自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

BK Milk勳章

珍珠宮

你咁既反應, 只會影响夫妻感情, 要平心靜氣傾, 好多事唔可以太執着。

丫雅    發表於 14-5-26 22:02
longlongchen  認同,男人天生就唔係一個照顧bb嘅好人選,放過佢即係放過自己  發表於 14-5-26 00:38
adachau  Agree, 不要執著!  發表於 14-5-25 21:32

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:你咁既反應,+只會影响夫妻感情,+要平心靜氣

珍珠宮

回覆:好忟好忟好忟,每個星期日都出事,呻下

以後c6係屋企就入房lock門餵啦

珍珠宮

唔食一餐半餐無問題嘅
有時我地大人出去同朋友食飯, 傾得開心都食少左
放輕鬆d la, weekend 咪relax 下囉

yiu_mimi  agree  發表於 14-5-26 17:24

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:唔食一餐半餐無問題嘅有時我地大人出去同朋

伯爵府

媽媽放鬆d. 雖然有時c6 會幫倒忙,但我覺得好過佢唔出手,佢唔幫手你又話,幫手又話,咁佢女以後真係唔出手架啦! 慢慢來。另,bb 扭計我會即時停,無得食,要等下一餐。食少一兩餐無事的。但你在孩子面對失控也不好。

子爵府

回覆:jwkkwok2013 的帖子

我相信大部份男人都係咁,我個仔訓教都好心野,衰在隻佬成日行黎行去seafood痕坐唔定咁,試過几次之後每日都夠鐘訓教時踢佢出廳唔準入房,個仔訓左先放佢返入黎。

我一個星期放多佢半日咋,但全部都係我1個做晒所有野,買新衫鞋仔褲仔,煲飯仔,餵晚餐沖涼換片,買片買奶粉濕紙巾,全部都係我。 而家連姑9結婚,買金重要幫99租衫陪99試衫重要買埋全部結婚用品,跪墊茶壺上頭套裝龍鳳被輝春拖鞋紅底繡球賓名簿,乜都係我,賣野舖頭老闆都問係咪我結婚,定我家姐細妹結,c6乜都無做。

所以你應該比我輕鬆架啦

咖央  你真是一個好阿嫂  發表於 14-5-27 16:50
H2O100  你都幾抵得諗,如果係我,男家d野真係啋佢有味  發表於 14-5-26 05:15

別墅

放鬆d,我情況之前同你一模一樣,男人係咁。你開佢波佢更加唔開心,你又唔開心,冇著數。
平日一至五係咪有食飯?係咪正常生長缐?如果係就一個禮拜放縱一歺半歺
去下shopping 食下好嘢見下朋友輕鬆一日,咁日子就好過d

子爵府

同你參唔多情況,而家我咩都唔出聲啦!一出聲又嘈,佢鍾意點就點啦,唉…

珍珠宮

回覆 jwkkwok2013 的帖子

事事唔順意, 一定忟架! 但你要咁諗, 呢d景况只係暫時, 會過去的, bb唔會永遠都唔食野架!!男人係咁架, 我老公都係咁架, 以前成日覺得, 我又要返工, 又要湊bb, 點解男人可以休息做自己野??
我就成隻奴隸獸咁? 點解唔公平!!!

之後, 知道凡事不能太勉強, 我有工人, 逢星期五我放工一定約老公睇
戲行街食飯, 兩夫妻浪漫下, 放下兒女一陣, 令夫妻之間多些溝通, 老公
亦自然有改變架!! 千其唔好變左潑婦咁, 又惡又嘈, 自己都唔想見到自己啦!

Take it easy!!!!

我兩個女都十幾歲, 兩個相差兩年多d咋, 當年都凑得好辛苦, 但時間過得好快咋,
凡事唔洗太執着架!!

瑪瑙宮

同您一齊就見您由朝忟到黑, 做咩都唔滿意, 投訴埋怨投訴埋怨, 遲早佢一日都唔在家.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

咁都有食三份一 天口熱有時未必有胃口食野 唔好咁緊張 下次你喂飯前一係趕個老公出街等你喂完先番黎

男爵府

其實平時阿b點,佢未必會知。佢可能唔知原來自己去拎野都會令個b分心。

伯爵府

好媽媽勳章

如果我係你老公,我會愈來愈討厭放假留在家,又會討厭埋你!
你比我感覺好似只係你一個人辛苦,少少嘢就黑臉忟憎,咁樣好難頂。
一個家,好難計邊個做得多做得少,而且男人一向不擅長湊b架啦!你太緊張bb,將所有錯歸咎晒落個老公到。佢飲罐野你都賴佢錯,你地嘅感情好快玩完。
樓主,冷靜下來,檢討下自己。

伯爵府

引用:我c6唔湊b,佢放星期日,我放星期六日,我在

原帖由 jwkkwok2013 於 14-05-25 發表
我c6唔湊b,佢放星期日,我放星期六日,我在家我湊b,佢放星期日,咩都唔主動做,亦做錯晒啲嘢,明知個b佢一 ...
你想c6幫手湊。但,又話佢係到bb分心。咁,你想點先。咁攪會影響感情。

伯爵府

引用:Quote:原帖由 sasa@uk 於 14-05-25 發表唔

原帖由 jwkkwok2013 於 14-05-25 發表
B唔係一餐半餐呵
個b想食自然食啦!太緊張啦!

男爵府

2018復活節勳章

我c6都系乜都唔做,星期一~七都系屋企做大爺

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

明白樓主的忟!bb食少都係星期日,影響唔大,唔好因為bb而傷夫妻感情

侯爵府

阿仔今日食晏我老公都拎條西瓜雪條坐係阿仔隔黎食啦!男人係咁架啦,好彩阿仔知道自己未食完飯無機會咋!

首頁
12345...8

尾頁

跳至