6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

洋房

我仔仔自從6個月開始轉2號到依家,d便便成日都好硬出唔到嚟...反而初生果幾個月就冇問題, 請問有冇BB有同樣問題? 想轉奶粉又唔之邊隻好? 加上呢輪周圍都話冇奶粉賣, 都唔敢轉. 請問日本奶粉 (森永, 雪印)好嗎? 容易買嗎?

大宅

我bb都係食能恩2,有時都有依個問題。但聽講座話bb到6個月以上就要飲8安士水以上,如果唔係就好容易便秘。
另外佢開始轉1至2餐粥粥或爛飯未呀?轉左就更加要比多d瓜蔬落去,都可以改善到架。

大宅

我個仔食能恩2, 便便好暢通, 食左固體後係要飲多d水架, 不過可能我個仔食得多菜, 飲好少水都冇問題.

仲有, 我見好多人本來食日本奶粉, 食到咁上下都要轉其他奶粉, 唔知點解.

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我仔仔自從6個月開始轉2號到依家
咁即係轉咗幾耐呢??
第一,轉奶BB腸胃要有適應期,你個[依家]即係轉咗幾長時間?
第二,6個月都應該開始食半固體食物,腸胃又要適應,同埋固體食物一定要飲足夠既水,或者食水果/菜.否則BB排便會好辛苦.

民房

我個都係一轉2號所有牌子都便秘到好嚴重,pat pat 红到爛!:-( 最後轉左Friso2號就無問题,但成日無货,上次去旺角黑店買Friso2仲比黑店厄,好滾 宜家BB快一歲想轉飲鲜奶!

民房

原帖由 gogogo2 於 11-2-1 10:23 發表
我個仔食能恩2, 便便好暢通, 食左固體後係要飲多d水架, 不過可能我個仔食得多菜, 飲好少水都冇問題.

仲有, 我見好多人本來食日本奶粉, 食到咁上下都要轉其他奶粉, 唔知點解. ...

我個B食能恩2直頭便秘到好恐佈!

伯爵府

牛年勳章

我個b一日一次便便
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

回覆 9# wati姐姐 的文章

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至