跳至

首頁
34567...14

尾頁

侯爵府

Re: 全日制幼兒園媽咪~~~請進

甘你們有無買門診保險? 想幫佢買, 以前買過CARD果隻, 不好, D醫生比D CHEAP藥, 逐次CLAIM果D, 又要買大人先包小朋友, 比得黎, 同自己比錢又差不多? 點看?

水晶宮

hinhinmummy,

我有幫囝囝買保險,係我公司一齊買,門診醫療每次CLAIM8成,你而家買邊隻呀!

hinhinmummy 寫道:
甘你們有無買門診保險? 想幫佢買, 以前買過CARD果隻, 不好, D醫生比D CHEAP藥, 逐次CLAIM果D, 又要買大人先包小朋友, 比得黎, 同自己比錢又差不多? 點看?

大宅

HIN_bb,
我兩樣都無買喎!門診個個好唔好呀?係咪要指定睇咩醫生先可以claim呀? ?-(
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]

水晶宮

ka9740,

我買果隻唔駛指家醫生,只可CLAIM 8成,最高CLAIM$150

ka9740 寫道:
HIN_bb,
我兩樣都無買喎!門診個個好唔好呀?係咪要指定睇咩醫生先可以claim呀? ?-(

侯爵府

HIB_BB

我未買呀, 我同我老闆FLIGHT緊, 係公司個PLAN到加埋佢地落去, 但不知得不得.

水晶宮

如果得可以平過出面果D
HIB_BB

我未買呀, 我同我老闆FLIGHT緊, 係公司個PLAN到加埋佢地落去, 但不知得不得.

大宅

我都差唔多收工啦!聽日再傾過啦!
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]

水晶宮

ka9740

ka9740 寫道:
我都差唔多收工啦!聽日再傾過啦!

侯爵府

ka9740

HIN_BB

係呀, 我老闆基本人肯的, 但個死人HR做架梁, 我依家還嘈緊, 希望得啦.

水晶宮

希望你成功可以申請到

ka9740

HIN_BB

係呀, 我老闆基本人肯的, 但個死人HR做架梁, 我依家還嘈緊, 希望得啦.

水晶宮

我都走啦,明天傾過bye

侯爵府

你們就好啦, 甘早可以收工, 我老闆還係度.... :cry:

好卦住軒軒

水晶宮

你地覺唔覺得幼兒園課程淺過幼稚園呀!

侯爵府

HIN_bb

有媽咪甘提過, 但深無用架, 最緊要靈活運用, 我個女以前間幼稚園都好淺架, 點知依家小一都係甘淺.

但阿女的分析能力就好好, 佢可以推理甘估到個答案, 我舉不到例子, 因為佢爸爸同我講架, 因為我老公同佢溫習.

水晶宮

你囡囡好叻呀!佢間學校每日多唔多功課呀!
咁又係最緊要靈活運用,我都同意!
HIN_bb

有媽咪甘提過, 但深無用架, 最緊要靈活運用, 我個女以前間幼稚園都好淺架, 點知依家小一都係甘淺.

但阿女的分析能力就好好, 佢可以推理甘估到個答案, 我舉不到例子, 因為佢爸爸同我講架, 因為我老公同佢溫習.

大宅

ka9740:
我就一直都準備畀阿仔2歲開學, 因為我個老友都係咁早畀女女返學, 佢好乖好有規矩架. 而且眼見自己父母咁縱個仔, 同埋阿爸24小時開住TV, 仲食煙, 又不時對阿媽發脾氣, 簡直係完全反面教材, 所以一定揀返全日!!!

hinhinmummy:
你工人開TV畀軒軒睇, 你仲可以炳佢, 親人都係要睇彩數架咋.

我老豆24小時睇住無線/亞視, 仲係一D都唔益智, 好無聊的節目, 阿仔又跟住睇, 仲記得晒D劇集名同人物, 一日點止睇2小時咁小事!!!我都最多只能發自己mung憎, 聲都唔出得, 唉......我地唯一strategy係教阿仔:睇得多電視無益架, 呢D節目無益架. 佢有時都識叫公公不如關TV, 但阿公睬我地都傻.

試過我同老公教仔, 阿仔淨係掛住望電視, 我地叫老豆:[你可唔可以關一陣電視呀?], 佢最初無理, 我再講一次, 佢亦只肯轉去閉路電視台. 我真係火都來埋:[我淨係要你關一陣, 係完全熄左佢, 得唔得呀!] 佢先面黑黑咁關TV. 鬼叫間屋/電視都係佢架咩, 我亦無理由要控制埋佢生活style. 而家請左工人, 我準備慢慢withdraw from佢屋企啦, 唔駛咁煩.

HIN_bb:
我覺得而家D幼兒園都未必好淺, 都係要睇返係邊間. 不過一般人既有觀念係咁, 最大影響反而係報直資私小時, 個校長點睇.

水晶宮

chingchingmom,

你囝囝而家幾多歲呀!

水晶宮

你地會同小朋友揀小學會選擇政府/私校/直資,大家一齊分享

大宅

HIN_bb:

我仔仔而家3歲半, 我準備到時乜都報晒, 睇下邊間收再算, 因為我呢區好多學校都轉晒直資同私校lu.

水晶宮

chingchingmom,

邊間係你心水呀!

chingchingmom 寫道:
HIN_bb:

我仔仔而家3歲半, 我準備到時乜都報晒, 睇下邊間收再算, 因為我呢區好多學校都轉晒直資同私校lu.

首頁
34567...14

尾頁

跳至