婆媳關係

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

上文提到為左我生仔, 無賴哥唔開心, 甘99俾錢佢做首期買樓. 先講返之前既事先, 有D SIS問我點知99有錢. 如果有99就唔駛拎左我D金去溶. 其實呢件事就係一個好既證明. 99有錢, 不過唔會拎晒出黎幫無賴哥, 因為99會留一手. 驚無賴哥駛晒佢D錢. 甘而家明冇. 99唔係冇錢, 係佢唔會俾, 都唔會幫無賴哥幫我地還錢.

好言歸正傳. 99梗係唔同我講佢出錢俾首期啦, 唔驚我追佢咩. 不過一切同無賴哥新屋既野我都唔理, 99叫上去食飯我都唔去. 因為過唔到自己個關. 到個仔3個月時間甘上下, C6做野整到條腰, 因為公司冇買勞保, 而當時C6整到有冇即刻同公司講, 等到條腰痛先出聲就俾公司炸型, 甘公司要搵公證做判傷. 係呢段時間呢, 公司又唔出糧俾C6, 個下真係好擔心. 2個小朋友, 又工人, 得我一個人搵錢. 真係好驚. C6見無賴哥唔駛錢有樓住, 照理都有返個錢係手. C6就打俾無賴哥叫佢還錢俾我地, 一個月俾返2/3千我地都好丫. 唔駛C6係屋企坐時又要睇醫生, 冇收入有支出. 真係好傷嫁.

點知無賴哥口就SAY YES, 私底下無賴哥打俾99, 話C6迫佢還錢. 又話我地而家好唔掂, 冇錢開飯. 99聽到就即刻打俾我. 問我咩事要甘對無賴哥. 其實C6打俾無賴哥既事當時我係唔知既. 所以99問我時我都好奇, 再者我係返緊工. 真係好唔方便講家事囉. 甘99不停打黎, 我走去會議室問99到底咩事. 99話而家無賴哥先叫生性D, 而自找嫂係唔知無賴哥爭我地錢既事. 佢又有個4磅仔. 大唔食細都要食. 又喊晒甘問我咩事要甘迫無賴哥. 係唔係想搞散無賴哥頭家.

我聽到真係火都黎, 我同99講到底發生咩事我唔知, 再者而家佢爭我地錢, 我都有個細, 仲要2個, 我冇錢開飯係唔係唔緊要. C6係屋企坐又要睇醫生, 甘我D錢係邊到黎. 我叫99打俾C6同C6講, 呢D係佢地既家事, 我唔方便俾意見. 而且到底C6同無賴哥講左D咩我都唔知. 我返緊工, 唔好下下有事就打黎公司俾我. 我真係好唔方便. 先搞清楚件事先.

過左個零鐘99打俾我, 叫我收工去佢屋企附近既港鐵站等佢. 我問佢咩事佢又唔講, 我話唔去, 甘62又打俾我. 叫我去
港鐵站話有事搵我. 甘我收工就撲去港鐵站啦. 真係以為咩事. 點知去到呢62俾左HKD 6000俾我. 叫我拎返屋企俾C6. 我話我唔要呀, C6都冇叫我黎拎錢. 到底發生咩事呀. 99同62只係叫我唔好問甘多. 拎左錢返去先. 佢地話C6知道嫁喇. 係港鐵站將D錢推來推去又好醜怪, 甘我只好收起佢. 返到屋企就問C6發生咩事啦. 甘C6就將無賴哥同99講我地冇錢既事講左俾我聽. 甘99求C6唔好迫無賴哥. C6聽到就好慶, 問到底而家99係唔係只有無賴哥一個仔. 甘99就喊晒甘講佢只係想無賴哥生性做人, 前事唔好計唔好講. 甘C6問99係唔係之前借俾無賴哥既錢唔好再提. 甘99講無賴哥佢冇本事還, 迫都冇用. 甘C6問99如果你甘講既, D錢就當趺左,不過C6都唔會再認呢個呀哥, 以後有佢冇C6. 99就喊晒叫C6唔好甘做. C6話一句到尾唔駛再講.

甘C6問我咩事要拎個HKD 6000, 而家係唔係當佢係乞兒, 我話我都唔知咩事. C6話俾返99, 佢認為99覺得俾左HKD 6000 C6就會當冇事. C6話要俾返99. 不過99為左避開呢件事, 一個星期後就去左星馬7日.

如果大家想知道故事發展, 請留個言支持下丫.

windyn_stjn  等緊你地既大反擊呀~~!! 十卜十卜~~!!  發表於 12-7-4 13:34
wingko  十卜!  發表於 12-6-29 15:23
Strawberrybaby  支持!支持!  發表於 12-6-29 06:38
nikinokb  等你!!!!!!!!!!!!!  發表於 12-6-29 03:21
Nightcat  禁鍚個大仔就為佢還錢囉,個细仔有事都唔幫咩人離傢!  發表於 12-6-28 21:12
SUSANNA  支持你c6,要反擊  發表於 12-6-28 12:45

伯爵府

畀面勳章

第一

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

No. 2?

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

真係好 cheap~~~

最憎啲人偏心偏成咁........搞到被偏心果個老憑, 另一個就變水魚...:;pppp:

btw, 自找嫂有無做嘢架? 佢只係港女咋喎, 應該有工做架? (I mean 唔好似啲 B6 咁落到嚟香港就諗住做"少奶奶")

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

偏心到咁...真係無言
佢亞媽咁唔重視佢.....妳c6一定好傷心
前面是絕路~希望在轉角

侯爵府

真係衰到無人有

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

等....
我的生命由我主宰.

大宅

我覺得你C6唔認呢個呀媽岩D, 咩都係佢搞出黎

男爵府

可以第一板 ~~

別墅

偏心到爆呀!
你哋一家四口 + 一個工人, 只得一個人搵錢, 就叫無問題!
無賴哥欠債唔還錢就應該, 咩道理呀!

男爵府

欠債還錢, 天公地義 ! 咩叫迫佢都冇錢, 搞散佢頭家....佢有 4磅仔, 你地造成架 ? 佢要養自己老婆同仔, 唔係應份既 ?
偏心偏到咁既地步, 根本就係迫你地同佢地反面......

leung2009    發表於 12-6-28 13:11

大宅

BK Milk勳章

joechan1999 的帖子

梗係袋住嗰6000先啦,大嘅唔食,細都要食啦,骨氣食唔飽㗎!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

等你.

大宅

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

好緊張啊!!!

水晶宮

骨氣食唔飽

水晶宮

去星馬七日?
不如比多$6000啦!

男爵府

大宅

好火....睇到眼火爆~
冇錢學咩人買樓,雖然有99俾首期,D錢响天跌落黎架﹖唔駛供架﹖
成日都話一家人,口講啫,大家有眼睇啦﹗咪又係紙上一家人囉
D 賤精爭人錢係可以唔駛還,又話唔好計,我咪你(99)借完唔還睇下你先﹖你當然醒啦,點會借吖....
佢環境唔好唔好迫,我真係想爆粗,咁人地夠一家大細啦,仲有兩個細咁又點計﹖C6仲傷埋冇收入,E家邊個迫邊個呀﹖痴痴地

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

一家都係CHEAP精(當然唔係樓主你地~)

大宅

兩個都係自己個仔,點解可以偏心得咁離普!

首頁
12345...7

尾頁

跳至