婆媳關係

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

內附:賤格情節.請勿餵食奶奶時/工作時/小朋友瞓覺時/坐車時/美容時.....大笑~

我99見少佢個親生仔一陣都會死咁...但係佢個孝順仔其實都怕咗佢...仲有份笑99~~上次燒vcd單野,佢自己個仔諗衰野先架~仲有幾單野都係佢做既~

事件1)
未結婚前, 我C6仲係同99一齊住,有次佢打電話比我狂笑....笑到講唔到野, 我問佢做乜鬼....C6話:[阿媽好日都唔去搞下個頭, 無啦啦走去電頭髮,電到好似忍者小靈精隻獅子狗咁.WAHHAHAHAHA]...

我叫佢偷影張相來過下目啦...點知99心中有數,死鬧佢個乖仔唔準佢影....過咗幾日,我同佢地去食飯...佢地係酒樓坐定定等我地....去到一睇!!! WAH 吓~...當場嚇一嚇....咩獅子狗呀, 佢阿媽簡直似係直接比雷劈中~中咗頭獎咁既勢啦...染到個頭獲撈咁黑...人地唔知以為假髮..

佢仲要企起身好大動作揚來揚去咁揮手叫個仔走埋去(=.=周邊d人已經望下佢叫邊個...勁魚皮)......我拉住C6唔好行埋去(我開始笑...笑到震,,,)我話:[老公!HAHAHAH我頂唔順...我見到你老母個頭....釋迦牟尼咁...好肉酸..我好想大笑~...求下你比我笑完先~] C6聽完我咁講後馬上背住99, 其實係捉住我狂笑~

事件2)
中秋人月兩團圓...第一年中秋前2日我地兩個就咁唔好彩...就係樓下撞正99, 99當時hard sale佢親手造既湯丸....我c6狂拒絕佢既愛意...我地上樓後15分鐘左右, 佢又打電話再sale多次佢的湯丸...一樣都被c6狠狠咁拒絕咗...過了30分鐘, 佢按門鐘上來...佢阿媽手持一碗上來, 打算賠咗條老命都要個仔食一粒....入到來佢就叫佢愛兒品嚐下. c6唔肯, 正想推返佢出去....c6係爭扎期間, 99噴Q晒D口水落碗野度, 仲要成隻手指插晒入去....我睇到呆晒..[心裡不自覺一聲WAH].....99見我望住佢眼定定咁,就想屈我話我欣賞佢....好似好想食咁...(唔係呀WAH!!!我無呀!!!)

抗戰成功後, C6同我好認真咁講, [以後過年過節千萬唔好要佢D 湯丸同茶果呀....]我問點解呀?佢咁有心整比你~ 佢答我:[特別難食都算....個制作過程比地下工場更加黑暗.....]

因為佢老母初湯丸時好大汗....用手R完頭, 又有頭皮又有汗...又掛住講野...噴晒D口水入去..仲有好多塵夾係粒湯丸入面....=.=...佢地幾姐弟自出來打工後好多年都唔肯食佢D 野喎~....

事件3)
99有名叫[常哦] 咁更係日哦 同夜哦啦, 有幾次打比C6, C6係不停答佢:[哦...哦....哦] 其實佢玩緊FACE BOOK.無聽過99講乜野...呢下野其實係有遺傳既...其實c6同99真係好似~.

有一次C6有事搵99, 打電話比佢......
C6: [阿媽呀, 我想落來借你個keyboard試D野 (USB插頭)~]
99: [哦~]
C6: [咁你係咪唔用住呀?]
99: [哦~]
C6: [咁我落來拎咗先, 用完比返你~]
99: [咁你幾時返呀?]
C6: [我而家落來~]
99: [我問你去到幾時返呀?]
C6: [用完一陣比返你!]
99: [吓?你去邊度旅遊(福建話)WAH?]
C6.=.=:[唔係旅遊, 係KEYBOARD~呀] <--- 原來人地一直都聽唔明, keyboard 同 (福建話旅遊近似~)
99: [無啦啦去咩旅遊呀~又side錢, 又遠....坐飛機好危機架...留係香港咪好law.........................哦哦~~~]
c6 (惡ing) :[ 唔係呀, 唔好嘈呀, 我話要keyboard 呀~ 唔係旅遊呀!!!!]
99:[咪旅遊law, 你一直講旅遊, 我唔知你講旅遊咩意思...]
c6: [keyboard 咪鍵盤law!....]
99:[吓~~咩呀? 雞翅膀????]

c6 cup 咗佢線~...then 自己去買過個新keyboard......c6話差d因為個電話搞到佢中風(爆血管)...

