嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

畀面勳章

回覆 sickbanana 的帖子

DHL 更係快好多LA....運費都貴D...可能你訂6支佢再DISCOUNT,咁樣加加埋埋D運費先無咁貴!!

係呀真係好神奇呀!!!

神奇到真係連自己都唔係好信,何況話比朋友聽!

大宅

回覆 DonnaLau 的帖子

我飲個隻不但高濃度而且500ml/支,咁咪平得很!怪不得昨日貨到,今日又缺貨呢!!!我覺自己好執輸,介紹了人自己反而買唔到?!!!

複式洋房

黑接骨木 BLACK ELDERBERRY

其實我睇完大家既post,我都好想買一枝蜜糖&黑接骨木俾我2個女女試飲下!!因為我個大女,隔二個幾月就睇一次醫生!!!抵抗力好差………但係我就唔知道買蜜糖+5?+10?+15?邊隻好???黑接骨木又唔知高濃度好??定另一隻好??同埋我唔識上網訂呀……有無法人可以幫下我呀???謝謝!

複式洋房

黑接骨木 BLACK ELDERBERRY

其實我睇完大家既post,我都好想買一枝蜜糖&黑接骨木俾我2個女女試飲下!!因為我個大女,隔二個幾月就睇一次醫生!!!抵抗力好差………但係我就唔知道買蜜糖+5?+10?+15?邊隻好???黑接骨木又唔知高濃度好??定另一隻好??同埋我唔識上網訂呀……有無法人可以幫下我呀???謝謝!

子爵府

引用:回覆+DonnaLau+的帖子 我飲個隻不但高濃度

原帖由 傑作 於 12-01-03 發表
回覆 DonnaLau 的帖子

我飲個隻不但高濃度而且500ml/支,咁咪平得很!怪不得昨日貨到,今日又缺貨呢!!!我覺自 ...
儍豬嚟㗎,有好嘢應該益下大家嘅!

annatse45  YEAH~~~~~係LA,係LA...有好嘢大家一齊分享下嘛!!!  發表於 12-1-4 09:43

子爵府

引用:其實我睇完大家既post,我都好想買一枝蜜糖

原帖由 irene520 於 12-01-03 發表
其實我睇完大家既post,我都好想買一枝蜜糖&黑接骨木俾我2個女女試飲下!!因為我個大女,隔二個幾月就睇一 ...
PM咗你check下la!

民房

回覆:黑接骨木 BLACK ELDERBERRY

我都有俾大女食(3歲),食咗三個月。效果幾好。以往啲嗰時候實病兩三次。仲要次次一病就鼻水倒流搞到咳,睇完西醫再睇中醫,食中藥食到怕先收,搞成兩星期。但宜家只病過一次,仲要兩晩收唒鼻水兼半晚就止咳。非常work

男爵府

回覆 Valsan 的帖子

但你哋會病先比佢食, 定冇病都日日食, 我上綱CHECK過有指呢隻黑接木骨好好, 傷風感冒真係好有效, 但糖尿病, 大肚婆, 有癌症, 接受緊化療, 都唔可以食或接受醫生建議, 有癌症既會另細胞增生, http://factoidz.com/fight-the-flu-with-sambucus/
呢個有講, 大家幫手睇下, 其實見到會另細胞增生我有點驚

禁止訪問

大宅

如果大人日日飲當保健咁得唔得呢??定係要病時先飲??

我見大家都提供左不同既地方買,有平有貴,咁究竟邊支先係最好?同埋係咪一定係濃度高得好呢??

子爵府

回覆:Kimberly87 的帖子

我哋多數人飲繄呢支呀!

SHARONJULIO215  我都買左依隻 (for kids) .但仲未開始比個仔食..  發表於 12-3-8 15:24
annatse45    發表於 12-1-4 12:49

大宅

畀面勳章

回覆 sickbanana 的帖子

其實我決定買之前都睇過d人話都轉天氣or 果排成日去果個地方好多人病就會每日飲1茶匙...

平時天氣穩定,or 無咩特別都可以唔洗飲...

咁我開始(其實都係11月頭o既事)o既時候都係轉天氣,所以就每日飲一茶匙,
同埋我個仔有時會好似初起傷風咁流鼻水,我就會每日加多一次比佢,佢飲2日左右就唔見晒d鼻水架喇...

同埋聖誕節前佢真係傷風,咳...我都加碼,每日4次...老實講,今次無完全好返晒,但係控制到病情囉...
飲左4,5日每日4次之後,我自己覺得都要停一停...咁我就轉左食猴早末3日,之後d痰都係清唔晒,
再轉左飲化痰素...

唔好比我以上行程嚇親,其實由我一開始比黑接骨木每日4次,亞仔都唔係好嚴重果隻,不過有時訓左教,會咳得辛苦d,我先諗住快d幫佢清左d痰...

我諗呢隻黑接骨木都應該算係一種好強勁o既草本...
其實我都打算亞仔今次好返之後,平時無咩問題就唔比佢飲,初起唔舒服先比!!!

大宅

畀面勳章

回覆 Kimberly87 的帖子

大人都work架...但係我見有d人話,其實都係轉天氣or 果排去果個地方多人病先需要每日飲1次作保健...

而病左o既時間就每日4次當治療!!!

咁究竟邊隻牌子,邊度買先係最好,呢樣真係唔敢講....

我都係DonnaLau post果支....

我就向外國網站訂返黎!!大約hkd140/支!!!(每次匯率唔同,所以價格不同!)

大宅

回覆:annatse45 的帖子

係邊到訂?點送貨?

sickbanana  我咪係樓主比個綱站訂, 好容易訂, 我用DHL就2日送到貨  發表於 12-1-5 10:46
lokyinma  樓主係開頭咪post左個網站lor...  發表於 12-1-4 16:53

複式洋房

HI,我個仔仔三歲大自從返幼稚園后經常病,一來就發燒,流鼻水,咳嗽.
12/25號開始發燒,總係晚上發燒.到現在仲未好返.又入院查過話沒問題.
之前有看過個年東東,就不確信是不是真的有效.哪一種最好呢?

大宅

引用:我哋多數人飲繄呢支呀!+ +

原帖由 DonnaLau 於 12-01-04 發表
我哋多數人飲繄呢支呀!
適合幾歲飲架?

子爵府

引用:Quote:原帖由+DonnaLau+於+12-01-04+發表我

原帖由 superbaby1108 於 12-01-04 發表
適合幾歲飲架?
你睇下先呢到講嗰支就係我上面影左相出黎嗰支網址有幾個:
http://hicare.hk/(呢間只有2歲以上食嗰支細嘅120ml特價$88,初初可試細,可去鋪買或滿$100送貨)
http://www.iherb.com/m/Nature-s-Way-Sambucus-Black-Elderberry-Original-Syrup-8-fl-oz-240-ml/4318?at=0(呢間美國網上訂計埋運費都平D可入code:WAH511平$5美金)
http://www.facebook.com/OrganicPaMa(呢間係香港最平嘅(除左上面講$88嗰支外)另有for 1歲同2歲以上嗰支,120ml、240ml都有齊可面交比錢。

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

首頁
12345...9

尾頁

跳至