夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實, 只係一件好小事, 但係老公仍然對我講大話, 真係好失望, 唔知應該點再相信佢。

事源在收到一封手提電話賬單, 佢拆左之後唔肯俾我睇, 仲要係我沖涼之際將 call details 幾頁抽起, 換左另一封賬單的 autopay 申請簡介; 其實我好 sure 佢抽起左幾頁, 但一路問佢都否認有咁既事, 直至最後, 佢終於都認左, 理由係唔想我亂諗野. 我好激氣, 佢係咁小既事上面都講大話, 其實我知張單唔會有 d 咩睇, 但佢既誠信真係好有問題, 我都唔知應該點再信佢。

p.s. 其實上個月我第二次發現佢有另一個女人, 但佢地依然未肯分手, 繼續拖拖拉拉左一段時間, 直至我正式話要同佢離婚, 佢先肯同個女人講分手..... 而我亦再相信佢最後一次承諾, 畢竟我地仲有 2 個小朋友(歲半 & 三歲半), 唔想佢地係單親家庭下長大. 這個月我地相安無事, 大家重新建立感情 ...... 但 ...... 一封手提電話賬單 ......... 我唔敢去諗 ....... 真係唔知應該用咩態度同佢繼續生活落下....... 究竟我應唔應該繼續信佢........ 我好混亂.......

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

張單可能有佢打出打入既電話or
send左幾多個sms
d仔女仲咁細 仲要出去玩
怒我直言 呢種男人唔駛恨

大宅

環保接龍勳章

如你老公身冇屎, 怕咩比你睇喎, 做夫妻不外乎要担誠相對, 呢d咁小既細節, 佢都可以暪你, 比我都會覺得佢會否做左好多野, 連自己做佢老婆都未知 ~~唉...冇法啦, 睇多會, 如你老公都冇乜特別行為, 咁未當冇事發生住羅....唔想離, 做女人可以點丫....:tongue:

珍珠宮

佢唔想比你睇,即係唔想你誤會同仲緊張你的感受,向好放面諗先,可能真係無野,又或者係個女人唔廿心分手,繼續搵你老公,慢慢留意下你老公再決定.

民房

不論大小事情,講大話就係唔啱
我唔信佢無古惑囉:-x !但你又唔駛慌張,以不動來觀察佢,如果佢有問題,你實會察覺到。既然你之前已經想過同佢離婚,咪即管俾啲時間佢,睇佢係咪改過。
男人處理婚外情,往往會拖泥帶水,甚至佢哋會用避風頭嘅心態,所以好多時,嗰段婚外情都會死灰復燃,所以請樓主小心!
至於相處問題,順其自然,照返平時咪得囉!
(如果唔係,你點觀察佢吖!)

男爵府

我覺得你老公應該同個女人仲有電話來往, 問題係同個女人在灘牌中, 所以有電話出入記錄而唔想你知 or 佢地仲有來往。

前日我問老公取 mobile bill 既 pass word, 幫佢check有無收多接駁聆聲(因為我既手提比人收多左幾個月呢d無謂錢), 我老公就話: 你咪上網幫我check埋, 我又無野唔見得人既。

子爵府

好媽媽勳章

其實試下同你老公傾下...講出你既感受...既然你比機會佢...有咩問題...你點諗...佢想點...就講出黎...仲好過你收收埋埋...佢又唔知你點諗...咁繼續你估我...我估你...夫妻關係又點會改變到...

[url=http://lilypie.com][img]

禁止訪問

禁止訪問

大宅

其實佢曾經洗心革面, 做返個好老公......但過左幾年之後, 又出現另一個女人....... 今次佢應承我同呢個女人分手 (佢地係同事 & 個女人亦有老公, 佢地都知唔會為對方放棄自己屋企), 佢亦都答應唔會再有下一次, 所以我先心軟俾多最後一次機會佢.

佢係唔係同個女人繼續拖拖拉拉, 我已經唔想再估. 呢封賬單只係俾我覺得佢唔會對我坦白.....永遠都唔會同我講真說話, 其實我都有同佢傾過忠誠呢個問題, 佢話以後唔會再呃我......但.....只係一件小事, 佢都仲係講大話, 所以我覺得好混亂, 真係唔知要用咩態度來繼續同佢生活落去.

禁止訪問

別墅

唉~~你老公都唔止第一次架喇喎~?不過你既小朋友又真係好細,得歲半!希望佢真係唔會再有下一次喇~不過機會都好微.因為做錯過野好易又多一次...何況佢已經係第二次呢?goodluck

子爵府

唉,冇野做咩要收埋唔俾睇...呢d男人真係衰

翡翠宮

原文章由 香香 於 07-12-1 12:30 發表
上綱CHECK單有無DETAILS既打出打入紀錄咩. 我地SMARTON好似無咁. 

SMARTON 有架,用ID NO. CHECK.
(told by my friend who check bf's statement, I never tried.)

禁止訪問

男爵府

原文章由 EggR 於 07-12-1 13:20 發表
其實佢曾經洗心革面, 做返個好老公......但過左幾年之後, 又出現另一個女人....... 今次佢應承我同呢個女人分手 (佢地係同事 & 個女人亦有老公, 佢地都知唔會為對方放棄自己屋企), 佢亦都答應唔會再有下一次, 所以我 ...

我唸佢上一次都有答應你"唔會再有下一次"你先原諒佢?咁結果係點呢?
如果係光明正大點解要收埋張單仲要唔認?其實我唸你已經好清楚你老公係乜野人。你要同佢繼續生活落下的話會點?唔通要每個月花盡心機去想點check佢依樣果樣?我都"燉"你辛苦...

大宅

Vca, 你講得岩, 我老公係個乜野人, 真係已經睇得好清楚. 其實剛剛發現佢再有另一個女人時, 我真係好似發左癲咁 check 佢, 去搵證據, 個段時間真係好辛苦, 簡直精神折磨, 直至佢再 promise 我真真正正同個女人分手, 我才開始俾自己放鬆 d, 唔再去 check 去搵......... 但....... 呢張單只係心血來潮去問老公攞黎睇睇............就出事.

其實一路都放唔低呢段感情.......唔通真係要叫自己學下放手 ????但一諗到對仔女....... 我都唔知係咪籍口.....

原文章由 Vca 於 07-12-1 18:15 發表

我唸佢上一次都有答應你"唔會再有下一次"你先原諒佢?咁結果係點呢?
如果係光明正大點解要收埋張單仲要唔認?其實我唸你已經好清楚你老公係乜野人。你要同佢繼續生活落下的話會點?唔通要每個月花盡心機去想點check佢 ...

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢根本擺到明就係身有屎!最大問題係佢唔係第一次囉~!
你一次又一次原諒佢,結果係點你都有眼
我估你其實已經對你老公唔再信任&心灰意冷
你係擔心兩個小朋友...
但係我只係覺得一樣野,就係你老公已經唔值得再俾第三次機會佢....

禁止訪問

別墅

其實佢仲係想兩頭暪!?

首頁

尾頁

跳至