跳至

首頁
12345...93

尾頁

大宅

pls count me for any gathering......

複式洋房

我都想呀! 我大囝係0511BB,細囡9月27日出生!
想幫阿囡識多D friend! 有活動PM我呀!
Welcome to visit Kolby & Cheryl's Blog
http://hk.myblog.yahoo.com/ilove-kachun

別墅

hello, my baby gal was born on Sept 4th. I am a working mom ... really have little time to spend with my baby. If you guys confirm to organise something, i will try to join as well. Please PM me when it's fixed.

Thx!!

別墅

原文章由 CCLee 於 08-4-24 17:53 發表
家姐讀深灣軒啟思呀!你個仔呢?

哥哥係海怡維多利亞讀K1,你個女讀PN定K1呀!你有冇比啲嘢你個女學架!

洋房

回覆 #6 seaurchin96 的文章

我都沒有理想地方 .. 同時沒有攪手 . 我都想一起玩 . 都不知點算好 ~~~

你為咩要搬去大埔 ?

香港仔都好方便 , 但空氣就麻麻地 .

大宅

原文章由 sammilowy 於 08-4-24 14:15 發表

我都係住香港仔架不過我係全職媽咪!哥哥11-11-2004,細佬4-9-2007,咁姐姐係邊到讀書呀!

sammilowy~

我兩個女同你兩個仔係同年同月出世呀!

大宅

原文章由 CCLee 於 08-4-21 11:00 發表
Hi 各位媽咪 ,

我已兩位媽咪 , 一個已3歲 , 一個剛剛半歲
因我同先生 , 一至五都返工 , 所以要待星期六或日 , 才帶D小朋友去公園玩 , 一係就去商場行 ... 又或者去下行山 .
但我兩發覺我們的小朋友都很怕人 . 想 ...

CCLee~

我都有2個女,大女3歲幾細女就來7個月,細女係9月30日出世架!我住堅尼地城!

洋房

回覆 #44 sammilowy 的文章

有 , 請個荷蘭人1,3,5上來教佢英文 , 他其沒有了 .
你呢你兩個仔仔 . 不仿給我意見 . 交流吓 !

我看你個大仔在海怡維多利亞讀K1 , 你是否住海怡呢 ? 我住海怡 .

洋房

回覆 #47 chimchim 的文章

HI Chim Chim 媽咪你好 !

我住海怡 . 我兩個女都同你們差不多大 .兩個都在瑪麗出世

大囡 : 05/02/19
細囡 : 07/09/27

你細囡現在是否食粥喇 ? 我個細囡勁鐘意食湖仔 , 諗住煮d粥仔佢食 , 佢唔食 , 慢慢等佢 7個月大才給佢食 . 你呢 ? 有沒有同樣問題 ?

交流吓 !~

大宅

原文章由 CCLee 於 08-4-25 11:00 發表
HI Chim Chim 媽咪你好 !

我住海怡 . 我兩個女都同你們差不多大 .兩個都在瑪麗出世

大囡 : 05/02/19
細囡 : 07/09/27

你細囡現在是否食粥喇 ? 我個細囡勁鐘意食湖仔 , 諗住煮d粥仔佢食 , 佢唔食 , 慢慢等佢 7個 ...

我兩個女都係瑪麗出世, 生細囡時, 我29/9早上入院, 係9樓, 唔知有無見過呢?
我細囡現在一餐糊仔, 一餐粥仔, 但佢飲奶不多每日4至5餐奶(每餐5-6oz), 食物放面, 試左 蘋果, 香蕉, 木瓜, 今日試南瓜....

我已為細女報了pg, 因為好多人要排隊...

別墅

原文章由 chimchim 於 08-4-25 10:32 發表

sammilowy~

我兩個女同你兩個仔係同年同月出世呀!