作者的話:
唔經唔覺已經出到第11集了~...我初初都係由YAHOO 見到BK呢到有個婆媳關係既討論區才入來發個POST, ....我玩BK只有短短2個月時間, 估唔到我已經有FANS 同好多JM朋友! 大家唔單止有共嗚,你地既留言仲好好笑TIM...係出POST 既期間, 我自己都放下了很多99既仇怨...係一件好事吧!
嚟緊我每有預告放係我個留言版上, 大家有時間可以去睇下, 有任何問題查詢都可以PM我 OR 留言喔~

siu_yu0621  我想像到佢個頭咩樣!! 笑死~  發表於 12-4-18 02:32
siu_yee  一邊餵奶,一邊睇,笑到手震,搞到個囡食唔到奶啦!  發表於 12-4-14 15:59
starryfi  釋迦牟尼&lt;--笑到眼淚水都標晒出o黎~~  發表於 12-3-13 00:32
cathy.coffee  第一次睇你的post好好笑,3號,我都係福建人.好明keyboard可以變旅遊同雞翼  發表於 12-3-3 07:45
藤媽  獅子狗都算啦,出到釋迦牟尼真係標晒眼淚!  發表於 11-12-16 13:57
t8480552  一路泵奶一路睇,笑到無奶喎 釋迦牟尼......我真係忍唔住係咁想像  發表於 11-12-7 06:49
renren  妖,又標眼水喇..䆁迦牟利頭,笑到氣咳  發表於 11-12-6 12:53
<font color="Magenta">大家睇還睇,千萬唔好轉載去其他地方呀!!!!仲想追我既故事,就請大家合作~保持我神秘身份!!!!

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

回覆:我的玩野99(親愛的孝順仔)

一號

Arrin  今期你係頭號fans~  發表於 11-12-5 15:42
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

到!

Arrin  你係2號啦~恭喜~  發表於 11-12-5 15:43

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

引用:一號 +

原帖由 fungwongphie 於 11-12-05 發表
一號

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
何謂不誠實使用電腦??

男爵府

男爵府

好媽媽勳章

粒湯圓同個頭笑c我

奀b仔9月16日出世啦~

大宅

哈哈,我係銀行等入數笑到癲左,䆁迦牟利,

大宅

想問下樓主最後有無機會偷影到相?我好想睇

Arrin  hahahah~~等我睇下有冇先~  發表於 11-12-5 15:44

侯爵府

釋迦牟尼................hahahaha..........真係忍唔到大笑出聲

Arrin  正野~  發表於 11-12-5 16:28

珍珠宮

引用:哈哈,我係銀行等入數笑到癲左,䆁迦牟利,

原帖由 開心YoY 於 11-12-05 發表
哈哈,我係銀行等入數笑到癲左,䆁迦牟利,
我爭咗第一之後先睇,我眼前即時閃出羅打鈴呀

Arrin 今期你係頭號fans~ 發表於 13 分鐘前

piggiejai  哈哈,我之前又係咁樣霸頭位架!  發表於 11-12-5 22:16
何謂不誠實使用電腦??

大宅

笑左出來

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

你99會唔會強迫你要學佢d獨門湯丸同茶果的秘方呢話晒你都係大心抱喎

男爵府

引用:你99會唔會強迫你要學佢d獨門湯丸同茶果的

原帖由 birdy09 於 11-12-05 發表
你99會唔會強迫你要學佢d獨門湯丸同茶果的秘方呢話晒你都係大心抱喎:jo ...
係毒門!hahahagaga

laurenleung  LIKE!  發表於 11-12-5 17:10
<font color="Magenta">大家睇還睇,千萬唔好轉載去其他地方呀!!!!仲想追我既故事,就請大家合作~保持我神秘身份!!!!

男爵府

樓主, 我追開妳啲post,
成日做唔到妳頭號fans............

Arrin  唔好唔開心啦~ 知你成日追了, 我認得你個名HEHEHE.
頭位得一個, 好難爭到呢~  發表於 11-12-5 16:27

男爵府

好媽媽勳章

回覆:Arrin 的帖子

你C6話(制作過程比地下工場更黑暗),我睇到呢句,真係笑到收唔到聲。

Arrin  所以先嫁比佢~  發表於 11-12-5 16:30
Arrin  佢同係我呢D人嚟....HAHAHAHAHAAH  發表於 11-12-5 16:29

男爵府

fungwongphie 發表於 11-12-5 15:59
我爭咗第一之後先睇,我眼前即時閃出羅打鈴呀

佛印~HAHAHAHAHAHAHA 我知你講 大內密探零零發~

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

笑鬼死我啦!

大宅

Arrin 我好想知道, 你99 個樣係點...哈~~~~~

現在我會留這多左 bk. 想睇到你, 因為好有戲劇性. 你又寫到好搞笑.....哈~~~ 希望你的開心心態, 會長存

水晶宮

畀面勳章

釋迦牟尼毒門屁方老泥湯圓
吃完立刻解脫

pigpig_b  good  發表於 11-12-30 03:46
OMG1025    發表於 11-12-8 17:27

大宅

釋迦牟尼咁......

首頁
12345...11

尾頁

跳至