美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

greentea000 發表於 24-5-19 20:03
點解要一齊買樓先可以一齊住?我哋都唔介意對方住自己個單位,我有房屋津貼另外租個單位一齊住都得。

我 ...

咁我同你哋有一點唔同,我買樓是為了住
你用津貼租到既樓,唔同我想買既樓
我是一定要按自己心意裝修,連冷氣機品牌也有自己心目中要既,就算新樓都無我百分百合意既配置。所以,除非一個可以買到一層大家一齊住既樓,又唔介意自己供自己俾錢裝修。但我覺得呢個數目,後生唔係咁容易自己一個做到。

而家好多唔同既鰻魚出售,我今次試下呢隻,惠康買,$188/一盒兩條
attach1/tmp/phpAAhoii

男爵府

greentea000 發表於 24-5-19 20:03
點解要一齊買樓先可以一齊住?我哋都唔介意對方住自己個單位,我有房屋津貼另外租個單位一齊住都得。

我 ...

都幾識諗,一層自住一層租俾人,而吾系將所有budget自己住貴/豪啲

男爵府

而家煩惱緊遲啲去歐洲出差,舊年經驗系10pm先日落,但我9點左右已經要訓覺

酒店又無遮光窗簾,我究竟系要擦住物理防曬訓,定係要戴住防曬口罩訓

男爵府

我係台灣屈臣氏網購不成功請問有人知道付款失敗的原因嗎?我係用buyandship集運地址和用visa信用卡付款的

珍珠宮

paulinewong 發表於 24-5-19 21:46
我係台灣屈臣氏網購不成功請問有人知道付款失敗的原因嗎?我係用buyandship集運地址和用visa信用 ...

原來台灣屈臣氏網店依家付款咁麻煩
attach0/tmp/phpbsDLES

珍珠宮

bbbchoco 發表於 24-5-19 21:14
而家煩惱緊遲啲去歐洲出差,舊年經驗系10pm先日落,但我9點左右已經要訓覺

酒店又無遮光窗簾,我究竟系要 ...

唔住返上年間酒店得唔得?我會用防曬傘擋陽光,反正出門一定會帶傘。

社會對男仔要求高好多,逼住男仔一早要識打算。而我好多同事對仔都比較苛刻,要三十而立唔結婚都要搬出去,女就可以結婚先搬。

男爵府

greentea000 發表於 24-5-20 08:45
唔住返上年間酒店得唔得?我會用防曬傘擋陽光,反正出門一定會帶傘。

社會對男仔要求高好多,逼住男仔一 ...

公司附近得一間酒店多謝提醒,我去買最大嗰把天堂傘

珍珠宮

liverpool2023 發表於 24-5-19 20:33
咁我同你哋有一點唔同,我買樓是為了住
你用津貼租到既樓,唔同我想買既樓
我是一定要按自己心意裝修,連 ...

原來惠康依家有3款鰻魚賣,但我樓下分店得$48嗰款。

我通常去aeon買鰻魚,$100/2條裝,每次去要掃10件。上星期三小姐用家務鐘數兌換咗另一款,$7x,可以一人獨食。

速報:
我同事結唔成婚大仔新界一房居屋10K租出,正常9K,本來8K都肯。分手之後大仔報咗急救課程,放假仲做的士替更司機,唔使拍拖多好多自己時間。
attach0/tmp/phpPxOK03
attach1/tmp/phpszxBuT

珍珠宮

bbbchoco 發表於 24-5-20 10:11
公司附近得一間酒店多謝提醒,我去買最大嗰把天堂傘

點解要最大把?
我諗住把傘一齊放係床上,根據窗口放左/中/右位置,擋到上半身就夠。

男爵府

greentea000 發表於 24-5-20 10:48
點解要最大把?
我諗住把傘一齊放係床上,根據窗口放左/中/右位置,擋到上半身就夠。
...

