婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

老公有2個細佬

最細個個都28歲啦 佢女友27左右 (叫佢做A)

佢入親屋都唔會叫人

我同老公都好唔鍾意佢

唔叫我唔緊要 大家同輩

我又細過佢 叫唔出唔緊要

但最底限度要叫auntie uncle掛?

一啲禮貌都冇

最過份既係老公對落個細佬生左個女

咁A只會叫個bb個名 其他人都唔會叫

咁奶奶佢地表面又冇野既,但係我面前有時都會講下

我同老公見到唔係幾鍾意

同朋友傾開計發現有部份既老公既細佬既女朋友都係唔識叫人

你地有冇類似情況?

祝各位幸福快樂

禁止訪問

回覆:t19920912 的帖子

水晶宮

我冇嘜所謂,女友啫,都未必會係弟婦

大宅

我一時時, 男友媽媽同佢家姐同家姐個仔屋企, 我會叫auntie, 有時會叫埋個小朋友, 如果一家人一齊食飯就會全部人叫曬, 因有時唔係唔想叫, 而係叫曬都幾長氣, 不過最低限度我都會叫auntie 同埋對其他人hi law

大宅

有, 唔叫人算小事 (呢個我無乜所謂), 因為有更離譜0既野

如果佢本人係無乜禮貌, 建議少見少接觸少交流為妙

無禮貌0既人一開始恃熟賣熟, 就會好麻煩

我見你有post講你奶奶好好人, 我同你一樣, 我6299係順得人

唔會計較叫人呢D小事, 就算俾人洗到盡都唔會出聲

水晶宮

無禮貌的人,對住邊個都一樣無禮貌,
細佬女友可以同時係別人的姑9,姑仔,表姐妹,親姐妹,將來仲會係aunite,99之類.
我好少撞到無禮貌的人.
佢唔叫我,我咪主動叫佢囉.
次次無反應就次次繼續叫,
等人人都睇到佢既無禮.

別墅

回覆:有冇人老公個細佬女朋友冇禮貌?

我老公細佬女朋友都差唔多
不過佢好 d 叫會6299做 daddy mame
99勁鐘意佢
但從來唔叫其他長輩
eg 老公2個姑姐姑丈同其他親戚都唔叫
過年收利是都唔叫人唔多謝
其他親戚當個女仔面問叔仔 你女朋友嫁
叔仔就會話 人地90後怕醜ma
完全唔覺得有問題

男爵府

引用:我吾介意,因為我叔仔都未叫過我做啊嫂所以

原帖由 yayukicheung 於 14-05-23 發表
我吾介意,因為我叔仔都未叫過我做啊嫂所以佢女朋友算吧啦

...
我唔要求佢地叫我做大嫂 始終我比佢地年紀細
細佬有叫過我嫂嫂 (玩緊個陣)
而對落細佬兩公婆會叫我中文名
我都會叫佢地名

我做好自己本分 會叫佢 但佢都係龍左咁

咁你有冇叫佢地

祝各位幸福快樂

別墅

引用:我老公細佬女朋友都差唔多不過佢好 d 叫會6

原帖由 suyubb 於 14-05-23 發表
99勁鐘意佢
問 你女朋友啞嫁

Jolin_Yuen    發表於 14-5-26 12:31

男爵府

引用:我冇嘜所謂,女友啫,都未必會係弟婦

原帖由 貧窮媽媽 於 14-05-23 發表
我冇嘜所謂,女友啫,都未必會係弟婦
佢地下年結婚喇

要針茶比我地

祝各位幸福快樂

男爵府

引用:我一時時, 男友媽媽同佢家姐同家姐個仔屋企

原帖由 hehazoey 於 14-05-23 發表
我一時時, 男友媽媽同佢家姐同家姐個仔屋企, 我會叫auntie, 有時會叫埋個小朋友, 如果一家人一齊食飯就會全 ...
連hi都冇 我男友話家教問題

不過同佢講野佢都會答既 係唔叫人

祝各位幸福快樂

男爵府

引用:有, 唔叫人算小事 (呢個我無乜所謂), 因為

原帖由 unkujoh 於 14-05-23 發表
有, 唔叫人算小事 (呢個我無乜所謂), 因為有更離譜0既野
你講得岩 我地盡量唔見xd

佢地返屋企食飯,我地多數出街食
都少見為妙。

係呀 奶奶好好人嫁 咩都冇所謂
係講野直接啲 有咩不滿直接講
咁都好過要估估下

祝各位幸福快樂

男爵府

引用:無禮貌的人,對住邊個都一樣無禮貌,細佬女友

原帖由 方方媽媽 於 14-05-23 發表
無禮貌的人,對住邊個都一樣無禮貌,
細佬女友可以同時係別人的姑9,姑仔,表姐妹,親姐妹,將來仲會係aunite,99 ...
我都會叫佢嫁。。。初初個時xd

叫得多佢唔理我我都費時叫

祝各位幸福快樂

男爵府

引用:我老公細佬女朋友都差唔多不過佢好 d 叫會6

99勁鐘意佢
算吧啦 唔好影衰90後!

我都係90後 我92年

老公細佬女朋友80後 , 邊有得咁計

禮貌既野由細培養。

但你老公細佬女朋友都好 會叫人,
不過唔叫其他人,咁其他人有咩反應?

講開又講,我係咪應該問下男友媽想我結婚後點叫佢?

祝各位幸福快樂

男爵府

引用:Quote:原帖由 suyubb 於 14-05-23 發表我老

問 你女朋友啞嫁
我同男友都係私下話佢啞

不過都係積口德好

人地冇禮貌我唔可以冇禮貌 做好自己本份

pollyly  男友定老公???  發表於 14-5-27 19:45
祝各位幸福快樂

別墅

算吧啦!

我叫我老公個3家姐, 佢都唔係次次有理我架, D人鍾意咪理你叫下你, 唔鍾意咪當你透明囉, 遇到哩D人, 都唯有要當佢唔存在囉! 亦唔駛唔開心, 個男既都唔識做人無叫個女友叫人, 都係一擔擔, 啱傾傾多兩句, 唔啱傾少D見面, 最好唔見, 費事煩!

大宅

t19920912 發表於 14-5-23 17:55
算吧啦 唔好影衰90後!

我都係90後 我92年

同意

完全同年齡無關, 家教問題, 我個case 係80後

佢地結婚之後呢位公主原型畢露, 入侵我兩公婆私人空間, 夠膽自出自入
(間屋係我兩公婆的, 唔是6299的, 只有我地兩公婆住, 太奇情唔詳述)

老奉地食,攞, 洗6299 做野, 呢d都由得佢, 姑寒得黎仲要挑挑剔剔

相比起叫人, 真係好小事

男爵府

引用:老公有2個細佬 最細個個都28歲啦 佢女友27

原帖由 t19920912 於 14-05-23 發表
老公有2個細佬

最細個個都28歲啦 佢女友27左右 (叫佢做A)
如果你6299, 你老公同你共4人在場,你想佢逐個人根據稱謂叫一次?

其實都幾老土,我寧願叫HELLO。。

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

t19920912 發表於 14-5-23 17:52
我都會叫佢嫁。。。初初個時xd

叫得多佢唔理我我都費時叫
叫佢都唔應人? 聾啞人仕黎喎

禁止訪問

回覆:t19920912 的帖子

首頁

尾頁

跳至