跳至

首頁

尾頁

大宅

Hello

Hello!!
朗朗豬係 2004 年 12 月 22 號係法國醫院出左世喇, 重 3.36 Kgs;-) 朗朗's Family updated on 05/06/06

水晶宮

Re: Hello

HI

男爵府

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

Hello! Everybody

ireneirene,

你個公仔 icon 好靚, 係邊度 copy 架?

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

男爵府

係一個好好人嘅BK會員jeje教我整架,你可以去以下網站試吓

男爵府

Charitymami,你女女而家學琴學得好唔好叮?

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

ireneirene,

嘩! 你好犀利 bor, 等我得閒慢幔研究先。

我個囡係 Tom Lee 上完 JMC, 13/3 有個畢業音樂會, 等完晒所有項目, 我會安排佢係附近琴行再習琴。
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

男爵府

Charitymami, 唔係我犀利係一個好好人嘅BK會員jeje教我整架
我亞女今日竟然成張math worksheet 功課唔見咗,
佢仲話好肯定有擺落功課袋,真係比佢激c 我!

侯爵府

ireneirene,

好似係思訓練習, 搵番未呀?

男爵府

係思訓練習,未搵番,可能係學校跌咗,亞女話明天係上課前,
係課室攞番做完番就得喎! :-x

侯爵府

你叫佢返學校搵下先, 可能留低係柜筒, 我個囡都試過留低D顏色筆, 作業, 仲同我講 sure sure 唔見左, 我叫佢返學校搵下, 結果就係留低係柜筒。

近日天氣乍暖還寒, 睇其它 topic 好多小朋友都咳和病倒, 就黎測驗, 大家都要小心 take care 囡囡。

男爵府

啲小朋友成日話sure sure,實質唔sure,比佢地激c

可能我亞女一年四季都有游水,所以轉天氣佢都無セ特別嘢

多謝你關心

侯爵府

Hello! ireneirene

我在此, 等我一陣間, 服侍埋個囡睡覺才上來

charitymami

男爵府

Hi charitymami,我女女剛剛瞓咗,唔好話請教啦, 我セ都唔識架,大家傾吓計就得.

侯爵府

ireneirene,

個囡完成 Tom Lee -JMC Course, 問過同班同學是否繼續學鋼琴, 有D話唔學, 有D問過出面D琴行, 發覺課程教法唔同, Tom Lee 唔係跟英國皇家試, 出面D琴行要由 Pre. 開始教起, 有D家長要求由 G1, 因為佢個囡係 Tom Lee 讀左四年(由3歲起讀), 另外有D家長係番 Tom Lee 上, 是 1:1, G1.

現在, 我很煩, 我已經係屋苑附近搵了一間琴行, 因為放學後, 可以由個工人帶佢返, 但未報名, G1---@410/4堂 (30 min), 包免費使用琴室10 hours:

但如果間琴行唔肯由 G1 起教, 要由 Pre. 開始, 請問要學幾耐先到 G1?

Tom Lee 肯由 G1 開始教, 是否俾返 Tom Lee 教為化算D?

上次畢業 concept, 撞到同班同學 Baribe Lam 都係同期畢業生, 阿囡問過佢, 原來佢係 Tom Lee 都讀左四年, 但佢話唔再學鋼琴, 我依家都唔知好唔好再學鋼琴, 定係轉學 volin?

男爵府

Hi Charitymami please check pm

侯爵府

Hi, ireneirene,

今日已經報了名, 琴行職員話報 Pre 先, @360/4堂, 唔駛買書, 用番 Tom Lee - book 4 上堂, 等老師決定由 G1 or G2 開始, 然後才補回學費差額; 佢話 Tom Lee 本琴書是去到 G1 程度。

至於假期補課, 如你所說, 係 within 個月內補回。

男爵府

哇!你真係好媽咪,個女鍾意呢個公仔,你即刻整張大頭照度!幾時上第一堂

侯爵府

ireneirene,

1/4 (Fri) 上第一堂。

另外, 老師話會進行家訪, 上次你地會談內容關於什麼?

上次跟你傾過 XX 女同學恰阿囡, 我已經叫阿囡避鬼左佢, 依家更加變本加厲常常針對鬧阿囡, 本來諗住等佢自己處理, 唉! 好唔好跟老師說呢? 好似又將小事化大, 真煩!

男爵府

Charitymami,
佢一入到嚟,佢問我有無特別同個女係出面上啲補習班,補中英數,因為佢覺得亞女主動之餘,好多較深嘅嘢佢都識,sorry,好似自己讚自己個女咁,我話游水、piano、dance and 畫畫,但中英數無,佢問我點解,我話中英數學校已經有教,如果我再係課餘時間要佢補中英數佢會好吃力,所以我課餘會安排一啲唔洗刻意用腦嘅活動。
佢問我亞女有セ"事好"?我話亞女勁鍾意睇書,由細到大都係,佢話佢都留意到,唔怪得知佢識咁多字。
仲有佢入亞女間房睇,又問亞女有セ寳貝比佢睇?
問我湊兩個女有無啲咩特別問題。
我個女話XX 女同學都係咁恰佢,XX 女同學成日同亞女講,我係班中最大,你要聽我講幫我做嘢等等難聽嘅說話,我問個女咁你點叮?亞女話嘅然你係班中最大,你應該照顧吓同學,而不是去恰同學,你咁多時間恰同學,不如用啲時間去讀書啦,可能下次考第一嗰個係你

首頁

尾頁

跳至