跳至

首頁
12345...14

尾頁

侯爵府

Re: 全日制幼兒園媽咪~~~請進

Hi

軒軒都讀緊全日, 4點半先放學, 家姐讀小一, 1點半放學, 個工人係屋企都不知做mug.

早幾日(連續幾日), 個地下好'冼', 好似無抹過甘, d衫又成個星期都不燙.

真係佢舒服過我.

水晶宮

hinhinmummy,

Hi!我個囝囝又係叫軒軒,同你一樣都係讀全日班,又係4歲半
家姐讀邊間小學呀!嘩你個工人真係好歎呀!
hinhinmummy 寫道:
Hi

軒軒都讀緊全日, 4點半先放學, 家姐讀小一, 1點半放學, 個工人係屋企都不知做mug.

早幾日(連續幾日), 個地下好'冼', 好似無抹過甘, d衫又成個星期都不燙.

真係佢舒服過我.

大宅

HIN_bb:

Hello, 我小朋友3歲半, 讀緊N2, 佢足2歲就插班返N1, 到9月再正式讀返N1, 所以都返左1年半學啦.

水晶宮

chingchingmom,

你要唔要返工架!衣家開始有功課做未呀!

chingchingmom 寫道:
HIN_bb:

Hello, 我小朋友3歲半, 讀緊N2, 佢足2歲就插班返N1, 到9月再正式讀返N1, 所以都返左1年半學啦.

大宅

我要返工架, 我送仔仔返學, 阿媽湊佢放學, 我放工就去阿媽屋企食飯, 之後帶佢返屋企.

所以我更加要畀佢讀全日, 因為我阿爸縱到阿仔不得了, 阿仔唔叫要零食, 佢都會全部擺晒出來, 引到佢食為止, 又24小時開住TV, 仲係睇埋D無線劇集, 唉......

N2開始有少少功課, 不過主要係畫下線條, 周末多少少, 都好快搞掂, 遲D就唔知點啦, 因為我都好夜至放工......

你呢?

水晶宮

我奶奶揍放學,係咁架啦老人家都幾仲小朋友,所以我同你一樣早d比佢返學,我囝囝每日都有功課做,大約一至兩樣唔算太多

chingchingmom 寫道:
我要返工架, 我送仔仔返學, 阿媽湊佢放學, 我放工就去阿媽屋企食飯, 之後帶佢返屋企.

所以我更加要畀佢讀全日, 因為我阿爸縱到阿仔不得了, 阿仔唔叫要零食, 佢都會全部擺晒出來, 引到佢食為止, 又24小時開住TV, 仲係睇埋D無線劇集, 唉......

N2開始有少少功課, 不過主要係畫下線條, 周末多少少, 都好快搞掂, 遲D就唔知點啦, 因為我都好夜至放工......

你呢?

大宅

Chingchingmom,
我以前都唔係咁想比佢咁細個返學啊!但都無辦法,反而
而家真係返左學學到好多野,總好過日日係屋企無野做,
剩係睇vcd,或者玩玩具.你同我都差唔多喎,99有時接左
囝囝放學之後我上去食埋飯再返屋企.

HIN_bb,
我岩岩睇在地圖,嘩!原本你同我公司係咁遠啊!我收工
放5:00pm,囝囝最遲6:00pm前要接放學,所以都夠時間.

仲有呀?我囝囝又係叩”軒軒”啊!
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]

侯爵府

HIN_bb

軒軒3歲咋, 個工人真係好嘆, 阿女放學又會去左奶奶度, 佢不鍾意我們的工人, 鍾意奶奶果個, 所以日日放學換完初就走過去, 食埋lunch, 做埋功課先返. 所以我個工人都不知有無作用, 無佢又不得, 有佢又晒錢.

阿女讀軒尼詩

侯爵府

ka9740

果排興個'軒'字. 所以好多小朋友都叫軒軒

我個女果班都有幾個軒.

水晶宮

ka9740,

嘩!原來咁多都叫"軒軒"你地叫咩"軒"呀!我個仔仔叫"子軒"
我同你公司睇地圖就好遠,如果我行過黎你度大約10分鍾左右,我放5:15PM :mrgreen:

ka9740 寫道:
Chingchingmom,
我以前都唔係咁想比佢咁細個返學啊!但都無辦法,反而
而家真係返左學學到好多野,總好過日日係屋企無野做,
剩係睇vcd,或者玩玩具.你同我都差唔多喎,99有時接左
囝囝放學之後我上去食埋飯再返屋企.

HIN_bb,
我岩岩睇在地圖,嘩!原本你同我公司係咁遠啊!我收工
放5:00pm,囝囝最遲6:00pm前要接放學,所以都夠時間.

