嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

你哋係咪身邊總有人用Young Living, 佢哋會叫你做member, 然後入WhatsApp 群組,跟住有人在群組問問題,然後其他group 主就會回應,之後另外又有其他group 主話啲油點好點好?
佢哋啲精油越來越貴,係唔係真係咁有用呢?

原來young living group 主係賺新會員好多commission, 佢哋借搞活動為名,幫手搞啲咩濕疹膏呀,唇膏呀,聲稱天然,吾洗食藥。

Young living 仲出唔少健康食品,果啲group 主任何supplement 都話要食,一個話食完有用,第二第三第四個就跟着响個group 到異口同聲話點好點好,我感覺係一場佢哋為咗賺commission 的騙局,明明食左冇效都話work, 包括我自己都試左唔少,係真係冇咩特別效果。

論揸油不用吃藥,我就係想話,搽咗佢地啲油,搞到我皮膚敏感,條頸生曬粒粒,仲要有group 主話係因為我身體多毒素係排毒反應,仲叫我再試其他精油,試完又試不但冇止痕,仲要搞到我睇皮膚科先搞好。

咁我個BB呢?得果幾歲人仔,吾通又係有勁多毒咩?YL 精油其實好多人用完都皮膚敏感,果啲group 主話自己個仔濕疹好返係因為搽YL 精油,但係我帶個B B去睇皮膚科醫生,在疹所同個group 主撞到正喎!如果吾係果日都見佢帶個仔去皮膚科,我真係信佢搽油就吾洗睇醫生。

佢哋原來係賺我哋啲commission ,然後自己去睇醫生嘅…….. 好失望

別墅

rinarina 發表於 23-7-24 03:46
你哋係咪身邊總有人用Young Living, 佢哋會叫你做member, 然後入WhatsApp 群組,跟住有人在群組問問題,然 ...

不能同意更多。不過唔知係咪有啲人轉左去做Nu Skin, 好似最近「精油教」啲人好似少咗蒲頭

大宅

回覆 shantingwoo 的帖子

大把人搽充精油皮膚敏感起粒粒,少左人用唔岀奇吖!
擴香太多精油都會對個肺有壞影響。

別墅

之前都有人叫我試下用, 不過我無興趣.

大宅

我就係用精油會敏感,問人都係話排毒反應,之後已經無再用,呀女用暫時就無敏感

伯爵府

係咪好好搵其實? 我見佢哋分tier 又diamond 又gold 又剩
做到頂層係咪幾十萬以上一個月
又幾和味

大宅

BK Milk勳章

紫淇 發表於 23-8-2 18:18
之前都有人叫我試下用, 不過我無興趣.

ME2.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

油樂人生係咪類似既野?
近年中學同學讀到證書後不停洗板

大宅

cecelc 發表於 23-11-6 22:30
油樂人生係咪類似既野?
近年中學同學讀到證書後不停洗板

應該係。
FB 有好多group, 佢哋post 文,post 相,要經group 主approve 的,
如果你寫得吾好,原來係吾比你post 嘅,我都係最近先知。
不怪得個post 只有分享young living 的好處,你在那邊找不到有人post 話搽咗油生粒粒敏感。
所有這種post 全部block 左吾比你出

男爵府

rinarina 發表於 23-7-26 00:50
回覆 shantingwoo 的帖子

大把人搽充精油皮膚敏感起粒粒,少左人用唔岀奇吖!

日擴夜擴,24小時都聞住精油,到底有益定有害呢?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