婆媳關係

跳至

首頁
34567...15

尾頁

大宅

買樓前個男人同父母住邊架?
如果之前租樓, 個男人都可以儲倒三成首期, 咁佢都搵唔少.
仲係剛買樓, 樓價咁高.

層樓得男人同6299名, 只有男人有收入, 銀行點會批供款係入息嘅全部呀.
好有問題

公爵府

畀面勳章

回覆:愚孝c6為了父母最後選擇跟我離婚.....

早走早著~距太自私了

rachel_ching  X2  發表於 14-3-31 13:54

大宅

簽定離婚書寄比佢啦,呢d 咁ge男人要黎把鬼,樓主早走早著呀,而加佢間屋個d野乜都唔好理tim 呀,聽到你呢種處境我都把幾火

水晶宮

引用:回覆+mewyu+的帖子+他們沒事吧,有病呀,窮不

原帖由 leechansandy 於 14-03-31 發表
回覆 mewyu 的帖子

他們沒事吧,有病呀,窮不是問題,為甚麼要你回娘家取錢?傻的嗎?

男爵府

好媽媽勳章

引用:買樓前個男人同父母住邊架?+如果之前租樓,+

原帖由 beagledog 於 14-03-31 發表
買樓前個男人同父母住邊架?
如果之前租樓, 個男人都可以儲倒三成首期, 咁佢都搵唔少.
仲係剛買樓, 樓價咁 ...
我都正想問,個男人全部人工供樓冇乜可能,樓主係咪做擔保人?不如問咗律師先,比個賤男分返轉頭咪慘

奀b仔9月16日出世啦~

大宅

奀b豬媽咪 發表於 14-3-31 14:23
我都正想問,個男人全部人工供樓冇乜可能,樓主係咪做擔保人?不如問咗律師先,比個賤男分返轉頭咪慘:anger ...
如果答應做擔保人都唔要求加名, 都幾匪夷所思

禁止訪問

引用:他跟我結婚前為了圓父母做業主夢而買了間屋

大宅

橫掂個c6做到咁, 你1定要為自己打算, 去問下律師分到佢幾多身家. 再作打算

大宅

唔係絕, 大定付出大家高興有乜所謂. 你返左娘家佢都唔叫你返屋企 在唔在乎大家心照la,, 要唔要都擺><

伯爵府

引用:回覆+Lorican+的帖子原全係我心聲,佢為左

原帖由 mewyu 於 14-03-31 發表
回覆 Lorican 的帖子

原全係我心聲,佢為左佢父母自己無能力都買樓,佢父母係1 d積蓄都無,食都成問題仲要 ...
唔係嘛?咁癲?寫晒三個人名仲以為佢地自已供得掂,睇黎你要盡早離婚,免得有咩麻煩

伯爵府

引用:Quote:原帖由+beagledog+於+14-03-31+發表

原帖由 奀b豬媽咪 於 14-03-31 發表
我都正想問,個男人全部人工供樓冇乜可能,樓主係咪做擔保人?不如問咗律師先,比個賤男分返轉頭咪慘:anger ...
有機會喎無人做擔保,銀行邊會批。定還是人地一家供得起有突但就呃樓主窮到燶呢?

點都好,希望唔係樓主做左佢地擔保人

男爵府

我都想知個賤男mortgage 點過stress test?

禁止訪問

引用:他跟我結婚前為了圓父母做業主夢而買了間屋

大宅

定係佢供樓根本用唔哂份糧,咋咋啼問樓主攞錢?

男爵府

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

mewyu 發表於 14-3-30 13:54
他跟我結婚前為了圓父母做業主夢而買了間屋,首期是他自己儲,做了按揭分30年還,但他每個月幾乎成份糧用左去 ...
如果一個男人只要求身邊女人付出... 但又睇唔到付出d咩~
我勸你應佢要求離婚算了~
無謂再辛苦落去~ 佢都唔聽你講野~
你99又睇得出唔like你~ 連放樣野都要問99...

好彩你地無小朋友, 走都走得易D~
你又唔洗再負擔佢地屋企人~
仲要學樓上JM講, 過往你負責俾嘅費用所有所有單要keep起~ 有必要時可以出示俾個官睇~

講真果句你呢刻一定唔開心同埋傷心, 覺得唔值得咁放棄~
但有時人就係咁, 唔一定係出軌先離婚, 唔一定係性格不合先離婚~
結婚易離婚仲易... 太兒戲了~
係你地生活中已經可以睇到... 如果唔係就唔會因為佢媽可以離間到你地啦~

同堆千其唔好因為唔值得, 唔捨得, 唔想走而留底...
長久咁落去唔走的話, 我相信你到頭來係恨自己果時仲咩唔走~
愛又點姐~ 佢唔愛你唔珍惜你呢下死啦~

無謂為左個老人家來俾苦自己受~

依家呢個世界無可能無邊個唔得~
但首先要俾你C6知道, 佢無左你時就會學識珍惜~ 學唔識咪算囉~

你依家可以一個人仲落得清淨~ 可以儲返個錢再包裝自己, 從新出發又得~

總之凡事向前看, 唔好睇得一個人太重~
亦唔好將自己睇得太輕~

사랑합니다.

公爵府

呢D男人,早離婚早著!好彩未有細路!

男爵府

引用:謝謝各位意見,佢以嫁大牌到仲block埋我電

原帖由 mewyu 於 14-03-31 發表
謝謝各位意見,佢以嫁大牌到仲block埋我電話,佢真係以為佢有寶,講起身家,我仲多過佢,佢父母有次仲獅子 ...
而家已經當你透明,第時你幫佢供滿層樓而自己一無所有時,先後悔就太遲了..

揾個真心愛護自己既男人啦,唔好再俾機會呢個自私人喇..

男爵府

環保接龍勳章

樓主先係米飯班主BOR,你c6仲咁對你,似佢唔成熟多D,知利用唔到你仲BLOCK埋電話,依D男人堆田都阻地方。

子爵府

睇到你個case 都登你心痛
點解咁蝕哂大本你都係做
99有咩資格點你不停做野
難聽d 講 你有份養佢ga wo

大宅

現實D講, 如果老公只有能力供一層樓, 而層樓係寫父母名的, 我覺得哩個男人嫁唔過, 咁同將自己D血汗錢奉獻俾老婆以外的人有咩分別? 佢一開始寫父母名, 已經話俾你知父母比老婆緊要, 佢D錢係養佢男家, 唔係同老婆果個家~
香港人平均壽命好長, 同6299玩鬧長命係玩唔過~
如果樓主仲年輕仲未有小朋友, 我覺得真係要諗清楚你想以後人生點過~

M.A.C  係架, 香港地老人家壽命平均85歲架, 如果而老人家先65歲, 仲要捱20年  發表於 14-7-18 10:11

首頁
34567...15

尾頁

跳至