仲有呀?我囝囝又係叩”軒軒”啊!

水晶宮

咁你工人滿約咪可以唔要,限返D$ma

HIN_bb

軒軒3歲咋, 個工人真係好嘆, 阿女放學又會去左奶奶度, 佢不鍾意我們的工人, 鍾意奶奶果個, 所以日日放學換完初就走過去, 食埋lunch, 做埋功課先返. 所以我個工人都不知有無作用, 無佢又不得, 有佢又晒錢.

阿女讀軒尼詩

大宅

Hinhinmummy,
我都覺得你不須要個工人啊!點解你囡囡唔鍾
意個工人呀?係咪工人蝦你d仔女呀?

HIN_bb,
我囝囝同你囝囝差唔多咋!
咩原來咁近咋,因為我都好少行去你個邊.
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]

侯爵府

奶奶雖然行到, 但出街要人扶, 所以佢個工人一定要跟實佢, 我個女有時要返興趣班, 無人帶佢去, 所以一定要請工人.

除非我請個鐘點啦, 但又貴wor.

點解我個女不鍾意姐姐? 未因為阿女叫佢斟水又好, mug都好啦, 叫極都無反應, 佢係懶到不想答你果種, 不過我佢都係做埋月尾, 我提早termination佢contract.

水晶宮

ka9740,

係呀!得閒我約你食飯,你lunch幾點呀!你帶飯多定出街食多呀!

ka9740 寫道:
我都覺得你不須要個工人啊!點解你囡囡唔鍾
意個工人呀?係咪工人蝦你d仔女呀?

HIN_bb,
我囝囝同你囝囝差唔多音咋!係”智”軒!
咩原來咁近咋,因為我都好少行去你個邊.

大宅

HIN_bb,
我都唔識煮飯所以我叫外賣多,因為我公司比較細,
d同事通常都唔願出去食,所以我好少出去,不過,如果
約出黎食lunch都焦問題.我1:00pm至2:00pm,咁你
呢/?你通常去邊度食多呀?因為我好少出去食,但我知
同圍都好多人呀!

再重頭請多一個工人好辛苦喎!又要再教多一次,不過都
好過而家你請緊個個咁懶.
你係咪一個好好太太呢?你一定唔惡啦!所以個工人會偷懶.

水晶宮

ka9740,

我食12-1:00pm時間唔係好咁,我多數帶飯,係呀官塘區lunch時間好多人

ka9740 寫道:
HIN_bb,
我都唔識煮飯所以我叫外賣多,因為我公司比較細,
d同事通常都唔願出去食,所以我好少出去,不過,如果
約出黎食lunch都焦問題.我1:00pm至2:00pm,咁你
呢/?你通常去邊度食多呀?因為我好少出去食,但我知
同圍都好多人呀!

再重頭請多一個工人好辛苦喎!又要再教多一次,不過都
好過而家你請緊個個咁懶.
你係咪一個好好太太呢?你一定唔惡啦!所以個工人會偷懶.

侯爵府

ka9740

我初初捉得佢好緊架, 但後尾6月的時侯, 發現軒軒不多講野, 帶佢去做評估, 話佢late development, 甘果時開始就擺晒d時間係軒軒身上, 而忽略左個工人, 比佢有機可乘.

所以我更加一定要請工人, 因為每星期都要帶軒軒去做training. 佢早排懶到連un un都不洗就走去訓覺, 比我鬧完, 依家先洗返.

你們你邊度返工? 可以約埋食lunch甘好? 我係新界呀, 陰工.

水晶宮

我地係官塘呀!你係新界邊度呀!
你囝囝衣家好d未呀!識講d咩呀!

ka9740

我初初捉得佢好緊架, 但後尾6月的時侯, 發現軒軒不多講野, 帶佢去做評估, 話佢late development, 甘果時開始就擺晒d時間係軒軒身上, 而忽略左個工人, 比佢有機可乘.

所以我更加一定要請工人, 因為每星期都要帶軒軒去做training. 佢早排懶到連un un都不洗就走去訓覺, 比我鬧完, 依家先洗返.

你們你邊度返工? 可以約埋食lunch甘好? 我係新界呀, 陰工.

大宅

我同HIN_bb都係係九龍觀塘返工,不過可惜我地
兩個食飯既時間唔岩,所以約唔到啦!你係新界邊度
呀?好似好遠咁喎,不過如果你住得近就好方便啦!
你囝囝點解會咁架,可唔可以話比我知呀?

水晶宮

ka9740,

你囝囝係邊區返學呀!你住係邊區呀!

首頁
12345...14

尾頁

跳至