跳至

首頁

尾頁

大宅

hihi
nice to meet u~
咁你邊到生嫁
你地個b識做d咩呢

原文章由 TamDaiHung 於 08-10-2 16:57 發表
Hello!
我個女都係12月10日出世架!
Nice to meet you all!

洋房

Hi, nice to meet everyone
我的細囡是在12月10日東區醫院出世.

Queeniews5,
你的大b是不是Feb 2006出世?

大宅

hi~ 仲有冇人果日出世嫁^^

複式洋房

Yes, my daughter Natalie was borned on 10 dec 07 too. Nice to meet u.

大宅

hi~你個女係邊間醫院出世呢 ?
原帖由 jaus 於 09-5-17 00:37 發表
Yes, my daughter Natalie was borned on 10 dec 07 too. Nice to meet u.

男爵府

虎到金來勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

我個女係10 Dec 2007呀...
早產BB, 原先預產期係10 Feb 2008 ga...早了兩個月
唔知我個女既發展追唔追到你地呢~好擔心

大宅

你個女識講野未呀?
我個仔e家學緊講野~好鬼曳~
想問你個女食緊大飯or爛飯呀?
原帖由 妹妹豬媽媽 於 09-5-21 00:47 發表
我個女係10 Dec 2007呀...
早產BB, 原先預產期係10 Feb 2008 ga...早了兩個月
唔知我個女既發展追唔追到你地呢~好擔心

男爵府

原帖由 mandy5354 於 09-5-21 10:33 發表
你個女識講野未呀?
我個仔e家學緊講野~好鬼曳~
想問你個女食緊大飯or呀?

我個女出世得3磅, 16個月先識行咋..而家未識跑~
而家我叫佢講mama, 佢都講,我話tiger, 佢就話"家家", 我話Winnie The Pooh, 佢就話Pooh Pooh 甘啦
係食爛飯咋,但有肉粒就吐,如果卑大人野.如白飯,大人送,佢實食,但未識用spoon 呀..凈係識用叉~
我用英文講晒廿幾個身體器官,全部都識指卑我,但字只好認到mouth, ball, tongue 同mose 咋,好慢~

你地BB既發展係點ga? Thanks

大宅

我果個1歲就識行 e家都識步 我有時比大飯佢食 不過佢唔係咁鐘意~認字方面 就唔係好識~ 你係咪有用佢玩flash card~? 我冇用佢玩呀 之前同佢玩過幾次都唔睇
原帖由 妹妹豬媽媽 於 09-5-21 13:10 發表

我個女出世得3磅, 16個月先識行咋..而家未識跑~
而家我叫佢講mama, 佢都講,我話tiger, 佢就話"家家", 我話Winnie The Pooh, 佢就話Pooh Pooh 甘啦
係食爛飯咋,但有肉粒就吐,如果卑大人野.如白飯,大人送,佢實食,但未識用sp ...

男爵府

原帖由 mandy5354 於 09-5-21 13:40 發表
我果個1歲就識行 e家都識步 我有時比大飯佢食 不過佢唔係咁鐘意~認字方面 就唔係好識~ 你係咪有用佢玩flash card~? 我冇用佢玩呀 之前同佢玩過幾次都唔睇 ...

有呀, 我六個月開始教佢字卡, 有時flash, 有時係慢慢教~

大宅

你果個肯坐定定 ?我果個冇時停 都唔知點flash比佢睇
我果個一用匙巾食野就整到周圍都係 所以都係我餵
你個女有幾多隻牙 ?
原帖由 妹妹豬媽媽 於 09-5-21 13:43 發表

有呀, 我六個月開始教佢字卡, 有時flash, 有時係慢慢教~

男爵府

原帖由 mandy5354 於 09-5-21 14:03 發表
你果個肯坐定定 ?我果個冇時停 都唔知點flash比佢睇
我果個一用匙巾食野就整到周圍都係 所以都係我餵
你個女有幾多隻牙 ?

可能女仔唔同,我一叫佢"sit down please, study now"佢就坐定定...你不如用仔仔個身體各部份教佢先啦~

我個女10隻牙,我林佢出緊其他...因為半夜喊又唔肯食野~
你住邊ga?

大宅

我個仔計埋大牙差唔多14隻牙 不過得1隻大牙出曬 有幾隻仲出緊黎 HANDS FOOT NOSE果D佢都識既 不過講EYE佢篤住個NOSE~~

我住天水圍 你呢 ?
原帖由 妹妹豬媽媽 於 09-5-22 14:05 發表

可能女仔唔同,我一叫佢"sit down please, study now"佢就坐定定...你不如用仔仔個身體各部份教佢先啦~

我個女10隻牙,我林佢出緊其他...因為半夜喊又唔肯食野~
你住邊ga? ...

男爵府

原帖由 mandy5354 於 09-5-22 15:08 發表
我個仔計埋大牙差唔多14隻牙 不過得1隻大牙出曬 有幾隻仲出緊黎 HANDS FOOT NOSE果D佢都識既 不過講EYE佢篤住個NOSE~~

我住天水圍 你呢 ?

我住將軍澳呀...
我個女識廿幾個身體器官英文同中文~~ 不過我由朝到晚係甘重複....我好長氣ga~

甘想請問你點整肉類卑BB食,thanks~

大宅

我攪爛去比佢食渣....
你平時多唔多同佢出街嫁 ??
原帖由 妹妹豬媽媽 於 09-5-22 17:24 發表

我住將軍澳呀...
我個女識廿幾個身體器官英文同中文~~ 不過我由朝到晚係甘重複....我好長氣ga~

甘想請問你點整肉類卑BB食,thanks~

男爵府

一歲前都唔係出好多街,因為醫生話出少D好D, 因為我地早產身體弱...但而家就成日去啦, 一個星期番一次playgroup 同星期日實去街~

其實我個女早產,計佢15個月既發展ga ja, 係細BB~

大宅

咁你個女e家有幾磅呀? 我果個都係得20磅到~我果個都有返playgroud呀~成日都走黎走去

男爵府

我個女女都係
12.10屯門醫院出世8.4磅, C7病房,23號床,唔知我地有冇見過呢?

男爵府

原帖由 mandy5354 於 09-5-23 18:26 發表
咁你個女e家有幾磅呀? 我果個都係得20磅到~我果個都有返playgroud呀~成日都走黎走去

我個女22磅呀,不過成日唔肯食正餐...食3/4碗ja~
有乜辦法叫佢食多D呀??? Thanks

大宅

有22磅都好過我果個啦 飲奶10-11安 飯就1碗嫁 1日4 餐 間中比其他野佢食~完全係唔吸收.....出世果時6.5磅 e家先得20.........我由得佢嫁 佢食得落咪比佢食 佢唔想食 都迫唔到佢食嫁 一係比多d佢鐘意食既野比佢食囉~
原帖由 妹妹豬媽媽 於 09-5-25 00:57 發表

我個女22磅呀,不過成日唔肯食正餐...食3/4碗ja~
有乜辦法叫佢食多D呀??? Thanks

首頁

尾頁

跳至