家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

rainbow 吖... (強調 - 我並不是銷售員) 我身邊朋友有小朋友及養寵物都強烈推介!!
本人因為家中有突發事, 在1月中買回來後, 現在需要放售, 希望你對它有興趣及了解這個真的可以吸塵蟎的吸塵機... (它也是一部空氣清新機)!!

大宅

2個BB的媽媽 發表於 13-3-4 12:44
回覆 JJBee 的帖子

請問直立式吸塵機跟有線吸塵機分別大嗎? 普通家居吸塵直立式會否方便些? 其實都係給姐 ...

姐姐真係成日用壞野, 勁明白!

如果你講伊萊克斯呢部二合一, 可以話分別係無線, 要叉電, 慳位, 同埋輕身, 我係百老匯攞過上手, 都好易控制.
普通果D, 就要一舊舊咁磡, 同埋有線.

呢部都係千幾蚊, OK, 不過就唔可以吸塵蟎.

大宅

Anmarcus 發表於 13-3-6 12:18
rainbow 吖... (強調 - 我並不是銷售員) 我身邊朋友有小朋友及養寵物都強烈推介!!
本人因為家中有突發事, ...

rainbow 太貴, 同埋parts太多了, 買左怕唔識用.

別墅

回覆 felicia_rain 的帖子

我都明白...part 多都係因為佢清潔用途廣; 我相信你都上網查閱過佢嘅資訊,
因為我在農曆年前買的, 送的禮物也比較多...
可以的話, 我可以給銷售員結你解釋!!
如果你有興趣可以再給我聯絡 ~~

(價錢係可以相議的 >.<)

別墅

Rainbow 係貴 不過貴買平用囉

千祈晤好買 2 手 無保養

男爵府

扭計澄 發表於 13-3-7 12:30
Rainbow 係貴 不過貴買平用囉

千祈晤好買 2 手 無保養

我都有朋友買, 但多數係留比工人用, parts 真係幾多, 每次吸都好大陣象.
如果2手無保養, 就真係麻煩D.

我等埋亞媽睇埋伊萊克斯果部先, 如果試過上手,我媽都易控制, 都會扑"取"買.

別墅

grace911 發表於 13-3-7 13:50
我都有朋友買, 但多數係留比工人用, parts 真係幾多, 每次吸都好大陣象.
如果2手無保養, 就真係麻煩D.
我平用既意思係有12保養 普通吸塵機用兩三年都會換啦

大宅

扭計澄 發表於 13-3-7 17:31
我平用既意思係有12保養 普通吸塵機用兩三年都會換啦
12保養 ??? 咁勁

男爵府

回覆:有無咩吸塵機, 可以吸埋塵蟎?

Rainbow is good,我連敏感皮膚,鼻敏感都可以好返,但一定要吸床

大宅

我都係買左rainbow, 因為我都係對塵有d 敏感, 未睇前我勢死話一定唔會話, 點知一睇完個demo, 勁心動, 因為屋企太塵啦, 成日抹極都係咁, 尤其訓覺, 個鼻勁痕~

吸床d塵蟎簡直驚人, 唔知由只可, 知道左日日陪住咁多塵蟎訓, 真係諗起都周身痕呀~~

所以認同上面jm 講, 貴買平用!

大宅

懶訓豬豬 發表於 13-3-13 14:28
我都係買左rainbow, 因為我都係對塵有d 敏感, 未睇前我勢死話一定唔會話, 點知一睇完個demo, 勁心動, 因為 ...

我唔敢比佢上黎做, 但睇完demo會忍唔住買,
我都有朋友買左, 話好多parts, 我怕煩, 同埋怕要用好多位擺,
加上我係要成日搬屋(因為租樓住), 所以要D方便D.

大宅

felicia_rain 發表於 13-3-18 02:19
我唔敢比佢上黎做, 但睇完demo會忍唔住買,
我都有朋友買左, 話好多parts, 我怕煩, 同埋怕要用好多位擺,
...
其實都唔洗怕忍唔住買o既, 如果係o岩用, 就唔洗怕啦, 至怕係買左唔用o者, 我就覺得呢部野係貴買平用, 因為可以用好多年, 配件都係幾個o者, 但可以打掃晒全屋野喎, 真係方便好多, 以前好多位都袜唔到, 而家一部機攪掂晒, 我個人就覺得好幫到我

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我買左Rainbow,佢用水,吸完可以見到水入面有塵蟎,同埋平時可以用黎過濾空氣,都幾好用。雖然係好貴,但係為BB,無計

別墅

我有個小問題.. 好多都話可以吸塵蟎... 但其實塵蟎咁細, 點證明吸出黎既係塵蟎哩?

子爵府

我都買左RAINBOW, 但因為重所以好少用, 又唔敢比工人用, 怕佢整壞. 而家擺係度好阻定.

子爵府

畀面勳章

maymay516 發表於 13-3-19 23:51
我都買左RAINBOW, 但因為重所以好少用, 又唔敢比工人用, 怕佢整壞. 而家擺係度好阻定. ...

下唔用同整壞我寧願搏下! 我工人日日用, 用了一年無問題, 只係佢唔夠膽洗個分離器囉, 用啦, 唔用好蝕架!

大宅

回覆:Anmarcus 的帖子

How much?!!?

別墅

回覆 maymay516 的帖子

雖然話貴賣平用...你覺得佢太重唔用, 你可以當佢做空氣清新機...
真係會少啲麈 and 會減少滋生塵蟎嘛 ^^

別墅

回覆 anna2000 的帖子

個 sales 上門做 demon 果時...佢會係個吸塵機接駁位放一位紗布,
之後就吸下你啲公仔呀...床褥呀!! 咁之後就攞塊紗布出黎睇....
仲話一塊指甲咁大嘅有7,8xx 隻塵蟎 ~~~

你有興趣可以幫你約 sales 做個 demon...佢可以解釋得清楚啲!!

男爵府

JJBee 發表於 13-3-4 11:15
Electrolux 好, 佢D機好用, 雖然我用緊佢部二合一, 無得吸塵蟎, 但佢D呢野有好用

我用緊呢部.
我家姐話想買部呢D直立式黎當掃把用, 我想問下, 方便嗎?太約價錢幾多?

首頁

尾頁

跳至