美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

雖然廣告聲稱facial 可以係門口販賣機賣, 但係我係網上見到有得book 就照book咗300蚊嗰類facial, 上到去發現原來係perfxxt medixxl 都有啲覺得唔對路, 不過諗下一間海外美容按摩店無香港代理又真係好難短時間有咁多分店, 所以我都覺得GXKX 自助美容店係perfxxt medixxl公司香港代理都好合理, 所以就照入去。 入到去要填表, 見唔到販賣機, 已經有啲怪, 過一陣就有個顧問話我揀咗300蚊試做價facial, 我就話乜唔係300蚊嘅項目咩, 講咩試做價呀?佢就繼續sell我做600蚊同900蚊”試做價”facial, 我就話我只係做300蚊嘅保濕清潔就可以。

別墅

新人中新人 發表於 24-4-28 21:58
雖然廣告聲稱facial 可以係門口販賣機賣, 但係我係網上見到有得book 就照book咗300蚊嗰類facial, 上到去發 ...

過程中無比我睇過廣告中所謂嘅80項不同facial, 我以為可能300蚊得一兩款所以無比我揀咁就算啦, 因為到嗰時成件事都已經似比人呃, 不過反正我無比多錢就由佢。入到房, 有個女仔幫我做, 成個過程只做咗洗面同加保濕機, 面膜針清都無, 做咗二十分鐘就完。 出到嚟本來都算, 鬼叫我蠢上當就諗住走反正比咗錢, 門口姐姐叫我簽嘢, 單入面話個facial 價值1780, 跟住個顧問仲出嚟話佢送咗個補濕比我, 我都明知佢地做開黑店我耐佢唔何, 我唯有扮傻係咗前台大大聲講話佢地點樣呃人啦。 希望大家唔好上當。

複式洋房

已經見到好多個jm都中伏,你可以去fb個美容黑店group睇下

333s    發表於 24-5-7 10:12

複式洋房

雖然廣告聲稱facial 可以係門口販賣機賣, 但係我係網上見到有得book 就照book咗300蚊嗰類facial, 上到去發 ...

又係嗰間,最後300走到?

複式洋房

黑店

複式洋房

我都係 GxKx 網上報名,然後比佢哋呃咗上去嗰間叫 Pexxx Mxxxx 度,去到都見唔倒 什麼 自助售賣機!然後入房 個顧問 同我分析皮膚我啲皮膚有 幾唔好!
但原來 佢哋標榜所謂嘅 三個價 即係逐樣嘢去計錢!例如「深層清潔」收$300、加「滋潤保濕」又要加多$300、然後想「打班」又要加多$900 做 皮秒機,我非常意外!覺得自已好似入咗個局 噉!不過都算啦,諗住可以 單次消費,上到去 即管試吓,以為之後再去做 可以逐次比$!
點知做完Facial 後 就 sell 我買療程,我就好驚訝 問 廣告上面又話 單次消費嘅?!但係個顧問話 冇得逐次比、又話可以幫我做 免息分期!聽到呢度我真係有啲火!我梗係唔肯啦!比佢哋嘅單次消費 噱頭 呃咗!
離開之後,心裏面怪責自己好蠢!
所以我宜家出嚟回應,係唔想有其他 jm 比佢哋氹上去!嘥錢嘥時間!

複式洋房

又系同一間公司?

子爵府

2024年龍年勳章

嘩!好過份,廣告寫到係$300一個正常facial唔係試做價

子爵府

2024年龍年勳章

angel_cky 發表於 24-4-29 15:32
我都係 GxKx 網上報名,然後比佢哋呃咗上去嗰間叫 Pexxx Mxxxx 度,去到都見唔倒 什麼 自助售賣機!然後入 ...

又話無人sell?

別墅

carrotboy627 發表於 24-4-29 15:40
又系同一間公司?

Exactly the same

別墅

angel_cky 發表於 24-4-29 15:32
我都係 GxKx 網上報名,然後比佢哋呃咗上去嗰間叫 Pexxx Mxxxx 度,去到都見唔倒 什麼 自助售賣機!然後入 ...

佢同我講佢係送個保濕俾我,但係成個過程入邊,淨係做咗洗面,同埋保濕,但係佢話呢個Facial原價1780 ,咁請問係咪本身洗面價值$1780呢? 痴線, 我明白呢間嘢做事手法不嬲都唔好,但係都唔係咁誇張囉。 你求其拮吓我個鼻呀,面膜都冇,係咪低能㗎?

複式洋房

回覆 carrotboy627 的帖子

Yes

複式洋房

新人中新人 發表於 24-4-29 16:01
佢同我講佢係送個保濕俾我,但係成個過程入邊,淨係做咗洗面,同埋保濕,但係佢話呢個Facial原價1780 ,咁 ...
佢哋真係當啲客 係傻嘅

複式洋房

angel_cky 發表於 24-4-29 16:11
回覆 carrotboy627 的帖子

Yes

真係要小心啲(emoji)

複式洋房

用試做價呃人上去chur sell,呢d真係黑店黎

別墅

珈菲貓 發表於 24-4-29 17:15
用試做價呃人上去chur sell,呢d真係黑店黎

問題而家佢唔係用試做㗎,佢直程話$300就係正價,上到去先呃人話嗰個係試做價

複式洋房

我仲諗住去試吓,原來系同一間公司(emoji)(emoji)

象牙宮

V beauty 自助式美容

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

angel_cky 發表於 24-4-29 16:16
佢哋真係當啲客 係傻嘅

美容店無間唔呃人
Ig shop 都係咁

複式洋房

世界乜都有 發表於 24-5-6 15:47
美容店無間唔呃人
Ig shop 都係咁

而家ig shop 賣mask HKD630 得8片 serum 一盒HKD720
用落同藥妝店無分別
仲話優惠HKD700 一套mask + serum 咁即係之前賺一倍啦
個價咁大咬

成份之前都被質疑⋯又話原材料瑞士香港化驗
個report 寫住”中華人民公和國2015年版”
上年先出2015 年標準係咪伏先

attach1/tmp/phpin5MtH
attach2/tmp/php8R4Mra
attach3/tmp/php2FNquD

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