單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: **有無22歲以下的媽媽!*part two *

kathychoi,

我都唔知呀~我只係知佢地講得好慘囉~我有個relative 佢原本係餵人奶, 但點知佢個仔唔肯食, 攪到要食奶粉~我個仔細細個就大食~但大左小小就唔肯食又係掛住玩, 係而家好左d 肯一口氣食哂8安奶奶囉~如果兩次分得唔係太開既, 都唔緊要既~點解唔買電動既, 咁咪唔使咁辛苦囉~
我睇書話食人奶既bb係易面黃d ga~e生話只要唔係話真係好高既都唔使擔心~我個仔面黃都黃左好耐先退~食人奶多便便d ga ma~咁你個仔一日食幾多餐呀?
bb出左世, 我諗你同你老公既relationship都好左啦, 係咪?

大宅

angelmak,,
係呀,,老公放左幾日假所以咪無上黎囉,,一講起老公用錢,,我真係嘔血嫁,,我成日同佢慳,,但係個死佬就成日豪比d fd,,我真係比佢激死嫁~~

大宅

kathychoi ,,
想問下你avent買幾多錢呀????
好怕有d奶泵買得貴又無用咁就慘la~~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

kathychoi
你唔夠奶?係咁ga la,你又唔係埋身餵,好難刺激d奶水分泌o既,慢慢來la,最多咪補奶粉lo~
唉....你個b就話大食姐,我個仔次次餵親佢佢食兩三個字就唔食ga la,d姑娘話咁會食唔到d後奶,面黃會退得慢>.<我都有少少想pump d奶出黎俾佢食ar,但e生話呀b食得咁少都可以有重同有濕片,都ok wo,佢叫我睇定d先wo~我個仔都有面黃,今日去健康院個e生都話呀b面黃比較高,但佢話食人奶o既bb係咁ga wo,面黃高峰期係出世後第6,7日(即係今日),book左後日再check,如果再高上去就可能要照燈ga la,我都好擔心=.=

大宅

superlover_mak ,,
你睇左醫生未呀?? 以家重有無事呀???

大宅

happyzoehk 寫道:
你睇左醫生未呀?? 以家重有無事呀???

我仲未得閒睇e生呀~我個仔又病啦~要顧左佢先~
不過now只係盤骨坐o係度既時候痛~死啦~唔知會唔會冇仔生........我男朋友想要多個........ :-(

大宅

咁仔仔睇左醫生未呀??? 你同完佢睇你自己都要睇嫁,,如果真係整到盤骨可大可小嫁,,你整親咁耐都重有痛,,快d去睇la,,你重要幫你男朋友生多個baby嫁ma~~~~

伯爵府

牛年勳章

superlover_mak
你去睇下e生好喎 , 女人整親條腰骨好大件事架 , 唔好話生唔生多個呀 , 第時老左就幣la~~

果時我個仔都有黃 , 仲每次去都比上次高左tim , 坐月時我真係每隔兩鐘就餵一次奶 , 就算半夜 我都係兩個鐘起身一次餵奶~~好多次食奶bb都會訓覺 , 我就想辨法唔比佢訓 整佢醒law~~果時都好想放棄架 , 好彩無咁做到咋~~
我個fd比左個avent我 , 但比我泵到爛左
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

大宅

angelmak,,
係呀,,老公放左幾日假所以咪無上黎囉,,一講起老公用錢,,我真係嘔血嫁,,我成日同佢慳,,但係個死佬就成日豪比d fd,,我真係比佢激死嫁~~

happyzoehk,
我都係啦! 慳慳埋埋比佢出街玩...
2個寶貝~雅詠&灝泯

大宅

angelmak,,
都唔明係唔係個個男人用錢都係咁豪,,重要豪埋比d fd既呢??

