嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

回覆 傑作 的帖子

我啱啱見"源生坊"有得賣, 都係德國出, 好平呀先$62, 唔埋了, 買2支試下先!
我有一對寶貝仔女

大宅

畀面勳章

回覆:sickbanana 的帖子

唔好客氣!不過呢支嘢真係神奇!大家有咩消息再報下料吖!

大宅

畀面勳章

回覆:sickbanana 的帖子

唔好客氣!不過呢支嘢真係神奇!大家有咩消息再報下料吖!

伯爵府

引用:回覆 傑作 的帖子 我啱啱見"源生坊"有得賣

原帖由 lokyinma 於 11-12-23 發表
回覆 傑作 的帖子

我啱啱見"源生坊"有得賣, 都係德國出, 好平呀先$62, 唔埋了, 買2支試下先! ...
請問係邊???成份有多少?

別墅

"源生坊" 邊到有?

大宅

"源生坊"有5-6間分店, 上網search就會見到.
成份係17%, 要開稀, 濃度由你中意.
尋晚買返來即試飲, 又幾好味, 阿仔同女都好中意.
我有一對寶貝仔女

伯爵府

引用:"源生坊"有5-6間分店, 上網search就會見到.

原帖由 lokyinma 於 11-12-24 發表
"源生坊"有5-6間分店, 上網search就會見到.
成份係17%, 要開稀, 濃度由你中意.
尋晚買返來即試飲, 又幾好 ...
唔該!!

子爵府

畀面勳章

回覆:黑接骨木 BLACK ELDERBERRY

Sorry 呀唔係想唱反調,但禾個仔飮咗都冇乜幚助,完咗一支冇買了,反而試咗另外方法ok咗到而家!

大宅

Tiffany1212 發表於 11-12-25 03:43
Sorry 呀唔係想唱反調,但禾個仔飮咗都冇乜幚助,完咗一支冇買了,反而試咗另外方法ok咗到而家!

其實樓主講個隻我都有俾仔女試, 不過真係見唔到有乜效. 又貴, 成$2xx.
2個一齊好快飲完. 不過我見德國依隻咁平, 所以先買返來試下. 當健康飲品lor, 好過飲汽水...
請問你係用其它乜野方法ok咗呢? 可以分享下嗎?

我有一對寶貝仔女

子爵府

畀面勳章

引用:+本帖最後由+lokyinma+於+11-12-25+11:21+

原帖由 lokyinma 於 11-12-25 發表
之前響呢度有媽媽介紹食蜜糖!

大宅

哦, 原來係蜜糖, 我都有俾仔女食10+, 對個仔就幾work, 不過個女就麻麻地, 所以先想揾隻對2個都啱既產品lor...
我有一對寶貝仔女

大宅

畀面勳章

回覆 Tiffany1212 的帖子

咁又唔洗sorry...每個人體質唔同,我開post就係想交流下飲呢支嘢o既心得!!
但係我都想問下你,你小朋友係飲邊個牌子唔得呀??都係我講果隻??
唔知會唔會好似樓上(傑作)咁講...牌子唔同,濃度都有唔同...所以功效有別呢??
同埋真係好想知有無副作用囉...都無咩人講佢有d咩唔好!!!真係無唔好就放心喇!!

其實我都有比亞仔飲(康維x)5+蜜糖,反而我覺得功效唔係太明顯..唔知係咪5+唔夠勁??!!
但係飲黑接骨木就見效好多...仲勁過d無料到醫生o既藥...所以我先想問下大家!!

希望大家小朋友都搵到啱自己又唔會傷害到身體o既保健產品la...^^

大宅

畀面勳章

回覆 lokyinma 的帖子

我都有比亞仔飲5+呀...
加上又飲黑接骨木....

呢2支嘢一定要keep住屋企有貨!!

你買左"源生坊"...你飲完睇下有無功效吖..都上黎報下料吖!!!

大宅

回覆 lokyinma 的帖子

唔該哂!我都買咗源記這支,雖然得17%都好過钦其它太多添加劑既飲料呢!又可一作比較。試咗再同大家交流!

男爵府

引用:無錯!這確實是個既高效又好飲適合全家大細

原帖由 傑作 於 11-12-21 發表
無錯!這確實是個既高效又好飲適合全家大細保健飲料,我就覺得很抵飲,一開六好襟飲.但我買這瓶是德國進口,接 ...
我剛剛訂左4枝,原價係$188,不過而家做緊優惠所以先$128,佢話過左農曆新年會做返正價呀!

大宅

係啦!我印像中明明係買$188,唔係缺貨咩?但點解你訂到ge!,我已買了源記那支,還是想要高濃度的!

子爵府

回覆:傑作 的帖子

我發現有個香港網站只有120ml(For2歲嗰支)Elderberry syrup賣做特價HK$88如果買2支即係$176都抵過有機爸媽喎,買滿100蚊可送貨添!http://www.hicare.com.hk/

子爵府

回覆:DonnaLau 的帖子

Sorry,入呢度易搵D。 http://hicare.hk/index.php?route=product/category&path=190_198&page=12

大宅

畀面勳章

回覆 DonnaLau 的帖子

同我向外國網站訂差唔多價錢(差三拾蚊左右!!)
你搵呢間仲要好快就收到貨,再唔係直接去尖沙咀佢間都鋪又得!!好OK !!

我向外國網站訂要等2WEEKS左右,所以要預早訂定,唯一好處就係平D..
(因我今次訂, 一次過訂4支, 折返港幣,平均每支$140唔洗!!)

男爵府

回覆 annatse45 的帖子

不過我係你介紹既外國綱站訂好快收到, working day只係2日巳收到, 用DHL係咪快D架, 而且6支運費平6蚊美金, 訂6支包埋運費每支$135左右, 我仔12月頭發燒感冒, 退咗燒一直流鼻水, 佢天氣凍長期流, 食西藥完全冇效, 中藥好D冇咁嚴重但都係一直流, 直至睇到你介紹去訂, 飲咗1日巳開始收鼻水, 再飲多2日巳經完全冇哂事, 好神奇啊, 佢既效果真係好似食藥咁, 我即刻介紹比我D朋友, 不過佢哋唔係幾信

鼠兔媽媽  用DHL運費幾多錢,我用DHL$16.09  發表於 12-10-18 19:23

首頁
12345...9

尾頁

跳至