇,仲唔扶住條頸添, 好容易整親bb架, 呢樣野一定要同佢地講返喎, 同埋咁細個就跳, 對腳第時唔靚架, 你個b仲要係女黎添~

我99同你嗰2個岩岩相反, 成日話驚阿d凍, 未滿月時99買左張被比阿b(for大人用咁大張), 成日都話要比阿b用佢買嗰張, 咁大張被擺喺bb床度, 跟本就唔夠位, 仲要試過幾次我訓訓下起身, 張被遮住左阿b個頭, 嚇到我成個彈起身呀, 因為佢成日驚阿b凍, 張張被遮埋阿b對手, 遮到上條頸度, 之後我c都唔比阿b再用佢張被喇~(你都記住唔好遮埋佢對手呀, 最好去到雞翼位好喇, 唔係如果阿b反訓既話好易出事)
而家d天氣又忽冷忽熱, 好容易中招架, 你個b咁細真係要小心凍親呀~!

叫你老公試下用下軟功啦, 始終同99嘈都唔係咁好, 如果唔係你會好難做架,~! 因為好多99都會以為係個新抱攪事, 咁就唔好啦.................+油呀

別墅

我而家都唔理佢地, 阿b冇事就算, 反正我講佢地都唔聽,又唔想傷感情(不過都已經有少少唔知點咁), 而且我諗我唔o係度, 佢地都係用番佢o個套! 唯有自己番黎再調整番!! 所以想bb快d大個少少, 又唔好咁快大哂!!! 到時冇咁脆弱就冇咁擔心! 而且到時應該會識聽媽咪講同痴媽咪多d! ~~

你bb其實而家幾多個月??? 我好想見下佢呀! 不過等我bb再大少少先, 如果唔係兩個唔識一齊玩!!!

男爵府

好媽媽勳章

曼貴菲

我阿b叫p.son仔呀, 下個月6號就14個月喇
佢好小返貝澳架, 第時等你個曼貴菲大個d一齊玩丫 :mrgreen:

岩喇, 唔好諗咁多喇, d老人家講極都唔入耳架, 最多自己放假時睇返緊d啦~ 但如果真係太過份既話真係要出聲呀, 唔係盞自己心痛咋

你要返工架/???? 做咩架???

別墅

我做玩具公司marketing, buto係觀塘, 好遠好辛苦! 咁你呢?? 而家做咩?? 咁bb係咪同你住呀????

男爵府

好媽媽勳章

曼貴菲

嘩....你返工都好遠喎

我咪喺貝澳返工囉 :mrgreen:

p.son仔同我住架, 我每日返工前湊佢去姨姨度, 之後收工就湊返屋企自己湊返囉, 我老公返夜, 夜晚得我一個自己湊, 想沖涼都要暗佢訓左先, 都幾攰架

首頁
12345...19

尾頁

跳至