單親天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

環保接龍勳章

.....歡迎!

原帖由 jessicayoko 於 09-9-25 17:46 發表
可可爸爸識女仔ar
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

大宅

剛剛加入單身家庭, 依家等離婚簽紙....
阿女只係得10個月, 仲細, 相信阿女會很容易接受新daddy, 可惜自己未能開放...

禁止訪問

民房

我都好鍾意堂本光一
原帖由 Vin 於 09-9-20 21:24 發表
Hi, 你好呀~^^

我最嘅係堂本光一, 即係我張簽名相嗰個~~
如果我有生之年有機會去日本見佢真人就好~~
不過呢樣嘢好難會實現....因為即使係身處日本嘅fans, 都好難有機會見佢哋真人~~ ...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

其實我覺得可可爸爸就算係想識女仔都無咩問題呀, 講到明咪重好過扮清高。大家已回覆單身,一定會有孤獨既時候, 自然就好想再找個伴架啦…係呢個forum既全部都係有類似人生經驗既人,相信一定會有共同話題,會容易溝通一點既,係我初離婚時(4年前),亦係係綱絡上認識左唔少離過婚既朋友,應該話係轉登認識呢種朋友,因為只有佢地先最能明白自己所受既痛苦,的確當時呢班朋友給了我無比既支持, 我先可以解決好多難關。但當然大家必須小心啦,因的確有不少壞人利用呢種網站結識異性同做壞事既. 大家努力,唔好咁灰啦,緣份既野,要到就到架啦…大家加油!

原帖由 可可爸爸 於 09-9-25 18:16 發表

dont say that please. I just want to know more single parents. Dont forget this is 單親天地, welcome all single dad and mom

複式洋房

我做左單親媽媽8年喇,女女宜家已經小5,我最初同前夫分開既時間,出現左個好似好好既男人係我面前,果時佢追我不停對我女女好黎感動我,但不到4個月就開始變形,想同我分手竟然仲要拎我女女黎做藉口,數佢呢樣唔好,,果樣唔好,,仲要求我唔好要個女就可以同佢一齊,當時我覺得個天對我好殘忍!!!岩岩同老公分開就比我撞到咁既衰人,一心以為佢會錫我個女,點知結果會係咁,果次之後,我就一心諗住自己湊大個女,無論屋企點迫我拍拖我都拒絕,但日子耐左,足足8年丫~有時節日見到其他幸福家庭開開心心咁一齊過,我真係好想自己同女女都可以,可惜真係冇咁既勇氣去試................

試過一次,已經令到我有好大既陰影,好怕係其他人既口中聽到我女女既不是,雖然單親好辛苦,但堅持女女唔可以比人睇唔起!!!

大宅

新感情??

成日覺得"係由一個洞跳到另一個洞"

好似無乜分別, 但另一個洞又唔知道有咩等緊自己...

都係單身好d..哈哈...怕c 的我的選擇.

民房

大家好﹐好開心認識你地
其實剛加入單親﹐又同個女一齊生活既時候﹐我為左可以讓個女係個完整既家庭環境長大﹐就同左個同事一齊﹐雖然渠對我個女好好﹐但自己個心始終都..........

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

複式洋房

Agree, You can take care your daughter by yourself.

原帖由 dada~0w0~ 於 09-10-8 11:50 發表

你女女幾大?你咁樣會唔會唔太好....
始終果個都係陌生叔叔....而你自己又唔係對人認真...

民房

回覆 1# Potato-F31 的文章

我女今年5歲﹐2歲已開始同渠生活﹐關係ok.

別墅

開始新感情嗎??
根本就是覺得自己連喜歡別人的資格也沒有...
香港大把好女仔未婚, 自己是什麼??
只是一個帶著兒子的離婚女人而已...
生活圈子細+極度自卑+沒有自信。

大宅

原帖由 士多啤梨 於 09-10-10 21:08 發表
開始新感情嗎??
根本就是覺得自己連喜歡別人的資格也沒有...
香港大把好女仔未婚, 自己是什麼??
只是一個帶著兒子的離婚女人而已...
生活圈子細+極度自卑+沒有自信。 ...

人既價值並唔係妳離過婚又帶著個仔...用另一個角度睇,
妳如果冇自信,堅強既性格,根本就唔會活到今時今日...
唔好睇小自已...

洋房

是不容易的, 雖然自己非常喜歡小孩,但是真的不容易接受別的小孩, 因為自己已經有了兩個~

原帖由 veuns 於 09-10-7 14:50 發表
我做左單親媽媽8年喇,女女宜家已經小5,我最初同前夫分開既時間,出現左個好似好好既男人係我面前,果時佢追我不停對我女女好黎感動我,但不到4個月就開始變形,想同我分手竟然仲要拎我女女黎做藉口,數佢呢樣唔好,,果樣唔 ...

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

禁止訪問

民房

我做左單親媽媽7年喇,但我沒有結婚或離婚,我的孩子已7 Years old. 有時佢會說:媽媽我想有個新Daddy,當我聽到個心有D不安.因為孩子希望自己有一個爸爸.

複式洋房

我做了單親媽媽兩年啦! 可以對BB付出,很幸福!

這兩個年頭, 從自信心被前夫推到深淵, 很努力地現在見到曙光. 期間有家人,朋友,有主,有天使扶持. 建立了正確愛己, 愛人的價值觀.

無論你想開始新的關係,或決定再婚,同居.都會怕對小孩的影響. 故時間很重要.

我想說開始新的關係是可以的. 但要處理得怡. 例如新的伴侶可否適應你及小孩現有的生活? 當伴侶與小孩發生口角,怎處理? 全都要用時間,用愛心跟新的伴侶及小孩處理問題.

若想開始新關係的單親爸,媽, 可CLICK以下網頁:
http://www.cmac.org.hk/chi/f_marriage2.html

我? 還未遇到真愛,故沒有此煩惱.

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

首頁

尾頁

跳至