最大無蝕
我而家用日本嗰啲防曬傘,好細把

男爵府

差不多半年前打第一次,我係打咀嚼肌,不過效果唔係咁好,-邊面出現咗嚴重蛙腮,然後隔咗兩個星期再補打一次(-邊面打10 個unit),情況係有改善
到差不多一個月,咀嚼肌系細左

醫生同埋我上網睇都係話,咀嚼肌大嘅,都建議三至四個月再打
於是我一個月前又再打,不過今次去另一個醫生度打,咀嚼肌又再細左,我諗住每半年打一次keep住

打完Botox,我完全唔會再諗ultherapy呢啲咁貴嘅機,因為一定冇我而家呢個效果。我識三個朋友,做完呢部機我根本睇唔到有咩分別。當時人滿唔滿意我就吾comment了,但其中一個已經走咗去打Botox,唔會再做ultherapy

眼紋我都會打Botox,不過要諗吓幾時打

珍珠宮

bbbchoco 發表於 24-5-20 10:50
最大無蝕
我而家用日本嗰啲防曬傘,好細把

呢款夠2人用,402g,你諗下會唔會出街用?
attach0/tmp/phpkowHi8
attach1/tmp/phpnrRXgZ
attach2/tmp/phpmgMjfQ

男爵府

greentea000 發表於 24-5-20 10:44
原來惠康依家有3款鰻魚賣,但我樓下分店得$48嗰款。

我通常去aeon買鰻魚,$100/2條裝,每次去要掃10件。 ...

Aeon我要買$100左右嗰款,我係寧願買大條share,我覺得大條肉質好啲,不過而家無揸車,好少去太古城了!

我呢間係寶翠園惠康,嗰間係大型分店,比較多種類。

呢排租稅好像好活躍,租金都幾好!

男爵府

greentea000 發表於 24-5-20 08:45

社會對男仔要求高好多,逼住男仔一 ...

大小姐男友買兩個細單位,咁將來萬一結婚生小孩,就實唔夠住,咁就要換樓/雙租啦喎!

珍珠宮

liverpool2023 發表於 24-5-20 11:26
大小姐男友買兩個細單位,咁將來萬一結婚生小孩,就實唔夠住,咁就要換樓/雙租啦喎!
...

你諗到咁長遠,我就無咁樂觀啦!大小姐買樓呢件事嘅表現如果我係男方會扣佢好多分,感覺輸打贏要。

細單位都有兩房,實用500呎,生1個都夠住。生仔就要換大單位咁理所當然,我理解唔到。而且已經分開買樓,邊有咁快有多餘錢換樓/租樓?

寶翠園惠康係咪西寶城裏面港大職員學生有95折嗰間?咁我去過,好大間!
attach0/tmp/phpRwin3y

珍珠宮

回覆樓主:

淘寶618優惠碼越來越少

好在已經提早買定啲啲,唔陪淘寶玩1個月咁耐啦!
attach0/tmp/phpDsQ8iR
attach1/tmp/phpJJVos0
attach2/tmp/phphamIB9
attach3/tmp/phprtf5Ki

男爵府

greentea000 發表於 24-5-20 13:28
你諗到咁長遠,我就無咁樂觀啦!大小姐買樓呢件事嘅表現如果我係男方會扣佢好多分,感覺輸打贏要。

細單 ...

係嗰間呀!

而家生B就請工人,梗係買三房啦!不過如果無能力就無計,但佢買兩間即係有能力啦!
不過而家啲人好像都唔打算長久

珍珠宮

bbbchoco 發表於 24-5-20 11:00

差不多半年前打第一次,我係打咀嚼肌,不過效果唔係咁好,-邊面出現咗嚴重蛙腮,然後隔咗 ...

醫生有無講長期打botox會唔會有咩風險?

珍珠宮

回覆樓主:

依家係幸福肌官網落單要低消3000新台幣,如果只係補充防曬霜淘寶有授權店。
attach0/tmp/phpS203fY
attach1/tmp/phpjdjcU1

男爵府

greentea000 發表於 24-5-20 16:55
醫生有無講長期打botox會唔會有咩風險?

打面既dosage好低,基本上長遠打都吾會令肌肉僵硬,至於幾多年先叫長遠,我都無問了。另外都可能有d extreme case ,例如併發症果d,我就聽下就算

咁啱同我朋友傾開,原來佢10年前已經開始打botox….只係一直唔同人講

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