單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

好快又到架喇~~
你地會唔會買呀~~
貴唔貴架~~
最多著得個零月~~
有無平d架~~
有無得介紹下那有平d呀~~
[

大宅

原文章由 肥bb媽媽 於 08-1-11 19:37 發表
好快又到架喇~~
你地會唔會買呀~~
貴唔貴架~~
最多著得個零月~~
有無平d架~~
有無得介紹下那有平d呀~~

買左la!! 新年幫bb扮靚d...利是都逗多d....hehe

我係元朗街邊檔度買既...係套裙黎ga!! 不過佢有好多款式...套裝..夾衣裝...套裙裝...褸款都有!! 價錢大約$6x-$1xx不等!!

我唸住bb都係著2-3次到...出年都唔岩著ga la...所以都係搵d平既黎買ga ja!!

另外我見花園街都有好多款ga!! 你可以去睇下丫!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

QUINCY121HK送咗4套出嚟啊,佢女女都係著過幾次咋,啱2,3歲著,我hold咗兩套俾人,仲有兩套,如果有媽咪想要就搵我啦

珍珠宮

我買左啦已經 $100一套,同埋有帽仔~
藍色金邊嫁-3-

大宅

原文章由 bbcherie 於 08-1-11 21:47 發表

買左la!! 新年幫bb扮靚d...利是都逗多d....hehe

我係元朗街邊檔度買既...係套裙黎ga!! 不過佢有好多款式...套裝..夾衣裝...套裙裝...褸款都有!! 價錢大約$6x-$1xx不等!!

我唸住bb都係著2-3次到...出年都唔岩著ga ...

係咪架~~你咪呃鬼我喎~~
逗多d...利是~~
咁有無大人果d3呀~~
我要想比小d...利是果d 3喎~~

另外candy~~你問問你朋友~~
那一件逗多d...利是~~~
你同我mark d 記(好)係到先~~
你比咗其他媽媽先~~
過二年我個女啱著比我丫~~
得唔得先~~

[ 本文章最後由 肥bb媽媽 於 08-1-12 02:20 編輯 ]
[

男爵府

我上年系北角見倒好多都幾平! 但我覺得唔实用[一套衫先着得幾次]所以我都系唔買俾BB着!:mrgreen:

別墅

亞仔而家歲半,我都好想買返件唐衫卑佢著...大個都可以做返個紀念,通常bb或較細個著cute好多.
亞女二歲半身形望落去成個三~四歲既小朋友,睇左好多唐衫,但都好似怪怪的,都唔知買唔買好,不過我亞媽就唔多鍾意我咁做,好似minzmin媽媽所講,"晒"錢><"

大宅

原文章由 肥bb媽媽 於 08-1-12 02:19 發表

係咪架~~你咪呃鬼我喎~~
逗多d...利是~~
咁有無大人果d3呀~~
我要想比小d...利是果d 3喎~~

另外candy~~你問問你朋友~~
那一件逗多d...利是~~~
你同我mark d 記(好)係到先~~
你比咗其他媽媽先~~
...

衰鬼...你咁鬼風趣ga呢!!
同bb著新年衫仔都係應節架ja!! 無話逗多唔多利是既!! 如果好似我d親戚咁...我唸都唔方多利是lo!! 往年bb未出世之前...我d親戚派利是個樣好似我打劫緊佢咁=.="....唉....
唸住今年第一次同bb過新年...所以咪幫佢扮靚d...買套新年衫仔比佢著lo!! 不過平平地算lu....出年又唔岩著ga la><!!
話時話你bb個樣好cute ja!! 著埋新年衫仔一定哄死人喔!!

大宅

我覺得..bb西裝同唐衫好搵笨
上年我同阿b買左一套唐衫,有埋帽,好暖個d..
點知上年過年勁熱,阿b剩係大年初一搭車個陣著左一個車程就唔肯著 仲有就係去迪迪尼個陣著黎影相就無著過
今年唔知仲啱唔啱著
所以..我今年都係買一年個d背心就算...
因為我個仔係年衫一出世,老爺奶奶又鍾意佢著,話財神仔wor

西裝就仲搵笨...
我皂公個阿哥結婚個陣買左一套..
好睇就好睇..不過我成日唔抵得佢著到甩頭甩尾咁...
行2行就亂晒,結果我全程係咁同佢執返整齊:evil:

別墅

回覆 #1 hiuhiues 的文章

真係辛苦晒你啦...媽媽

男爵府

原文章由 bbcherie 於 08-1-11 21:47 發表

我唸住bb都係著2-3次到...出年都唔岩著ga ...

夾衣都有@@"
不過我覺得貴左D...同埋真係著得幾日...
平時出街都著得既...- -" 但好少會著到咁出街..
等我搵個朋友送俾我先...哇哈哈!"
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:
大仔出世7磅半  大女出世6.9磅
二女出世6.7磅  三女出世6.1磅

別墅

回覆 #1 丫飛 的文章

丫飛你就好啦,搵朋友送係一個好決定,不過記得幫我揀埋喎

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我仔上年有3套新年唐裝衫
一套係我同老公買比仔仔
一套係嬤嬤送
一套係姑媽送
今年都仲著到呀

別墅

回覆 #1 阿藍2006 的文章

SO GOOD...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

今年仲岩著呀
所以唔會著得一年呀
不過套夾衣就唔岩啦

原文章由 唔該晒 於 08-1-13 16:15 發表
SO GOOD...

大宅

原文章由 丫飛 於 08-1-13 12:56 發表

夾衣都有@@"
不過我覺得貴左D...同埋真係著得幾日...
平時出街都著得既...- -" 但好少會著到咁出街..
等我搵個朋友送俾我先...哇哈哈!"

你bb新年個時都未滿月....我唸最細個件夾衣佢都未必著喎!!
不如你叫朋友送件一歲到既厚褸仔比你今年包住bb去逗利是先丫!! 咁件褸仔出年仲有機會岩著ma!! hehe...

男爵府

回覆 #16 bbcherie 的文章

聽左你咁講...都係唔好叫人送LU*
等人地慳返D..^^"
唯有等下1年喇...!*
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:
大仔出世7磅半  大女出世6.9磅
二女出世6.7磅  三女出世6.1磅

大宅

原文章由 丫飛 於 08-1-13 22:37 發表
聽左你咁講...都係唔好叫人送LU*
等人地慳返D..^^"
唯有等下1年喇...!*

我要買喇~~亞B D 3仔好多唔啱著喇~~~:-(
好多都好短~~短到去到大腿呀~~
當耐唔耐買件好D出街囉~~
著咗希望豆多D你是BO數~~