自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果你係
1.住葵蓉苑2,
2.有個大約2歲左右既男仔小朋友,
3.工人身形係屬於中小size,

請立即留意以下事件, 事件係發生幾個星期前, 我突然諗到post呢到, 希望能夠睇到.

有一日我同我小朋友係百佳買完野, 行斜路(即百佳後面個條斜坡)返屋企, 見到一個工人同另一個工人一路行一路傾, 無理會個小朋友 , bb見到個小朋友, 就一齊玩, 當時還算係工人視線範圍, 但轉彎後, 個工人無追上前, 我立即追上看住我bb. 他們兩人跑跑跳跳, 行到空地時(即幼稚園對開的位置), 我立即看住他們, 因為迥旋處有好多車, 好危險. (因為意外係一剎那, 無人知道小朋友幾時會突然衝出馬路). 到我們入到屋苑內, 我仍然未見到那工人 . 跟住入到大堂大門口時, 我見那小朋友企係度大叫佢工人dd”(但佢係見唔到個工人). 我企係第一座入口處唔敢上樓, 隔左一陣, 才見那可惡工人好似隻窩牛咁慢慢行, 小朋友依然叫緊佢, 但佢完全無反應 , 到佢到達大門口時, 我同bb才上樓.

我好後悔當時無問小朋友個名, 而家只得以上3個簡單形容. 但我希望有一日我係屋苑內見到同小朋友, 我會立即上前話比你知., 呢個工人係完全失職, 佢根本係無照顧小朋友既 , 正常人都唔會任由個小朋友走到無影都唔追, 小朋友得2歲左右好細個咋, 根本唔識危唔危險. 而家無事係好彩, 希望妳可以睇到呢個post .

子爵府

個工人

伯爵府

公爵府

好媽媽勳章

子俊寶寶
我睇完你個post第一時間忍唔住要讚你
你好有愛心同好心地:loveliness:

希望小朋友媽媽快D睇到啦:(
原文章由 子俊寶寶 於 08-1-18 01:50 發表
如果你係
1.住葵蓉苑2座,

請立即留意以下事件, 事件係發生幾個星期前, 我突然諗到post呢到, 希望”妳”能夠睇到.

有一日我同我小朋友係百佳買完 ...

嚴 守 止 賺 、 止 蝕 位 , 相 信 每 個 投 資 者 都 曉 , 但 利 字 當 頭 , 確 實 知 易 行 難 。 所 以 , 希 望 大 家 , 贏 了 錢 , 開 心 之 餘 , 要 保 持 清 醒 ; 輸 了 錢 , 傷 心 之 餘 , 亦 要 保 持 冷 靜 。 懂 得 平 衡 投 資 心 態 , 也 許 是 致 勝 之 道 的 必 備 條 件 。

大宅

hi sarahyukhob,

你唔好咁講喇 , 我相信每一個mama都唔希望仔女有任何意外, 如果係人為疏忽, 係盡量可以避免, 我都唔想個小朋友有事, 個小朋友好醒目同可愛架.

相反, 如果其他人見到我工人係咁, 我都好想有人話比我知, 免得信錯人, 因為有d工人好叻, 係僱主前後各有一套. 好彩我工人都好緊張bb.

原文章由 sarahyukhob 於 08-1-18 02:08 發表
子俊寶寶
我睇完你個post第一時間忍唔住要讚你
你好有愛心同好心地:loveliness:

希望小朋友媽媽快D睇到啦:(

大宅

原文章由 子俊寶寶 於 08-1-18 01:50 發表
如果你係
1.住葵蓉苑2座,

請立即留意以下事件, 事件係發生幾個星期前, 我突然諗到post呢到, 希望”妳”能夠睇到.

有一日我同我小朋友係百佳買完 ...

大宅

好媽媽勳章

個工人有冇搞錯呀
呢d工人應該係雙面人,晌主人面前扮晒蟹好錫個小朋友,主人一唔晌度就露出真面目喇

男爵府

大宅

肯定懶到出汁個隻, 又冇責任感, 請著佢就唔好彩

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

我覺得好多工人都係禁...所以自己個小朋友都係盡量自己睇緊d...

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

侯爵府

BK Milk勳章

你真係好人

個工人就

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我都覺得係, 始終唔係自己既小朋友, 工人點會上心呀
原文章由 emilyfmmak 於 08-1-18 10:13 發表
我覺得好多工人都係禁...所以自己個小朋友都係盡量自己睇緊d...
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

葵蓉苑係紀律部宿舍黎架喎
周圍都有阿sir
邊個工人咁大膽

大宅

我老公話係一把萬用刀, 係告示牌有相睇. 我諗係小朋友或大人唔小心跌落街.

另外, 我真係好唔明d人點解可以咁無公德心. 係掛衫架, 日日都有幾個煙頭掉下來, 我要用厚膠遮住d衫(之前一塊薄膠已經燒穿左好多個洞). 最近仲發生一件嘔心事, 竟然有個避孕套掉下來(係已開, 無packing) :evil: , 又有人久唔久就倒d污水落黎.

d人有無諗過d煙頭掉落d衫而發生火警, 其實都可能會燒到佢架 . d人屋企無垃圾桶架咩???

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-1-18 09:39 發表
葵蓉苑大把呢啲咁嘅工人 .....响公園自己一堆咁食嘢傾計,小朋友就去嚟走去,真係走咗出馬路都唔知呀
BTW....葵蓉苑係咪有人掉把刀落街呀?嚇死 ...

禁止訪問

大宅

UP

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

有冇搞錯呀唔拖住個小朋友,有咩事佢會安樂咩
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至