自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由+我是乖乖+於+15-06-03+發表65

原帖由 Princess_silver 於 15-06-03 發表
Jm 你試下Mode Maria 啦,雖然好似最細70,但可以改bra 帶,唔錯架
請問改帶你知道幾錢嗎

男爵府

我是乖乖 發表於 15-6-3 17:04
jm有著過peach john嗎?好著嗎
一個個款啦, 不過我都係去日本買Wacal多, 又靚又平又好著

大宅

回覆 vickymama115 的帖子

peach john~有一個冇花紋款, 著得個形好靚~ 有好多顏色揀ga, 橙,白,紫,桃紅,等等~

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Princess_silver+於+15-06-03

原帖由 我是乖乖 於 15-06-03 發表
請問改帶你知道幾錢嗎
我唔肯定係咪間間都一樣,之前係唔使錢既

子爵府

回覆 小尚 的帖子

我舊年想轉用莎娜美,Sales 態度好差,試兩個都唔岩身,就開始發脾氣,而佢 d bra 設計好差,好似兩胸分別向左走向右走

卒之又返去 bodibra 買,價錢貴到不值不特止,仲著到胃痛及背痛

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

引用:Quote:原帖由+natjosejim+於+15-06-03+發表

原帖由 YolandaTam 於 15-06-03 發表
你就好,我買 leonx,用咗 $2k+, 戴咗一個星期兩邊胸下肌肉壓傷晒,全批唔要得

...
咁慘,不過好難買到啱心水又舒服

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆:一大早出銅鑼灣為買個bra ,最終。。。

銅鑼灣以為你去蔡太度添

子爵府

引用:佢個D咪又係莎娜美個D普通牌子,+但我發覺如

原帖由 黃女士 於 15-06-03 發表
佢個D咪又係莎娜美個D普通牌子, 但我發覺如果你要夾返胸, 佢多數都係俾粗帶就真, 同埋佢會叫你買咩背心等等 ...
Agree! 我買過一次,個牌子都係satami,不過佢又唔係好貴,5、6年前唔駛$200蚊個(不過我唔知shop賣幾錢)
其實佢主要都係喺兩邊加兩針,自己都可以做到,同埋佢成日度著佢d bra既前後黎比較,講真,求其攞個岩size既著上身度出黎都應該有分別既

大宅

減齡達人勳章

沙娜美

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:vickymama115 的帖子

瑪莎,CK

大宅

我買開blablabra
D款 fashionable d
又托得好
不過我係細size
大size 可能覚得唔好著

水晶宮

引用:Quote:希望123 發表於 15-6-3 11:14 蔡太個

原帖由 bero 於 15-06-03 發表
名過於實
係,佢未搬上樓時去過,完全唔覺有咩好

男爵府

引用:Quote:原帖由 bero 於 15-06-03 發表名過於

原帖由 baby_yee 於 15-06-03 發表
係,佢未搬上樓時去過,完全唔覺有咩好
之前都去蔡太度買,要排隊等好耐,幾次都係比莎娜美我試,於是去左買莎娜美算

大宅

沙娜美,幾年前係旺角買開,點知轉哂啲sales態度勁差,之後就搵左葵芳嗰間買,嗰度有個肥肥地既sales,態度一流又專業,我地幾個人一齊去,乜身型都有,佢都幫我地搵哂岩身型既bra,所以呢幾年都特登去搵佢買

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

我都是用莎娜美多年了。以前平d架,依家愈來愈貴。每次買買sales 會睇電腦,知道你之前買開邊類,就拿近似的型俾你試。慳返好多時間。

大宅

莎娜美我覺得麻麻,都係黛安芬最岩我

複式洋房

Regina Mitacle不錯

侯爵府

natjosejim 發表於 15-6-3 18:15
咁慘,不過好難買到啱心水又舒服
200% 贊同! 尤其我SIZE 大 (E), 年紀亦大 (40+), 應該着功能內衣, 但咁搞法, 真係有排學!

侯爵府

2024年龍年勳章

上星期我去TST既Barologie試身,著上身舒服ok, 或者我個胸形問題
我買咗三個,其實市面有不同牌子同款式,我寧願俾多少少錢買個合適
我之前平又買,貴又買過,真是好似著上身就算,

雖然要等,但我期待中,希望真是啱

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

引用:Quote:natjosejim+發表於+15-6-3+18:15+咁

原帖由 YolandaTam 於 15-06-03 發表
200% 贊同! 尤其我SIZE 大 (E), 年紀亦大 (40+), 應該着功能內衣, 但咁搞法, 真係有排學!:igiveu ...
順其自然吧,最緊要自己著得舒服

首頁

尾頁

跳至