大宅

我好慘呀,,,以家個肚愈黎愈大,,我訓覺抖氣已經辛苦嫁la,,以家連坐係到都覺得抖氣辛苦,,好似抖唔到氣咁.....點算~~~ :-(

大宅

忍吓啦! 個B過多2個月都出世啦!
2個寶貝~雅詠&灝泯

子爵府

angelmak~
琴日返健康院..姑娘都話朝早兩個鐘餵一次..夜晚三個鐘餵一次..雖然我有"交"鬧鐘..不過阿b 仲勁過d 鬧鐘 =.="
s 26我有俾水佢飲架..不過我之前淨係餵人奶時..老爺奶奶成日叫我俾d 水佢飲..琴日個姑娘話唔好..咁會"呀"住個胃..搞到佢食少左奶!!
你點叫醒你個囡囡呀?? 我個仔好懶訓..唉..叫醒佢都唔容易!!
佢仲咁細..我無俾奶咀佢呀..不過我諗應該唔駛俾都得..因為之前兩日俾佢用奶樽..之後再俾佢埋身食都ok!!
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

子爵府

CATHY_0122~
係呀..如果擺下面既可以擺兩日架~~ d 奶我都係坐返佢暖暖地就俾阿b 飲架啦!!
個奶泵我連埋d 奶瓶一齊"十" 架..平時未"十"都會用熱水洗洗咁囉!!
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

子爵府

superlover_mak~
個奶泵係我契大嫂俾架..不過聽人講話電泵都唔係咁好用..但就唔知係唔係 !!
我都知食人奶既bb 會易黃d ..琴日返健康院..阿b d 黃趺左..但體重輕左0.01kg ..姑娘同醫生叫我埋身餵返~ 我個仔依家一日食成差唔多十餐架~~ 佢依家用尿片用得都幾勁..差唔多一日十塊 ~"~
我同我老公都係我出院第日之後感情先好左..佢依家成日玩個仔..但我就好辛苦先拎到個仔訓..唉~ 不過我知我老公好錫我同個仔既

子爵府

kathychoi ,,
想問下你avent買幾多錢呀????
好怕有d奶泵買得貴又無用咁就慘la~~

我既係我契大嫂俾架..所以我都唔知幾多錢..不過聽個媽咪講話醫院既電泵可以租..但就400蚊一個月..都幾貴下..有d 媽咪可以泵到375ml 既奶出黎
其實有一個幾好既..以防萬一!!

子爵府

fongfonglover~
姑娘話我夠奶喎~ 琴日開始我埋身餵返啦..不過好麻煩呀..因為餵一邊時另一邊d 奶就係咁滴出黎..狂要換乳墊..我諗買乳墊都買到窮!!
你既兩~三個字係指佢啜定係擺左落咀仔開始計呀?? 我阿b 之前成日dump 奶..擺左落個咀度成半~1個鐘都啜唔夠15 分鐘..真係激c 人!! 不過好彩依家好左好多 ^^
你阿b 幾黃呀?? 我阿b 之前20..但依家趺返去17~18..禮拜五仲要返去check !!
其實照燈無咩既..不過阿b 唔係樹果日你會好掛住佢同谷奶谷得好辛苦..因為我之前係咁 ~"~

子爵府

我好慘呀,,,以家個肚愈黎愈大,,我訓覺抖氣已經辛苦嫁la,,以家連坐係到都覺得抖氣辛苦,,好似抖唔到氣咁.....點算~~~ :-(

你訓時打側or 用幾個枕頭墊住黎訓..而行or 坐時深深呼吸..咁會好d 架..因為我之前都係咁!! 加油啦~ 好快你阿b 就會出黎見你同你老公架啦..原來阿b 係個肚度真係好d 架..我依家湊阿b 湊到傻 =.=
得既話拍低你個b 係個肚度郁既情形呀..我之前有用手機拍..因為我阿b 郁得好勁..個個睇到都話佢好活潑

大宅

happyzoehk,

未呀~今日個e生唔開呀~要聽日先開呀~聽日先可以同佢睇呀~我諗我要星期4先睇到呀~希望冇事啦, 有事我都唔知點生多個呀~

大宅

CutieSo,

我唔想第時老左好似d 老婆婆咁要彎住腰要黎行呀~
我以前半夜餵我個仔, 佢訓左我都俾佢照食ga~到左個幾月既時候, 我見佢訓左唔食, 咁就開始冇俾佢食啦~
我好開心呀, 我個仔成日食藥, 瘦到成排骨咁, 一摸就摸到骨ga la~但都有18磅幾呀~

首頁

尾頁

跳至