跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇玩開"公仔屋, 迷你手作仔"既朋友仔呀?

hihi..
各位有冇玩開diy "公仔屋"或"迷你手作仔"呀? 我好仲意架,,有時間就會買有關既書黎睇,,同整下手作仔,,
希望可以同你地一齊吹下水,,分享下整"公仔屋"或"迷你手作仔", 既經驗 :-P :-P

大宅

Re: 有冇玩開"公仔屋, 迷你手作仔"既朋友仔呀?

丫..黎緊果幾日, 有個展覽係荃灣大會堂, 會有好多1:12既迷你手作展覽...唔好錯過呀..好正架,,我都會去偷下師 :lol:
11月26日 2pm ~ 8pm
11月27至30日 10 am ~ 8pm

大宅

Hi 意粉,

我都好鍾意公仔屋同埋迷你手作, 但我係買書睇多過做 :-P

重有你講果個展覽 ~《香港微型藝術會會員作品展2004》,我都想去睇

大宅

玄米茶,
hihi,,
嘿嘿,,其實我都係買書睇多過整, 但整既真係好有滿足感同好開心,,

個展上星期係太古坊都有擺..但因太遠所以我擇聽日去荃灣睇,,如果夾到時間..仲可以睇埋示範,,睇完反黎再同你傾下..你都記得去呀,,聽人講好正, 好有香港地道既手作仔去偷下師都好..,, :lol: :lol:

大宅

意粉,

我估個展覽應該唔錯,之前有線有個節目都去

大宅

玄米茶,
尋日我去睇左啦..大約有十多二十件作品,,但個個都好靚...好精細,,,我最仲意一個細細間..做賣布同毛店冷..佢地真係好有心機...佢地有d係開鋪頭..我都上過網址睇,,好正..今次係第一屆..第日我諗keep住都有呢d展睇,,唔好錯過呀lol:
我最差就係計比例..常計得唔岩,,攪到有d物品做出黎唔似,,如果樣樣都整得岩比例,,望落去就靚好多,,我會努力d,,做多d,,嘿嘿 :lol:

不過近排少左玩..因為自有左b後唔知d樹脂黏土同油畫顏料係對手度搓搓下有冇毒性,,驚對亞b唔好..成日都想搵人問玩唔玩得,,但唔知問邊個,,所以呢排好恨整但唔敢整好慘呀,, :cry:

大宅

意粉,

我今日都去睇

大宅

玄米茶,
係呀..真係個個都好靚..你講既廚房整好細緻..我見d poster上有每個作品既相和簡介, 見有d係呢個展冇放,,唔知果d係咪只放係之前太古坊個展呢?
最可惜之前係展覽既網址度, 睇到話唔可以影相,,所以係冇帶dc,,點知去到個個都影d作品,,都冇人阻止,,所以我冇得影番d相黎留念,,,真係可惜... :cry:

大宅

意粉,

唔好唔開心喇,我都同你一樣無帶 DC 去 :wink:

個展覽出

大宅

好似係呀,,好似有本作品集..下次經開有得賣既地方睇下先,, :-P

大宅

我都係好呢味架!!哈~~ 我係好仲意所有迷你物品,有玩、有睇書、有儲、又會 DIY,所以屋企放埋放埋左好多野無晒位!
單單爭係做 DIY 既工具同物料都佔左好多位耶!!
因我相信工欲善其事、必先利其器嘛,所以咪放埋唔好 "器" 係樹囉… 哈哈哈哈~~~

係呢呀意粉,你歡喜玩 D 乜東東方面呀?我最仲意同最拿手就係整迷你花,其次係迷你蛋糕!
另外我仲有整 "珠耳繩" 架!哈~~ 木珠椰殼珠等既頸練、手練我都歡喜玩架!
執業全職曳媽咪! 小樹屋之首席呀四!

首頁

尾頁

跳至