跳至

首頁
23456...14

尾頁

大宅

Re: 全日制幼兒園媽咪~~~請進

HIN_bb,
我係新蒲崗住,囝囝係礸石山返學,都好方便,因為我99住慈雲山,所以唔可以返咁遠,如果太遠就要坐校車,咁放學時都唔知叫校車去我屋企定99屋企停,因為我間中都返99屋企食飯,所以就自己接放學或者99接放學就比較方便d.你呢?
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]

水晶宮

ka9740,

我住官塘,我囝囝都係官塘返學,唔駛搭校車,都好方便 :mrgreen:
ka9740 寫道:
HIN_bb,
我係新蒲崗住,囝囝係礸石山返學,都好方便,因為我99住慈雲山,所以唔可以返咁遠,如果太遠就要坐校車,咁放學時都唔知叫校車去我屋企定99屋企停,因為我間中都返99屋企食飯,所以就自己接放學或者99接放學就比較方便d.你呢?

大宅

HIN_bb,
咁你係咪係工業區隔離個度呀?你都好方便喎!
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]

水晶宮

ka9740,

我係游池果度 :mrgreen: ,我可以行返工

ka9740 寫道:
HIN_bb,
咁你係咪係工業區隔離個度呀?你都好方便喎!

大宅

你囝囝手上面個電話係咪可以變超人呀?因為我覺得我囝囝都好似有一部呀?不過佢買左又唔玩,但又要我買. :evil:

水晶宮

ka9740,

係呀!佢好鍾意超人,咩超人都鍾意,成日變身,小朋友係咁,成日買左d嘢都無玩,我仔仔有時都係咁,你仔仔鍾意咩玩具呀!

ka9740 寫道:
你囝囝手上面個電話係咪可以變超人呀?因為我覺得我囝囝都好似有一部呀?不過佢買左又唔玩,但又要我買. :evil:

大宅

游池? ?-( 仲可以行返工添呀?真係羨慕死人啦!lunch咪可以返下屋企,咁囝囝細個時你會唔會好想走返屋企呀?

水晶宮

你唔知游池係邊呀!我就無返屋企食飯,一來一回時間唔夠,佢有病時我都會食飯時間返去睇下佢,好彩返工地方近方便
ka9740 寫道:
游池? ?-( 仲可以行返工添呀?真係羨慕死人啦!lunch咪可以返下屋企,咁囝囝細個時你會唔會好想走返屋企呀?

大宅

我囝囝鍾意玩車,咩野車都玩,總之唔同大細,唔同顏色,同一款都要買,可能佢比你囝囝細少少,仲未識玩超人掛!佢唔同大d又轉另一d玩具呀,我無$買啦!

水晶宮

ka9740,

我仔仔都好鍾意玩車架,又有好多車,我囝囝2-3歲果時都已經好鍾意超人,佢都係成日買,我都買到窮 :-|
ka9740 寫道:
我囝囝鍾意玩車,咩野車都玩,總之唔同大細,唔同顏色,同一款都要買,可能佢比你囝囝細少少,仲未識玩超人掛!佢唔同大d又轉另一d玩具呀,我無$買啦!

侯爵府

ka9740

我個仔歲半的時侯換左呢個工人, 佢真係好靜(懶到不願講野), 不出聲, 佢黎左我屋企年幾, 一個電話都無(in & out 有來電顯示&打出記錄), 甘岩果段時間老爺又長期進出醫院, 又要忙搬屋, 阿女搵小一, 不得閒理軒軒.

後期又買左好多教育性的vcd, 個工人就懶到不想照顧佢地, 由朝開電視開到晚(訓覺前), 不知不覺間, 軒軒就迷左落電視, 不肯講野. 後尾我看書先至, 比小朋友看得太多電視(一日over2 hours), 會令到小朋友太專注落電視, 不理會四周的事物, 令到佢地無晒想像力/興趣去學其他野.

我做完評估之後, cut左不比佢地看電視(我自己都無看), 加上做左training之後, 依家叫做有d進步, 識得表達左(語言), 所以我成日叫我身邊的朋友, 不好比佢地的小朋友看甘多電視.

不過你們好彩, 有親人看小朋友, 不駛驚工人成日開電視比佢地看.

水晶宮

hinhinmummy,

比小朋友睇電視真係有咁大影響

hinhinmummy 寫道:
ka9740

我個仔歲半的時侯換左呢個工人, 佢真係好靜(懶到不願講野), 不出聲, 佢黎左我屋企年幾, 一個電話都無(in & out 有來電顯示&打出記錄), 甘岩果段時間老爺又長期進出醫院, 又要忙搬屋, 阿女搵小一, 不得閒理軒軒.

後期又買左好多教育性的vcd, 個工人就懶到不想照顧佢地, 由朝開電視開到晚(訓覺前), 不知不覺間, 軒軒就迷左落電視, 不肯講野. 後尾我看書先至, 比小朋友看得太多電視(一日over2 hours), 會令到小朋友太專注落電視, 不理會四周的事物, 令到佢地無晒想像力/興趣去學其他野.

我做完評估之後, cut左不比佢地看電視(我自己都無看), 加上做左training之後, 依家叫做有d進步, 識得表達左(語言), 所以我成日叫我身邊的朋友, 不好比佢地的小朋友看甘多電視.

不過你們好彩, 有親人看小朋友, 不駛驚工人成日開電視比佢地看.

侯爵府

HIN_bb

不好看小電視的影響力, 以前軒軒只顧看電視, 我們叫佢都不會睬我們, 無反應的, 我以為佢聾的tim呀.

依家叫佢, 佢都識得應我law.

不記得講, 我係沙田返工, 但就住cwb, 搭車都要9個字, 好慘.

水晶宮

hinhinmum,

聽完你講,我都唔好比咁多電視我個仔睇

HIN_bb

不好看小電視的影響力, 以前軒軒只顧看電視, 我們叫佢都不會睬我們, 無反應的, 我以為佢聾的tim呀.

依家叫佢, 佢都識得應我law.

不記得講, 我係沙田返工, 但就住cwb, 搭車都要9個字, 好慘.

大宅

Hinhinmummy,HIN_bb,
咁我都好少比電視佢睇,唔知點解係佢唔鍾意睇喎!
可能佢細個時好少開電視,係我地放工返屋企先開,而
佢2歲就開始返學,就更加無咩機會啦!
囝囝未返學之前我都好怕佢唔識講野呀?因為個時佢真
係好少講,而且又唔正,但而家好左好多啦!仲開始識串我
添,但係佢說話都係唔清楚.
不過我諗你囝囝同多d同年紀小朋友玩會好d架!

水晶宮

你地小朋友返左學多唔多病呀!

大宅

HIN_bb,
多左好多呀!平均一個月有一兩次啦!你囝囝又係唔係呀?

侯爵府

未好過, 好返一兩日又黎, 依家還有小小咳, 小小鼻水.

水晶宮

係呀!衣家咪好少少 :-|

ka9740 寫道:
HIN_bb,
多左好多呀!平均一個月有一兩次啦!你囝囝又係唔係呀?

水晶宮

係咁架啦,遲D會好D,不過咳好耐先好,睇見佢地咳真係好辛苦
未好過, 好返一兩日又黎, 依家還有小小咳, 小小鼻水.

首頁
23456...14

尾頁

跳至