嬰兒醫護

跳至

首頁
56789...19

尾頁

大宅

Re: 有冇媽媽個BB有血管瘤同士多啤梨痣

dream_cool00,
goo goo gooo gooood morning[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_1128.gif[/img]

大宅

dream_cool00,
你係米在職媽咪

大宅

kcshingshing雖然個方法唔係好科学但係為左bb我都可能試下,我bb有兩粒,咪要兩張紅纸,咁冇太陽使唔使攞走 ?-(

大宅

係呀不過放緊暑假,你呢?

大宅

你係老師黎架[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_342.gif[/img]我你在職mami你灣仔返工 放暑假真係好羨慕ar[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_1555.gif[/img]

大宅

平時做到死你唔知姐

大宅

我9月10月開始就要做到c la, 冇得準時放工同要好多時上廠 :-( 要到1月先會好d 我怕老公唔高興呀冇時間比佢同囡囡 :-( 我星期4上廠要星期6先返我e經覺得佢唔多高興 到真係忙個時點算好呀

大宅

你做貿易公司?我哥哥都要成日上大陸,一星期落來一日佢岩岩生左個仔,個仔都唔認得佢!

大宅

我公司有自己廠 我都唔係成日要上不過有時上就1or2days lor

大宅

jonvan 寫道:

唔好理d8婆la, 你都叫得佢地做8婆la, 一告講曬冇家教 所以唔洗理 e d 人我地大家都見唔小la 唔好係bb面前話佢地呀, 要比bb知道佢地係一個正常bb媽咪好愛佢地, 係個d人冇家教唔明白 千其唔好正到bb第時介意自己e唔開心呀

我的底線係,如果有人出口話我bb,我一定會還拖。我要比bb知道媽咪是會保護他的,咁當然我係當好愛佢la, 佢會感受到的。

子爵府

我在上星期半夜,看有線Discovery Chanal, 咁啱那集是講一对美國夫婦,有一对仔女,細女在出生時有紅色痣在鼻上,四個月後,個鼻大咗一倍,那是血管瘤, 在那個電視特輯中提及美國很少醫生有对血管廇有經驗.及那女嬰的經歷,及後如何巧遇那個血管瘤專家,而那個專家的小孩子,全部都是患有血管廇.我返去試吓找找那個特輯的名稱和時間,看看會唔會重播....再話比大家聽.

大宅

heiheikeikei,
thank you

大宅

eq,
我明白你個point我地係要保護佢地, 不過我自己覺得有可能會使到bb佢地覺得嘜你地d大人咁大反認而介意自己個外表之嘛 咁講真如果有人唔客氣話我囡囡我都一定會還拖

伯爵府

kcshingshing 寫道:

hi BABALALA ,你好嗎,今日我見到阿嫂,並問佢方法
好似好兒戲,但你即管試下
先用一玻璃杯注滿水,在香竹鋪買紅紙,唔需要太多,近士多啤梨痣 size放入杯內,記得放在有太陽晒到地方,待紅紙完全甩哂色後,一定要甩晒色才可倒咗d水,
此方法本人姪女試過,真系冇咗痣,但系問過醫生,醫生士多啤梨痣,待bb長大都可能慢慢消失, 都唔知Work 唔work,但沒傷害,可嘗試,希望work ,能幫到你啦!
kcshingshing

oh...many thx.....我都會試下ga...haha...不過吾會話比我老公聽,佢係西人,實吾信呢d野...

伯爵府

hello everybody

大宅

hi 你今日點呀又係一個人睇bb呀

伯爵府

jonvan 寫道:
hi 你今日點呀又係一個人睇bb呀

hehe..吾係呀,今日我媽咪離幫我揍一陣呀, 我出左去攪証呀....而定係老公office呀,嘩...條街真係熱到呀

大宅

係呀我地hk打風呀e家1號風球啦

大宅

heiheikeikei 寫道:
我在上星期半夜,看有線Discovery Chanal, 咁啱那集是講一对美國夫婦,有一对仔女,細女在出生時有紅色痣在鼻上,四個月後,個鼻大咗一倍,那是血管瘤, 在那個電視特輯中提及美國很少醫生有对血管廇有經驗.及那女嬰的經歷,及後如何巧遇那個血管瘤專家,而那個專家的小孩子,全部都是患有血管廇.我返去試吓找找那個特輯的名稱和時間,看看會唔會重播....再話比大家聽.

我成日睇Discovery Chanel睇下有冇哩d topic但都冇,係第幾台?57定其他?

大宅

BABALALA 寫道:
hello everybody

首頁
56789...19

尾頁

跳至