跳至

首頁

尾頁

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

之前仔仔都一直上緊英文PLAY GROUP, 我都想左好耐比佢學下其他野, 但係又得果2歲8個月, 無咩可以咁快學...
因為妹妹係時候要返下親子PLAY GROUP, 就咁比我搵左間喺妹好間PLAY GROUP隔離既畫室, 話就話最細都係3~4歲先學畫畫, 不過間野個老師話有mama帶個得兩歲半既小朋友去學都OK, 咁我就比左仔仔去試堂~ 又真係OK, 估唔到仔仔第一次去果間上堂, 仲要上個半鐘, 都無嘈, 老師只係話一唔睇住佢就走去攪人地 都已經好好嫁啦~
大家有無上D咩興趣班咁呀?~

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

報左通利yamaha音樂班排緊排, 不過要3歲2個月先可以上
其他的班都好似你咁講, 好多都要3歲先上得, 諗住等佢3歲前兩三個月先報, 想佢學畫畫同跳舞..因為我見d小朋友跳舞真係好得意呀

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

我想比仔仔學台拳, 仔仔PLAY GROUP個同學仔MAMI話佢仔仔去過試堂學(佢仔仔3歲半左右), 不過佢仔仔太驚唔敢學~ 因為平時都係要5歲先學得功夫, 佢果到3歲都得, 不過都係佢地屋企果頭D會所先有... 唔知出面有無呢~
我都想仔仔學跳舞~ 但係問佢又話唔學, 佢話想學琴, 屋企都無位放琴...

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

BENSON凈係喺學校上興趣班(自衛術)

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 rubyplk 於 09-11-16 22:54 發表
我想比仔仔學台拳, 仔仔PLAY GROUP個同學仔MAMI話佢仔仔去過試堂學(佢仔仔3歲半左右), 不過佢仔仔太驚唔敢學~ 因為平時都係要5歲先學得功夫, 佢果到3歲都得, 不過都係佢地屋企果頭D會所先有... 唔知出面有無呢~
我都 ...

如果佢想學琴, 即使屋企有位放都唔好買住, 點知d仔係咪三分鐘熱度..
我諗住叫我個女學d輕巧d的樂器, 例如小提琴, 平d又慳位

水晶宮

原帖由 l_wingwing 於 09-11-17 13:27 發表

如果佢想學琴, 即使屋企有位放都唔好買住, 點知d仔係咪三分鐘熱度..
我諗住叫我個女學d輕巧d的樂器, 例如小提琴, 平d又慳位

學咩樂器都好, 唔好嘈親人就得啦
我仔仔好粗魯, 小提琴可能唔係咁岩佢, 打鼓就差唔多~ 非洲鼓都唔錯~

水晶宮

原帖由 COE1205 於 09-11-17 02:13 發表
BENSON凈係喺學校上興趣班(自衛術)

咁好既, 咩學校有自衛術學咁好呀??

大宅

only plan will learn fencing at 4.....
只許周官放火 不許百姓點燈

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

e+上緊柏c嘅音樂班
下學期可能會學吓PTH or phonics

大宅

我蓁蓁都係上緊柏c嘅音樂班, 年尾上完. 我都想佢上d英文班, 有冇好介紹??

原帖由 小曳人 於 09-11-18 16:19 發表
e+上緊柏c嘅音樂班
下學期可能會學吓PTH or phonics

大宅

小曳人 & conniewww
我想問柏C音樂班好唔好, 我依家唸緊報通利定柏C好, thanks!

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原帖由 喵媽 於 09-11-19 12:30 發表
小曳人 & conniewww
我想問柏C音樂班好唔好, 我依家唸緊報通利定柏C好, thanks!

我識d教琴老師
佢地話上柏c嘅小朋友識睇豆豉, 肯睇譜, 好教d
但tom lee d小朋友 train開耳仔, 佢地可能唔容易接受坐定定, 睇譜呢樣嘢, 要從頭教起

如果你想學/欣賞音樂, 可能tome lee好d
如果你想小朋友學樂器, 可能柏c好d

大宅

原帖由 小曳人 於 09-11-20 15:19 發表

我識d教琴老師
佢地話上柏c嘅小朋友識睇豆豉, 肯睇譜, 好教d
但tom lee d小朋友 train開耳仔, 佢地可能唔容易接受坐定定, 睇譜呢樣嘢, 要從頭教起

如果你想學/欣賞音樂, 可能tome lee好d
如果你想小朋友學樂器, ...

唔該晒你, 聽你咁講都係學柏c好啲, 想問下你係咪學小小莫札特(36堂)嗰個班呀? thanks!

大宅

蓁蓁上緊小小莫札特班, 上堂學緊音符quarter note / half note / quarter rest..... 另唱下歌仔, 郁下手仔腳仔 (不過堂堂都係repeat repeat 再 repeat ) .....我本人覺得麻麻地.

之前上泓景台果個音樂班仲好玩, 堂堂有新野玩, 多花款, 又簡單. 因為豬流感,被迫停課......

另通利上星期打比我, 而家冇留位呢樣野, 我仲諗住可以讀完柏c, 跳過T. LEE. 而家要重新諗諗讀咩好???

大宅

原帖由 conniewww 於 09-11-23 14:55 發表
蓁蓁上緊小小莫札特班, 上堂學緊音符quarter note / half note / quarter rest..... 另唱下歌仔, 郁下手仔腳仔 (不過堂堂都係repeat repeat 再 repeat ) .....我本人覺得麻麻地.

之前上泓景台果個音樂班仲好玩, 堂 ...

聽你咁講好似好悶咁喎...咁係囡囡鐘唔鐘意上呀?

大宅

比較既話, 泓景台果個音樂班開心好多, 多花臣, 返到屋企佢會唱果d中文歌.

柏c果d歌難唱一d, twinkle twinkle little star / old macdonald 果d 唔教都已經識, 有時都會唱下. 其他果d就冇唱, 可能我平時冇同佢唱喇!

2間佢都鐘意返, 佢去玩之麻, 冇所謂, 都係唱下歌, 走黎走去....

原帖由 喵媽 於 09-11-24 14:03 發表

聽你咁講好似好悶咁喎...咁係囡囡鐘唔鐘意上呀?

大宅

原帖由 conniewww 於 09-11-24 15:58 發表
比較既話, 泓景台果個音樂班開心好多, 多花臣, 返到屋企佢會唱果d中文歌.

柏c果d歌難唱一d, twinkle twinkle little star / old macdonald 果d 唔教都已經識, 有時都會唱下. 其他果d就冇唱, 可能我平時冇同佢唱喇!
...

明白, thx!

水晶宮

原帖由 conniewww 於 09-11-24 15:58 發表

...

比你講多兩講, 聽日去柏c問下先~
其實之前都見話呢個課程, 不過果時仔仔得歲半, 諗住夠年齡先, 點知唔記得左, 都係唱英文歌, 咁唔返play group都得啦~
咁想問下幾錢一個課程呀??(柏c)

禁止訪問

複式洋房

請問畫畫地點喺邊度 ? 我都有興趣 ~
我阿女只係學緊BALLET同溜冰, 而家揾緊SUMMER HOLIDAY有咩學, 今個星期去試跆拳 , 8月會報名香兒

首頁

尾頁

跳至