嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

唔好意思, 我唔知HK JOHNSON感冒油係點樣....

另外我問左呢度醫生, NEW BORN都可以擺洋蔥. 最緊要係唔係俾佢食, 擺係房無問題的~

男爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章 陪月勳章

我囝囝都仲係有啲鼻塞塞,用噴鼻再用吸既可以吸到啲出黎
如果擺洋蔥的話可會有改善?

大宅

引用:唔好意思,+我唔知HK+JOHNSON感冒油係點樣..

原帖由 rainyying 於 12-08-21 發表

另外我問左呢度醫生, NEW BORN都可以擺洋蔥. 最緊要係唔係 ...
呢支就係感冒油?

男爵府

引用:唔好意思,+我唔知HK+JOHNSON感冒油係點樣..

另外我問左呢度醫生, NEW BORN都可以擺洋蔥. 最緊要係唔係 ...
呢支係咪就係感冒油呀?

男爵府

呢支係咪就係感冒油呀?

大宅

呢支油係德國JOHNSON& JOHNSON (係德國叫PENATEN) 出既.
我有見過有人代購, 大家可以SEARCH下.
不過好貴, 呢到大約HK$95

呢支BATH OIL成份主要是百里香油, 百里香有抑菌, 寧神和通鼻塞等功效. 揮發後的百里香油被用來治療咳嗽和胸膛擁塞等呼吸問題。 百里香油具鬆弛肌肉的影響, 所以呢個BB 浸浴油可以幫bb減輕感冒的症狀, 夜晚訓得好d.

或者大家可以搵下香港有無類似產品

別墅

回覆:舒緩BB傷風感冒小TIPS

請問如果有鼻敏感係咪都有效?
另外想問下D洋蔥如果用黎加D落粥仔係咪可以加強抵抗力? 日日落少少對BB又好唔好架呢?(我個BB就黎15個月)
Thanks so much!!

大宅

just searched... many online baby stores selling this. ..258 hkd

大宅

好貴!

大宅

回覆 jojo_janelle 的帖子

鼻敏感我唔知得唔得喎...你可以試下既, 我諗無害...

洋蔥加粥仔會唔會好難食?
我B 16個月, 我有時(一星期1-2次) 用洋蔥粒,燈籠椒粒, 翠玉瓜粒,, 雞肉粒/豬肉粒/魚, 炒通粉
通粉要煲淋D先, 跟住炒肉&洋蔥 (洋蔥要熟D, 咁先甜)唔好炒咁燶, 加其他瓜菜, 最後加煲好既通粉
佢食得好滋味, 不停自己"BUT"黎食, "BUT"唔到用手添~~

大宅

剛剛見到有個媽咪代購德國正貨。 $160 一支。 我剛剛留左言比佢。 佢長期做德國貨代購。 如有興趣我pm我

大宅

真係好得呀....放左2日已經無晒咳^.^鼻敏感唔知得唔得呢!!等我放多幾日睇下先!!

男爵府

我想問下大家擺個洋蔥係床頭擺得近唔近BB架?太遠其實係咪冇用?
半邊洋蔥會擺幾耐?擺1日就換定點?

男爵府

cookietoman 發表於 12-8-23 16:34
剛剛見到有個媽咪代購德國正貨。 $160 一支。 我剛剛留左言比佢。 佢長期做德國貨代購。 如有興趣我pm我:il ...
我都想要資料呀~~請pm我丫~THANKS~

男爵府

唔知呢支油3個月BB用唔用得呢…
我BB仲好多痰,個鼻又成日好似有鼻水咁hurhur聲……

大宅

回覆:cookietoman 的帖子

我個仔都鼻塞左好耐牙,請PM 埋我牙,thanks

大宅

我想問淨系夜晚訓教先擺洋蔥,甘佢起身之後個洋蔥點處理?一直放系度定放落雪櫃,佢訓再拎出黎擺?

大宅

引用:我想問淨系夜晚訓教先擺洋蔥,甘佢起身之後

原帖由 koey_513 於 12-08-29 發表
我想問淨系夜晚訓教先擺洋蔥,甘佢起身之後個洋蔥點處理?一直放系度定放落雪櫃,佢訓再拎出黎擺?

...
放隔夜已無味啦,食咗去算啦,如要再放,要買過新的㗎!

大宅

感冒油pls search :Mau-Miga 德國代購 in FB

男爵府

rainyying 發表於 12-8-10 05:17
吸鼻最好買呢隻(唔知HK有無)
個吸嘴可換, 一次即棄
個頭放入BB鼻LUN, MAMA 用口吸個尾個到,, 力度可自己控 ...

想問下我想買一個,妳可以幫忙訂嗎?
thanks~

首頁
12345...6

尾頁

跳至