爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

男爵府

I have 4 years driving experience and my husband has 20 years driving expereince. We think "Toyota" is always better than "Honda". 我地揸過 corrolla, yaris, Jazz, civic, hiace, hilux, lexus i250, Subura, Lancer, stepwgn... our comment -- Toyota is always good!

大宅

引用:因為我家三年抱兩.大細B都要坐CARSEAT.大細

原帖由 嫣爸爸 於 12-11-11 發表
因為我家三年抱兩.大細B都要坐CARSEAT.大細B必須坐第二和第三排.第三排是一長椅.大人可緊貼CARSEAT旁照顧大 ...
個人覺得7人比8人版好,我都有2個b, 2張car seat。你如果想car seat旁都有大人照顧,可一張放2排,一張放3排,中間有通道方便前後通行。
我現在則兩張car seat放2排,太太有時坐前排,有時坐3排,視乎哥哥願不願意坐car seat。
你可以看看我以前一個post, 可知我在stepwgn and noah中間想了很久,主因就係7/8人的選擇。後來stepwgn出了7人版,便不用想了。

複式洋房

2013 版honda stepwgn要幾錢? 有乜送呀?

男爵府

dt22 發表於 12-11-12 07:52
個人覺得7人比8人版好,我都有2個b, 2張car seat。你如果想car seat旁都有大人照顧,可一張放2排,一張放3 ...
又其實, 7人版, 中間條通道好窄o者, 大人要照顧隔離坐o係carseat 個b 都唔係好難吧?
再唔係, serena 囉, 哈哈, 活動式中央手枕(座位)

大宅

畀面勳章

回覆 sorman 的帖子

因為大B只13個月大.明年4月細B將出世.屆時,大B也只歲半.兩個BB均極需要大人緊貼照顧.沒辦法,只好選8人.其實,我也喜歡7人中排的captain seat. 舒適,有型.有意外時,第三排的可以快快逃離車箱. 可是,BB真的太年幼,只歲半人仔獨立坐,身旁的大人便得側身時刻留意大B.因應路面而煞車時,大人容易扭傷脖子. 上星期日,新都城有TOYOTA車展. 我們一家再去看看NOAH的車廂.大伙兒認為STEPWGN較滿足我們的需要.待新屋入伙時,便啟動換車計劃. ^^

男爵府

引用:回覆+sorman+的帖子 因為大B只13個月大.明

原帖由 嫣爸爸 於 12-11-12 發表

因為大B只13個月大.明年4月細B將出世.屆時,大B也只歲半.兩個BB均極需要大人緊貼照顧. ...
嘻嘻,對我黎講,初生都會就咁放後座,叫老婆睇倒後鏡/叫4歲仔望下就算,綁住carseat很安全又唔係成日咁長(最多咪九個字)唔駛點理

大宅

引用:回覆+sorman+的帖子 因為大B只13個月大.明

原帖由 嫣爸爸 於 12-11-12 發表

因為大B只13個月大.明年4月細B將出世.屆時,大B也只歲半.兩個BB均極需要大人緊貼照顧. ...
其實我怎樣看,亦看不出你個原因是需要8人,多個7人安排。anyway, 建議你真係想清楚,兩個b是否真係8人好啲,可多爬下拉舊post. 不過,你才是最後用家,很難說!

大宅

我用stepwgn,前坐太太,兩件B中排,中間位工人坐takecare baby(記得帶奶咀及防太陽擋 ,後排收起放大雙B car,perfect......remark****後排no isofix

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

anthonyung 發表於 12-11-12 12:44
2013 版honda stepwgn要幾錢? 有乜送呀?
好似要廿九萬幾,前嗰排有朋友睇過。

首頁

尾頁

跳至