使用意見

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+tinlong22+於+15-03-10+發表

原帖由 PallasChu 於 15-03-10 發表
哈~ jm 好支持你。。

Btw, 我唔係無睇說話書喎。就係睇咗,先話有誤導,同埋令人無所適從。
有,我咪話兩個月前問個陣,撐黃版友覺得無問題,兩個月後先發現自己無睇説明書囉

天朗氣清

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+tinlong22+於+15-03-10+發表

原帖由 PallasChu 於 15-03-10 發表
剛才我趕住入。覆遲了。
乜原來我有响你果帖留過言?等我花時間搵清楚先
有呀,你掛住同人打招呼話好耐無見丫嘛

如果個陣你係掛住入我個post探親,咁無計

kikikay    發表於 15-3-10 21:38
SillyU    發表於 15-3-10 19:01
MsBusy    發表於 15-3-10 18:53
天朗氣清

侯爵府

引用:Quote:原帖由 PallasChu 於 15-03-10 發表

原帖由 meowei 於 15-03-10 發表
我都唔知你講邊招

我講句野,又唔係講你地, 你係咪自己敏感左
咁可能係我真係敏感咗喇。。
見個帖係得我地幾個, assume 你唔係講其他人,咪只淨返我同 step 囉~

唔好意思,係我 skip 得太快無解釋

Anyway, 你話唔係就唔係啦~我信你

If children live with encouragement, they learn confidence. If children live with acceptance, they learn to love.

侯爵府

引用:Quote:原帖由 PallasChu 於 15-03-10 發表

原帖由 StepStep504 於 15-03-10 發表
又關禾樹
躺著也中槍
唔係吖,佢話唔係講我地
Relax

If children live with encouragement, they learn confidence. If children live with acceptance, they learn to love.

侯爵府

原帖由 StepStep504 於 15-03-10 發表
正字特警加tkop上身

咩叫說話書
係說明書,手快快打錯字
多謝指正

侯爵府

原帖由 tinlong22 於 15-03-10 發表
有,我咪話兩個月前問個陣,撐黃版友覺得無問題,兩個月後先發現自己無睇説明書囉

...
係喎,我搵到喇
事隔 2個幾月又放咗新年假,又 plan 緊復活節假,可能我個魂魄未返齊

多謝你提醒

Btw, 果次我無提出支持或反對架噃。。
無表態都唔啱? 而且果時係講緊過去時政繼續討論。但依家係討論緊大家原來對版規有不同理解。似乎係 2 個唔同嘅議題噃

侯爵府

有呀,你掛住同人打招呼話好耐無見丫嘛

如果個陣你係掛住入我個post探親,咁無計
你呢段留言充滿醋意

唔好意思,同你補打返招呼喇

亞 e 我有時要急急腳走人,唔好介意

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

PallasChu 發表於 15-3-10 19:00
咁可能係我真係敏感咗喇。。
見個帖係得我地幾個, assume 你唔係講其他人,咪只淨返我同 step 囉~
人地同天朗講, 你自己諗多左

侯爵府

引用:Quote:PallasChu 發表於 15-3-10 19:00 咁

原帖由 MsBusy 於 15-03-10 發表
人地同天朗講, 你自己諗多左

哦,ok

侯爵府

回覆:請問 基本版規 是否不適用於 \"時政擂台\"

撐返隻艇返黎先
~

王國專員和尊貴的版主,謝謝您為大家釋除疑惑。

雖然本人不贊成討論區容許會員人身攻擊,但仍十分尊重貴網管理層的決定。

只是,希望為其他忠實會員設想,或許有需要重新審視該版置頂帖文,和現時的搬帖措施。另,建議在進入該版塊的警句再加強提醒字句,以令會員清楚明白基本版規在該版塊不合用,以免令會員有不必要的誤會和投訴。

感激

chan803    發表於 15-3-10 20:39

珍珠宮

PallasChu 發表於 15-3-10 19:13
你呢段留言充滿醋意

唔好意思,同你補打返招呼喇
醋意?
你諗多左啦
我對你入黎尋親但又唔睇人講咩奇怪之嘛

小雄維尼    發表於 15-3-11 15:25
kikikay    發表於 15-3-10 21:46
MsBusy    發表於 15-3-10 20:38
scheong    發表於 15-3-10 20:34
天朗氣清

珍珠宮

原帖由 meowei 於 15-03-10 發表
我都唔知你講邊招

我講句野,又唔係講你地, 你係咪自己敏感左

珍珠宮

PallasChu 發表於 15-3-10 19:10
係喎,我搵到喇
事隔 2個幾月又放咗新年假,又 plan 緊復活節假,可能我個魂魄未返齊
但同時間又有好多人刻意係自由廣場出政治帖
一係咁囉, 嚴格執行「屢次刻意發表錯版時政主題,可被警告或封戶。」既規定

咁咪少D政治帖係自由廣場個度搬入黎囉

咁應該無人反對啦

天朗氣清

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:PallasChu 發表於 15-3-10 19:10 係

但同時間又有好多人刻意係自由廣場出政治帖
一係咁囉, 嚴格執行「屢次刻意發表錯版時政主題,可被警告或封 ...
其實有家,有d人唔守版規咋

所有錯版熱門時事及政治討論主題,會被移往時政擂台,包括任何離題而演變成討論時政的主題,管理團隊擁有移動主題的最終決定權,國民不得異議。屢次刻意發表錯版時政主題,可被警告或封戶。(2015年1月16日修改)

珊瑚宮

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 tinlong22 於 15-03-10 發表

原帖由 MsBusy 於 15-03-10 發表
屢次刻意發表錯版時政主題,可被警告或封戶。

超版同管理員一定要嚴厲執行先得

珍珠宮

MsBusy 發表於 15-3-10 20:43

我知係有, 之前版主們好人, 手鬆啫
攪到有人調返轉問其他人點解唔敢係自由講場講政治, 成件事調返轉黎講

既然唔想咁多帖移入去, 攪到咁唔愉快

係咪應該嚴格執行, 處理一下多次刻意出錯版既人呢?

天朗氣清

珊瑚宮

BK Milk勳章

回覆:請問 基本版規 是否不適用於 \"時政擂台\"

翡翠宮

引用:Quote:MsBusy 發表於 15-3-10 20:43 其實有

我知係有, 之前版主們好人, 手鬆啫
攪到有人調返轉問其他人點解唔敢係自由講場講政治, 成件事調返轉黎講
算唔算 本末倒置?

珍珠宮

MsBusy 發表於 15-3-10 20:51
算唔算 本末倒置?

又或者係時政版講完之後, 走出去自由講場版搵人呻, 攪到有D唔知情既人入左去
呢一點都處理下, 我都好同意

關於本版之任何爭辯、糾紛及投訴,請國民自行在本區發表,不得在親子王國及教育王國其他版區發帖,違規者之帖子會被即時移除,帳戶亦可被永久封鎖,而不作任何通知。
天朗氣清

翡翠宮

引用:Quote:MsBusy 發表於 15-3-10 20:51 算唔算

又或者係時政版講完之後, 走出去自由講場版搵人呻, 攪到有D唔知情既人入左去
呢一點都處理下, 我都好同意
...

只係一部分人唔遵守版規,咁多人喺裡面出post,入面果班反而無投訴!?

首頁
12345...9

尾頁

跳至