又會咁啱2個都一樣,我之前住薄扶林道架成日都會落西環食飯,啱啱上年先搬黎香港仔。你地係瑪麗生我唸你地係咪順產呀!我怕生嘅過程所以2個都係 st paul 開刀生架!

[ 本文章最後由 sammilowy 於 08-4-25 12:55 編輯 ]

別墅

原文章由 CCLee 於 08-4-25 10:53 發表
有 , 請個荷蘭人1,3,5上來教佢英文 , 他其沒有了 .
你呢你兩個仔仔 . 不仿給我意見 . 交流吓 !

我看你個大仔在海怡維多利亞讀K1 , 你是否住海怡呢 ? 我住海怡 . ...

我住香港仔舊大街,我個仔學緊公文數、係tom lee 上緊3歲班 music wounderland,佢教英文教得好唔好呀同埋幾錢,因為我家姐唸住叫我暑假同我埋佢2個女一齊組group係海怡東商場學英文、國語,其實我想比佢學游水但係佢話驚喎!

別墅

原文章由 chimchim 於 08-4-25 11:14 發表

我兩個女都係瑪麗出世, 生細囡時, 我29/9早上入院, 係9樓, 唔知有無見過呢?
我細囡現在一餐糊仔, 一餐粥仔, 但佢飲奶不多每日4至5餐奶(每餐5-6oz), 食物放面, 試左 蘋果, 香蕉, 木瓜, 今日試南瓜....

我已為細女 ...

你個女報咗咩pg呀!其實我冇諗住咁細比佢上pg因為哥哥都係1歲之後比佢上,而家係屋企比細佬睇 disney 囉!

複式洋房

有活動預埋我呀

複式洋房

Hi, my baby gal is also 7M now. Pls count me if you organize the function. Thx.

民房

好似有好多媽媽而家都話JOIN喎~
唔好意思我想問下上次 YMCA個次我冇去吖~
但我睇返D 相好似都幾好咁. 咁上次係邊個做搞手架 ?
其實我而家係田灣我99 個樹住住先~但我覺得田灣乜都唔方便!
我返工係金鐘要成個鐘.之前我係元朗村屋返金鐘8個字就到但因
因為我有養狗唔方便同女女一齊.上星期狗狗走咗.
我就同我老公一齊搬大埔.D樓又平其他都方便好多~
之前我又住過幾年,慣咗所以都係揀返大埔.

原文章由 CCLee 於 08-4-25 10:04 發表
我都沒有理想地方 .. 同時沒有攪手 . 我都想一起玩 . 都不知點算好 ~~~

你為咩要搬去大埔 ?

香港仔都好方便 , 但空氣就麻麻地 .

大宅

原文章由 sammilowy 於 08-4-25 12:52 發表

又會咁啱2個都一樣,我之前住薄扶林道架成日都會落西環食飯,啱啱上年先搬黎香港仔。你地係瑪麗生我唸你地係咪順產呀!我怕生嘅過程所以2個都係 st paul 開刀生架! ...

對啊! 我兩胎都順產, 真係痛到震.....

大宅

原文章由 sammilowy 於 08-4-25 13:06 發表

你個女報咗咩pg呀!其實我冇諗住咁細比佢上pg因為哥哥都係1歲之後比佢上,而家係屋企比細佬睇 disney 囉!

我幫亞女報左明愛學前教育pg, 都係等一歲先上, 細女我沒有太多時間給她...

大宅

原文章由 seaurchin96 於 08-4-28 13:23 發表
好似有好多媽媽而家都話JOIN喎~
唔好意思我想問下上次 YMCA個次我冇去吖~
但我睇返D 相好似都幾好咁. 咁上次係邊個做搞手架 ?
其實我而家係田灣我99 個樹住住先~但我覺得田灣乜都唔方便!
我返工係金鐘要成個鐘.之前 ...

我都有朋友住大埔, 大埔好似幾多好野食....

複式洋房

究竟那位媽媽有空可以幫手安排呢?

首頁
12345...93

尾頁

跳至