時政擂台

跳至

首頁
12345...17

尾頁

禁止訪問

大宅

moto1357 發表於 23-12-27 00:23
唔係某色人種+劣師不斷話要尊重法治!又話三權分立!6百個劣師又遊行阻止港府釋法!死英國佬又插隻手入嚟 ...

莊豐源祖父屯門駕車遭輕鐵撞險死
[size=1.077em]ontv 東網電視
[size=0.86em]2014年10月25日

引發連串社會問題的莊豐源案,成功為「雙非」孫兒爭取居港權的莊曜誠,星期五在屯門駕車期間遇上車禍被困,由消防員救出,再以救護車送院治理。

男爵府

RelaxHippo 發表於 23-12-27 00:58
呢句話還返俾你,任你點誤導,都無法改變賣國賊犯民政棍,狀棍,法棍出賣國家,出賣香港,打開香港雙非居 ...

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

平平常常 發表於 23-12-27 10:39
你地留意一下,呢個fungpig同澳洲Ken都係有「任務」在身,好多時跳出來,唔係一輪嘴閙中國、香港政府,就 ...

好心唔好再發夢啦,唔鍾意咪走囉,仲想攪攪震,坐監唔好問點解

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

peru 發表於 23-12-27 11:36
係呀 ! 此點我就唔知呀 !

我只發現佢在FB 的唔同群組, 唱臭D 唔幫他的人, 例如:

呢對雌雄曱甴簡直係香港極品!

佢地依家公開唱衰英國政府,真係唔使用BNO Visa去英國,你咪低估英國佬d陰招。求其揾個籍口就一腳伸佢地走。

子爵府

平平常常 發表於 23-12-27 23:13
一儆百的作用。.

佢有幼童就好容易博得同情.....好難

珍珠宮

peru 發表於 23-12-27 17:50
咁如果佢地當初從香港出發至最終到瑞典, 均是用BNO 去, 那麼香港甚至中國政府都不宜插手此事喎!

中國政府成日叮囑自己國民,去到外國要遵守當地法律,做事依法依規。

同埋好早已經講左會反制英國借BNO搞事。呢單野係很好的樣板,有殺一儆百的作用。

子爵府

wasabikingdom 發表於 23-12-27 23:07
第一時間都覺得似陳2.0
BB 來歷成疑,父母行踪吊鬼,成件事係一埸戲
...

就係囉! 陣間D 政棍 又走出黎幫佢...

又哭又成.....有幼童最容易多人同情.

珍珠宮

RelaxHippo 發表於 23-12-27 16:11
我估佢哋喺芬蘭為咗慳錢,無喺芬蘭醫院做產檢,喺家居自己生,但又無俾錢揾合資格助產士助產,佢哋證明唔 ...

正常留學生係會購買當地醫療保險,以cover留學期間係當地的醫療開支。

我反而覺得佢地係屋企非法生仔,係為左避免個細路有中國籍呢個身份,只要佢無身份,他朝有日最差情況被歐洲國家遣返,就無法遣返佢地個細路(係佢地個角度係保護個女)。

需知極端黃絲係非常渴望逃離香港,追求外國自由香甜的空氣。所以佢地一開始已經破釜沉舟、封左呢條路(其實等同某些南亞假難民撕毀自己證件,企圖令人地無法遣返佢地回原居地)。呢點與佢地後來係瑞典需求政治庇護,成為難民獲得收留,係首尾呼應。

最後係佢地接受唔到個女因為黑市兒童身份被瑞典政府監護成長而反檯,閙盡各個政府。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

peru 發表於 23-12-27 17:58
佢地此2.3 日都無咁守吋啦! 死死地氣, 謝謝前謝謝後啦!

第一時間都覺得似陳2.0
BB 來歷成疑,父母行踪吊鬼,又用BNO,香港同中國講咗唔認BNO,點比佢哋入境,
成件事係一埸 show,要香港同中國出醜於國際

男爵府

peru 發表於 23-12-27 17:58
佢地此2.3 日都無咁守吋啦! 死死地氣, 謝謝前謝謝後啦!

想R免費返香港(遣返)

子爵府

平平常常 發表於 23-12-27 10:29
我估計佢地當初係想學印度難民,以為bb完全無身份,以血緣關係去博取同情(北歐興講人道主義),以便一家 ...

我都覺得係咁!更加覺得呢對曱甴抵死!

男爵府

aidan08 發表於 23-12-26 02:37
死曱甴真係無個正常,格衰口賤無腦無廉恥!咁憎香港,唔該永遠唔好返嚟! ...

放心,佢哋外國搞唔掂,一定死返嚟香港

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

peru 發表於 23-12-27 08:54
我猜佢知道芬蘭企硬唔肯為他們簽發出生證明, 所以去瑞典尋求庇護, 順便告埋芬蘭及找英國協助,
兩公婆喺香港出世唔鍾意香港政府/中國大陸
去芬蘭/瑞典又話人哋政府: 芬蘭不人道對待,英國外交部拒絕支援, 瑞典非法擄走
覺得父母唔識合地球生活, 移民去火星最好
拐帶兒童就無, 洗黑錢又唔捨得俾錢去醫院生就有

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

平平常常 發表於 23-12-27 10:39
你地留意一下,呢個fungpig同澳洲Ken都係有「任務」在身,好多時跳出來,唔係一輪嘴閙中國、香港政府,就 ...

有一個已回覆你

好似仲有一個,但有時我都分唔清。好鬼。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

annie133 發表於 23-12-25 23:30
又來,我在FB看過
以下懶人包:
香港男女三四年前用學生簽證入芬蘭雙非生女,個女攞唔到身份證,事主仲比人 ...

好睇。thanks
深入淺出,明白了。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

peru 發表於 23-12-27 11:36
係呀 ! 此點我就唔知呀 !

我只發現佢在FB 的唔同群組, 唱臭D 唔幫他的人, 例如:

西方國家都有黑警

子爵府

sharebuy 發表於 23-12-27 15:42
人地比意見,仲係咁講粗口話人,好無品、低質素

最怕佢地兩公婆被瑞典譴遣返返香港, 搞一個陳同佳2.0 版出來就煩.

子爵府

之緣 發表於 23-12-27 17:40
呢個就係重點
定係真係只有BNO?如果係咁佢就預左中國領事館唔會理佢

咁如果佢地當初從香港出發至最終到瑞典, 均是用BNO 去, 那麼香港甚至中國政府都不宜插手此事喎!

唯有望個女無人領養左喎!

首頁
12345...17

尾頁

跳至