婆媳關係

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

上文提到自找嫂同無賴哥離婚, 99又搵我地去講一大輪廢話. 其實由無賴哥講左離婚開始, 自找嫂都做左好多野去補救呢段婚姻, 因為點都有2個小朋友. 比如自找嫂會煮定飯等無賴哥返黎食. 不過呢無賴哥一係天光先返. 一係就同第3者食左飯先返屋企. 所以佢都係冇食自找嫂煮既飯. 自找嫂又會同個仔出去接無賴哥收工.不過無賴哥好似被迫夾返屋企甘. 而且無賴哥對仔女既不聞不問. 自找嫂真係忍唔住. 仲不停問我可以點做. 我好坦白同自找嫂講站係朋友立場, 我會叫佢離婚. 站係親戚立場我會叫為小朋友諗下. 始終我身份問題. 自找嫂都明不過佢都想捱得一日得一日. 好可惜自找嫂搵99同無賴哥傾. 又搵自己媽媽同無賴哥傾. 結果都係一樣. 無賴哥要離婚, 仲要搬出去同個女人住. 到左呢一刻自找嫂真係發狂了, 佢叫左佢妹妹同埋對仔女. 一起上99屋企同99 + 無賴哥講數.

無賴哥一早係99屋企等自找嫂. 自找嫂上到去就問無賴哥到底咩事要出去搵女人. 點解死都要即刻搞離婚. 無賴哥話根本佢唔想結婚, 係自找嫂搵個肚迫佢結婚. 而且無賴哥一心搵自找返黎係照顧頭家, 做個好老婆. 點知自找嫂又懶, 飯又唔煮, 仔又唔湊成日返外家. 甘呢個家有冇都冇分別. 而且咩都係錢為上. 無賴哥問自找嫂拎錢用好似去乞甘. 一D都冇當無賴哥係老公. 自找嫂聽到就火都黎, 自找嫂就講由結婚, 租屋, 生BB, 到買屋, 傢俱電器, 有咩係無賴哥或佢屋企俾錢嫁. 除左首期個10萬之外(註:當時係9成按揭), 咩都係自找嫂俾錢. 識用唔識搵. 結婚甘耐出去食飯都係自找嫂俾錢. 甘點叫唔好. 講到底都係無賴哥好賭成性. 結左婚就只係去賭. 對屋企都係冇貢獻. 自找嫂連99都剷埋. 話99唔識教仔. 一日都係99縱到無賴哥甘樣. 無賴哥先會搞到今日甘.

無賴哥見99俾自找嫂鬧, 就即刻出聲同自找嫂講, 佢呢世人只係最愛99, 其他女人都可以唔要. 99見無賴哥甘為自己, 又出埋聲一份. 話自找嫂根本睇唔起佢地屋企. 話有咩事而家都叫自找嫂去出席, 都唔叫我同C6. 點解要甘做,就係想自找嫂同無賴哥做當家. 點知自找嫂對99/62屋企既事一D都唔投入. 仲成日都黑晒口面. 而且又成日返外家. 99話自找嫂知唔知自己已經係嫁左人. 即係佢屋企既人, 咩事成日返外家. 自找嫂唔驚俾人笑嫁. 知唔知佢甘既行為搞到99佢地好冇面. 自找嫂話無賴哥成日唔返屋企, 佢唔返外家唔係守係間吉屋到呀. 而且個女又係外家, 返去見個女都唔得咩.

99係呢個時候自爆左無賴哥之前欠債既事. 99同自找嫂講, 唔好睇佢間屋好似乞兒甘. 呀無賴之前賭錢輸晒, 99一晚就幫佢搞掂左30萬返黎. 所以佢有錢都唔駛同你地交待. 都唔好以為佢冇錢. 唔係咩事首期個10萬話俾就俾. 而且99話唔好以為你地2個有咩事D仔女留俾99就可以. 99話佢一個孫都唔會要. 仲推4磅仔走, 又即刻走入房執晒4磅仔D野出黎. 叫4磅仔返婆婆到. 以後唔好返黎. 99話佢養到個仔甘大都未俾佢受個委屈既. 點知娶左女人返黎搞到個仔飯都冇得食. 見到就心痛. 呢D女人要唔要都算數. 到呢個時候, 自找嫂就話既然一個甘愛個老母, 一個又甘愛個仔. 你2個攬住一起跳樓死. 無賴哥推左自找嫂去露台叫自找嫂先跳落去. 係推撞一輪之下. 自找嫂個妹叫無賴哥停手再係甘就報警. 大家係呢個時候都停左落黎. D小朋友又嚇到不停喊. 自找嫂就一個湊2個細既離開. 自找嫂話唔會就係算. 佢要99同無賴哥將佢之前付出既錢要佢2個還返.

一場大龍鳳係個甘混亂既情況下結束. 如果大家想知道故事既發展, 請留個言支持下丫. THANKS!

DAISYLINYING    發表於 12-7-29 16:41
小寶貝兒  果然超級無賴!!!  發表於 12-7-27 12:06
小寶貝兒  果然超級無賴!!!  發表於 12-7-27 12:05
Strawberrybaby  支持!  發表於 12-7-27 11:11
豬仔妹  邊個嫁著你個無賴哥大伯都死...個99又咁極品!  發表於 12-7-26 16:51
mimichong  好緊張呀...今晚交唔交到貨呀  發表於 12-7-26 16:31
lanlo    發表於 12-7-26 12:47

子爵府

回覆:我的汕尾99之講離婚篇 (31)

第1

子爵府

第1

子爵府

第2

子爵府

第1

伯爵府

畀面勳章

第三
無賴哥

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

真係一家唔知一家事...

伯爵府

畀面勳章

我的汕尾99之講離婚篇 (31)

過份的二母子

子爵府

育兒性格勳章 BK Milk勳章

十卜

男爵府

男爵府

回覆:joechan1999 的帖子

故事下一章應該係樓主個賤99問樓主兩公婆攞錢還俾自找

侯爵府

第七個??!

男爵府

不知所謂嘅兩母子

大宅

Support.

男爵府

環保接龍勳章

追,樓主想問依個係幾多年前到既事???

joechan1999  都好似係4-5年前既事.  發表於 12-7-25 16:28

大宅

賤格兩母子,好想知佢地今時今日既下場呀!

大宅

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

留印~~~

男爵府

環保接龍勳章

joechan1999 都好似係4-5年前既事. 發表於 3 分鐘前

咁小朋友依傢都係好細,有個咁既阿爸真係可恥

joechan1999  只可以講我對呢個人不願置評.   見佢前面憎佢後面!  發表於 12-7-25 16:38

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

第一次第一版

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

依家兩個細路點呀?跟呀媽還是跟無賴?

首頁
12345...8

尾頁

跳至