跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

update: 之前報的中旅價, 已包碼頭稅, 但未包二日一夜旅遊保.
在中旅買旅遊保: HKD38/person
假如保埋唔見行李等其他, HKD74/person

大宅

因12月尾是旅遊高峯期, 旅行社的價錢會成日有變化, 並且, 越遲報名, 越不能確定能否有位起行. 所以, 現將截止日期定於12月4日下午8pm. 我們會在12月5日去旅行社報名. 請各位留意. 逾時不候.

已報名者, 請將人名(英文名)pm 給我. 謝謝

大宅

另外, 我們好像還未決定join 團, 還是自由行.
請各位定奪呀...

男爵府

今次無假去呀, 有無人去唔到想遲d一齊去?

大宅

遲到幾時呀? 玩完好玩, 可能我地會去第二次喎..
原帖由 elmolly 於 09-12-2 22:20 發表

男爵府

好媽媽勳章

唔該曬龍珠媽幫我地打點一切呀,原本我搵料架,點知打咗兩日都打唔通電話,變咗只係靠你搵添,真係唔該曬! 我send咗資料俾你啦,check pm!

原帖由 dragonpork 於 09-12-2 10:26 PM 發表
遲到幾時呀? 玩完好玩, 可能我地會去第二次喎..

複式洋房

唔該曬龍珠媽,我的wish list:

乘船時間 – Dec28 10.40 / Dec29 16.00
請問小朋友船價$250 (來回) 是不是有位座的?
新翼房或野趣房 (一張大床)

請check pm!

原帖由 dragonpork 於 09-12-2 22:05 發表
因12月尾是旅遊高峯期, 旅行社的價錢會成日有變化, 並且, 越遲報名, 越不能確定能否有位起行. 所以, 現將截止日期定於12月4日下午8pm. 我們會在12月5日去旅行社報名. 請各位留意. 逾時不候.

已報名者, 請將人名(英 ...

男爵府

原帖由 elmolly 於 09-12-2 22:20 發表

我想去!
一月之後可能無工返, 可以隨時去!

大宅

各位, 我又問咗油麻地旅遊. 佢地到依家都未知出發時間同地點.
問佢地平時大約幾點出發, 佢話朝早7點前到碼頭喎... 平時又會7/8pm 返到香港碼頭..

佢地話要出發前一日先知集合時間地點.. 好難預囉...
咁我地不如自由行啦好嗎? 橫掂諗住主要睇動物.
同埋, 假如搭1040船, 去到的話, 我地o既小朋友可能需要休息一下. join 團會令到佢地比較辛苦. 因為夜晚1930有大馬戲睇, 所以, 下午可能係酒店或者去鱷魚公園玩.
我諗住29號上午先去動物園, 咁有足夠時間睇動物.

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

elmolly,
我心大心細緊..
原本想去開就帶埋隻仔探太婆, 叫埋工人去, 响廣州間屋住一晚
但係又怕煩.. 工人攞visa都要時間
如果唔去.. 就唔駛去架喇, 個肚太大唔係幾方便! 你估你一月去唔去到呀?? 定係你一定要weekend架??
我怕人多.. 去都會係weekday..

男爵府

原帖由 小曳人 於 09-12-3 11:55 發表
elmolly,
我心大心細緊..
原本想去開就帶埋隻仔探太婆, 叫埋工人去, 响廣州間屋住一晚
但係又怕煩.. 工人攞visa都要時間
如果唔去.. 就唔駛去架喇, 個肚太大唔係幾方便! 你估你一月去唔去到呀?? 定係你一定要weekend ...

一月得喇, 總之過左12月31號就可以用出年d假! 老細衰到連no pay都唔準攞, 所以聽日都係病

你想幾時? 星期五/六或日一又點? 樂基朋友仔都想去, 不過佢地未攞回鄉証.

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原帖由 elmolly 於 09-12-3 14:08 發表

一月得喇, 總之過左12月31號就可以用出年d假! 老細衰到連no pay都唔準攞, 所以聽日都係病

你想幾時? 星期五/六或日一又點? 樂基朋友仔都想去, 不過佢地未攞回鄉証. ...

5/6 好少少..
唔會miss Sunday am堂音樂.. 不過阿仔要逃學囉!

叫佢攞定啦.. 始終都要去一次長隆架!

別墅

唔該晒, 我問問o下油麻地o既資料變o左要你去問o忝, 我個新姐姐尋晚來了(好彩無放飛機), 你知我有好多陰影啦, 所以今次樣樣都睇o下佢, 唔再由佢自由發揮, 搞到好忙又好倦呀 , 所以我今次跟大隊(只要有交通送返我們回港便ok), 明日做到証再pm你好嗎!

原帖由 dragonpork 於 09-12-3 11:08 發表
各位, 我又問咗油麻地旅遊. 佢地到依家都未知出發時間同地點.
問佢地平時大約幾點出發, 佢話朝早7點前到碼頭喎... 平時又會7/8pm 返到香港碼頭..

佢地話要出發前一日先知集合時間地點.. 好難預囉...
咁我地不如自由 ...

大宅

唔緊要啦, 我點都要問呢d 嘢架啦..
等我又問下poman 介唔介意自由行先

你個姐姐來咗, 恭喜晒呀!!!

原帖由 李做咩 於 09-12-3 18:17 發表
唔該晒, 我問問o下油麻地o既資料變o左要你去問o忝, 我個新姐姐尋晚來了(好彩無放飛機), 你知我有好多陰影啦, 所以今次樣樣都睇o下佢, 唔再由佢自由發揮, 搞到好忙又好倦呀 , 所以我今次跟大隊(只要有交通送返 ...

大宅

我見到有個blog 講長隆2日之旅.
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!FD ... A--/article?mid=881

個小朋友3歲. 同我地個b差不多..
睇下啦... 我諗呢個行程都幾好

男爵府

好媽媽勳章

自由行都無所謂,不過我想知你大約幾時買PACKAGE?我地入咗旅行會,等我問埋有冇酒店先,不過以我記憶所及,好似係無中國既酒店,但我都想穩陣D問咗先,聽晚再覆你啦!

原帖由 dragonpork 於 09-12-3 06:32 PM 發表
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!FDzpoWWFBw5sWhaMQ3fT_A--/article?mid=881

睇下啦... 我諗呢個行程都幾好 ...

男爵府

原帖由 小曳人 於 09-12-3 16:01 發表

5/6 好少少..
唔會miss Sunday am堂音樂.. 不過阿仔要逃學囉!

叫佢攞定啦.. 始終都要去一次長隆架!

咁你同c6申請完話比我聽邊日喇. 不過應該星期日/一平d, 當weekday計, 等你confirm再問喇.

男爵府

原帖由 dragonpork 於 09-12-3 18:32 發表
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!FDzpoWWFBw5sWhaMQ3fT_A--/article?mid=881

睇下啦... 我諗呢個行程都幾好 ...

仲有呢到

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2514923-1-1.html

同埋我個friend個blog

http://hk.myblog.yahoo.com/issacleung1227/article?mid=3334

大宅

雖然我唔去, 我可以 share d 資料, 上次我二月去時, 係自由行, 住祈福新村, 從村坐車去只係二十分鐘左右, 我有個 contact 可book祈福新村住宿, 佢仲可以代買長隆套票同安排車接送, 我可以搵番個電話俾大家架!!

大宅

佢係祈福居民, 要大國內電話: Ms Mui: (86) 13719287156

首頁
12345...7

尾頁

跳至