自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原文章由 朗仔 於 08-3-2 13:33 發表
這個肯定係,有$,去私家照,做乜都快好多,政府有事都要有排排.(我有個朋友在隔離病房3個月,d醫生照乜都要排,仲叫我朋友有$去私家照.

仲有,d化療針都冇咁痛...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 魚生 於 08-2-27 11:21 發表

其實做一次PET SCAN都幾關鍵性,因為目前黎講,呢個檢查係最清楚可以照到腫瘤位置、大小同活躍程度,不過照一次都要萬幾蚊,如果你去養和照,而你又喺HA睇開醫生,咁佢都可以俾個HA價你(大約正價嘅九折),當然,唔一定要做pet,可以做 ...

魚生,

你好, 我有D野想問. 我爸爸發現了有胃癌, 外科初時話已擴散, 不能做手術, 調佢去腫瘤科做化療. 但係腫瘤科話佢腎功能唔好, 唔可以做化療, 建議佢做PET SCAN, 睇下係咪真係已擴散. 報告出來醫生話冇擴散, 叫番佢去外科做手術.
我想問你知唔知如果PET SCAN話冇擴散係唔係真係冇擴散, 準確度高唔高. 我地好驚佢上左手術床開左刀先話已經擴散唔做得.

複式洋房

有錢有得醫,但要受到的痛苦也.......
難以啟齒、難能可貴。呵呵

複式洋房

魚生,

想問吓你知唔知食左tarceva 150mg係唔係會手震同腳腫架,仲有會食日好肚餓架.

原文章由 魚生 於 08-2-21 23:01 發表
tarceva 150mg,來貨價真係咁貴,好老實講,條命係用錢去買返黎,有人洗左幾十萬都只係延長左一年多壽命,當然亦有好多醫好例子,除左藥費之外,檢查費用亦好西利,照一個正電子掃描,要萬幾蚊,有時打緊化療貧血要入院,或者要打白血 ...

首頁

尾頁

跳至