單親天地

跳至

首頁
23456...12

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

禁止發言

民房

給眾爸爸媽媽 :

明白你們的憂慮,因為曾經受傷害,所以現在缺乏信心.提意你們帶同自己的兒女參與不同活動,認識朋友,增加仔女與其他人相處的機會,亦能增加認識伴侶的機會, 千萬不要急於尋求男/女朋友.   

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我都係單親媽媽 .. 做左 4年啦 .. 之前個老公比我知道佢有第 2 個女人
所以係 bb 出世時就走左 .. 等左佢 2 年 (可能第一個男朋友就結婚所以唔捨得之餘都為左個女啦 !! 等左 2 年終於搞離婚, 但搞到而家都未得)
我有一個女都係 4歲呀 ..
之後識左個男仔 , 以為佢好好 .. 同佢有左 bb 因為某 d 事而分手
, 而家都唔知點算好 ... 唔開心 , 以為可以搵到一個可靠 o既人 .. 點知又比人呃多一次

[ 本文章最後由 happymama_jkc 於 08-12-13 02:04 編輯 ]

大宅

原文章由 p_o_m_a_n 於 5/12/08 05:43 PM 發表
唔好咁灰啦各位..其實都冇咩好怕丫...

我生完個女之後冇耐就同佢親生果件分開左...
同而家男友1齊,,2年了,,佢地1直相處得好好,,囡囡仲痴佢多過我添呀 ...

雖然我果個係女,,但我真係從來從來都 ...

初時我都以為係 .. 但其實唔係個個噤好彩
我就遇唔到, 我而家 d 一個有埋佢 bb 先話忍唔到我有個女女要分手
佢話好大壓力 ..

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你要加油呀....
原文章由 crazymosiquito 於 08-12-12 16:00 發表
阿藍: 多謝你呀,我會努力!!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我相信好多男人口講唔MIND,但事實上係MIND
所以搵到都要諗好多嘢,比我搵到,我同佢出街,但佢又唔想帶埋我個仔出街,咁可以點呢???一陣陪個仔,又比男朋友話唔陪佢,咁我又可以點呢???所以唔好急,慢慢黎啦,搵到咪試下,搵唔到又等下

原文章由 happymama_jkc 於 08-12-13 02:09 發表

初時我都以為係 .. 但其實唔係個個噤好彩
我就遇唔到, 我而家 d 一個有埋佢 bb 先話忍唔到我有個女女要分手
佢話好大壓力 ..

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都會

原文章由 可可爸爸 於 08-12-15 18:53 發表

You too

禁止訪問

別墅

hi,我都係單親媽媽,,,有個3歲0既仔仔...
我都仲未正式離婚,而家搞緊手續...分居左半年
感覺就係好無助,,,,,,
我都好驚搵過一個,,,,,太多顧慮了....

別墅

新開始邊有咁易呀!唔係講笑真係有陰影!

別墅

你好, 我也是單親媽媽, 女兒十四歲了, c6走時我女才一歲多。我覺得單親父母是很難找到另一半呢, 可況我也不是靚的人, 更加難找.......

找到也怕對女兒不好。 但也未必找到壞的不好的, 是嗎? 要放擔去認識, 可可爸爸, 不要用壞的一面去想, 有緣一定找到的。

可可爸爸,可以和你做個朋友嗎?

男爵府

其實好多人都會話唔介意另一半有細路,我都覺得佢地係真心唔介意,但就好介意同d細路一齊住一齊生活......
特別係如果d細路仲係細ge話就更加多問題,大人都會相見好同住難啦,更何況係d小朋友,所以我寧願唔好再抱希望俾心機湊大囝囝,一切都變得簡單好多.
囝囝係我心目中已經係做左囝、男朋友、老公.....
暑假.....咁就過咗一半啦.

禁止訪問

洋房

單親爸爸開頭可能會覺得要找返個伴 , 但到做了單親差不多4年後便覺得真的有這個須要嗎? 中間也有拍過拖 , 但她真的會不介意有多個小孩子嗎 ? 現在兒子已經讀小學自己也要工作 , 放工也要幫兒子溫習 , 教佢做功課 , 真的有多餘的時間和精神去開始和另一半的生活嗎 ? 到真的開始後才會發現口說不介意有個兒子 , 但心裡便說經常沒有時間理她 , 這樣的話你也會想找一個新的關係嗎 ?

首頁
23456...12

尾頁

跳至