時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

http://m.youtube.com/watch?v=eTeMSS9oLXk

請留意頭40秒,戴先生話政府應該要重視佢地嘅公投民意,因為係高質量嘅民意。

如果計量,究竟邊一面多?戴生你咁講,即係話投你嗰邊嘅人就高質素,投反佔中嘅就低質?

我清楚記得,戴生你以前講過,話你嗰邊嘅公投係反映咗主流民意。依家對家多人過你,你就話自己係高質?

這是民主嗎?

男爵府

回覆:我覺得咁樣先至係真正嘅語言偽術

應該講要重視佢嘅意見

子爵府

畀面勳章

輸打贏要!佢地一開始就無視基本法,自我解讀,自我演繹,自我製造主流聲音,混淆視聽地提倡基本法框架以外嘅公民提名!

Miulo    發表於 14-7-30 10:18
woodpecker    發表於 14-7-30 07:34

伯爵府

mowaiyan11 發表於 14-7-30 06:32
http://m.youtube.com/watch?v=eTeMSS9oLXk

請留意頭40秒,戴先生話政府應該要重視佢地嘅公投民意,因為係 ...
佢哋嘅70萬票,一隻手指裝呔,有幾高質量?

珍珠宮

2024年龍年勳章

市民意見唔同佢地就唔理啦,國際標準任佢嗡啫,最重要係佔中老細黎智英接唔接受,唔接受就發動泛民議員投反對票,呢D就係佢地嘅民主理念。

子爵府

我活到今天才知,原來自己比其他人低質。多謝戴先生令我認識自己。

男爵府

回覆 Iamfree 的帖子

YES, 完全同意! 網上投票, 一人可投幾萬票啦, 真係好心佢唔好成日CLAIM 自己手握80萬票!

甘我地呢D, 拿住ID, 親身去票站投反佔中叫低質? 離譜!

子爵府

引用:http://m.youtube.com/watch

原帖由 mowaiyan11 於 14-07-30 發表

請留意頭40秒,戴先生話政府應該要重視佢地嘅公投民意,因為係 ...
唔係化....咁講都得? 咁下次佢投票選邊個, 就算嗰個人得一票都應該當選, 因為只有戴先生嘅選擇係最高質量 ?

禁止訪問

DHA勳章 畀面勳章

別墅

如果講質素,唔洗改一人一票選特首啦!

伯爵府

csdenis 發表於 14-7-30 13:40
唔係化....咁講都得? 咁下次佢投票選邊個, 就算嗰個人得一票都應該當選, 因為只有戴先生嘅選擇係最高質 ...

大宅

Carelesswhisper 發表於 14-7-30 07:05
輸打贏要!佢地一開始就無視基本法,自我解讀,自我演繹,自我製造主流聲音,混淆視聽地提倡基本法框架以外 ...
輸打贏要, 廢話一堆,教授級語言偽術確不同,佩服

子爵府

但係呢個簽名係基本上所有有旅遊證件嘅地球人, 同有hk id嘅都可以簽 (如果喺香港嘅話),個topic 係香港反佔中,唔係咩國際事務,有必要咁包容俾全世界人參與?

Display Picture from Rita et Machin

伯爵府

HoneyBee30 發表於 14-7-31 06:05
但係呢個簽名係基本上所有有旅遊證件嘅地球人, 同有hk id嘅都可以簽 (如果喺香港嘅話),個topic 係香港反佔 ...

唔同人士有區分。基上簽的,也是香港人。

19日(周六)      201,468張(包括綠表211張) 設站 416個

20日(周日)      178,144張(包括綠表245張) 設站 411個

21日至25日(周一至五) 197,909張(包括綠表674張) 設站 675個次

26日(周六)      234,646張(包括綠表 463張) 設站682個

累積總數        812,167張(包括綠表1,593張) 設站2,184個次

■資料來源:「保普選 反佔中」大聯盟 ■製表:香港文匯報記者 鄭治祖

伯爵府

引用:Quote:HoneyBee30 發表於 14-7-31 06:05 但

原帖由 Iamfree 於 14-07-31 發表
19日(周六)      201,468張(包括綠表211張) 設站 416 ...

子爵府

引用:Quote:HoneyBee30 發表於 14-7-31 06:05 但

原帖由 Iamfree 於 14-07-31 發表
19日(周六)      201,468張(包括綠表211張) 設站 416 ...
thx for the info

Display Picture from Rita et Machin

子爵府

嘩....文匯D野都好信????

大宅

Iamfree 發表於 14-7-30 07:18
佢哋嘅70萬票,一隻手指裝呔,有幾高質量?
我知xx同鄉會設了200個點拉攏人簽名,又有幾高質量?

禁止訪問

DHA勳章 畀面勳章

伯爵府

april48 發表於 14-7-31 09:10

嘩....文匯D野都好信????

只要明白各報的立場,

多看,

多比對,

多用腦,

還是可以從大公或毒果中, 找到接近真相的資料的.

首頁

尾頁

跳至